Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 19:33

Πολύ καλή τουριστική χρονιά το 2017 λέει ο Δήμος Καλαμάτας

Πολύ καλή τουριστική χρονιά το 2017 λέει ο Δήμος Καλαμάτας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Π. ΝΤΙΝΤΑ
Όλα καλά τα παρουσίασε η αρμόδια για τον τουρισμό αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτα Ντίντα, κατά τον απολογισμό που έκανε το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου, για την τουριστική κίνηση στην πόλη το 2017. Απαντώντας όμως σε ερωτήσεις για το μειωμένο αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που ήρθαν φέτος απάντησε ότι πρόκειται για πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και άλλες περιοχές της χώρας, το οποίο οφείλεται στην αλλαγή των προγραμμάτων των εταιριών λόγω της ανασφάλειας που προκαλεί η εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία. Επίσης σε ερώτηση της Kalamata Journal για την εικόνα υπαίθριας αποθήκης που εμφανίζει η πλαζ της Καλαμάτας η αντιδήμαρχος είπε ότι αρμόδιες γι’ αυτό το θέμα είναι μια σειρά κρατικές υπηρεσίες…

Η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι φέτος ο Δήμος Καλαμάτας παρείχε τουριστική πληροφόρηση και υποστήριξη σε περίπου 25.000 άτομα, ότι ο μαθητικός τουρισμός ξεπέρασε τους 15.000 μαθητές, ενώ ανήγγειλε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης θα δημιουργηθεί στην Παραλία ένα εξαιρετικά σύγχρονο και μοντέρνο κέντρο τουριστικής πληροφόρησης.

Ειδικότερα η κ. Ντίντα ανέφερε ότι ο Δήμος έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής και στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε νέο Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης στο Δημαρχείο της Αριστομένους, το οποίο είπε ότι υποδέχθηκε περίπου 13.000 τουρίστες από 50 χώρες, ενώ σε συνδυασμό με το γραφείο στην παραλία και με το σημείο υποδοχής των τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι ο Δήμος υποστήριξε συνολικά πάνω από 25.000 άτομα, χωρίς να υπολογίζονται και τα άτομα που εξυπηρετήθηκαν στο αεροδρόμιο.

Σε ό,τι αφορά τον μαθητικό τουρισμό η αντιδήμαρχος είπε ότι «η επιτυχία υπερέβη τις προσδοκίες μας», καθώς διέμειναν στην Καλαμάτα περισσότεροι από 15.000 μαθητές. Πρόσθεσε ότι το 2018 αναμένεται επίσης να είναι πολύ καλή χρονιά σε ό,τι αφορά τον μαθητικό τουρισμό και πως ήδη ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, έχει αποστείλει επιστολές στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας με πρόσκληση για να επιλέξουν τα σχολεία την Καλαμάτα ως προορισμό των  πολυήμερων εκδρομών και με πλούσιες πληροφορίες για την περιοχή.

Επιπλέον η κ. Ντίντα σημείωσε ότι ο Δήμος υποστήριξε όλα τα συνέδρια που έγιναν στην Καλαμάτα και ενίσχυσαν την κίνηση σε περιόδους που είναι μειωμένος ο αριθμός των επισκεπτών.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι εγκρίθηκε ο φάκελος που ετοίμασαν ο Δήμος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την ψηφιακή προβολή των γεγονότων του 1821

Αναφέρθηκε επίσης σε σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος και έχουν σκοπό και την προσέλκυση επισκεπτών όπως το Φεστιβάλ Χορωδιών, την έκθεση Άρτος-Οίνος-Έλαιον, την Ανθοκομική Έκθεση, τη Γαλάζια Νύχτα, τη Λευκή Νύχτα, το Καλαματιανό Καρναβάλι, το Φεστιβάλ Χορού κ.ά

Τέλος, για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2018 η αντιδήμαρχος σημείωσε ότι θα τεθεί προς έγκριση στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ότι ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 50.000 ευρώ.
Στ.Μ.