Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 17:44

Εγκαίνια στην Καλαμάτα για την 1η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων

Κώστας Ανδριανόπουλος, Ντίνα Νικολάκου, Αντωνία Μπούζα, Γιάννης Καραλήας, Παύλος Γκραίκης Κώστας Ανδριανόπουλος, Ντίνα Νικολάκου, Αντωνία Μπούζα, Γιάννης Καραλήας, Παύλος Γκραίκης

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
Ένα μεγάλο κεφάλαιο της Πελοποννήσου, τις δυνατότητες και τον πλούτο αυτού του τόπου στον εναλλακτικό τουρισμό, φιλοδοξεί να αναδείξει στις διαστάσεις που του αξίζουν η “ALTE peloponnese”, η 1η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων, η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή στις εφτά το απόγευμα, στο Διοικητήριο της Καλαμάτας. Είναι μια ιδέα και προσπάθεια η οποία παίρνει σάρκα και οστά με τη συνέργεια τοπικών φορέων και επιχειρήσεων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Διοικητήριο, οι διοργανωτές κάλεσαν τον κόσμο στην έκθεση που θα λειτουργεί από την Παρασκευή 19 Απρίλη το απόγευμα μέχρι την Κυριακή το βράδυ και παρουσίασαν το πλούσιο πρόγραμμά της…

Στη συνέντευξη Τύπου η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, αφού προσκάλεσε τον κόσμο στην έκθεση, αναφέρθηκε στο έργο της περιφερειακής αρχής για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού. Τόνισε ότι έχει δρομολογηθεί έργο επισκευής και ανάδειξης 1.500 χιλιομέτρων μονοπατών, τα οποία μάλιστα θα πιστοποιηθούν και θα μπουν στο χάρτη των μεγάλων περιπατητικών διαδρομών της Ευρώπης. Επίσης τόνισε ότι η περιφέρεια έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για το πρώτο καταδυτικό πάρκο, στον Τυρό Αρκαδίας, ενώ προχωρεί για δύο ακόμη καταδυτικά πάρκα. Επιπλέον η κ. Νικολάκου σημείωσε ότι η Περιφέρεια δημιουργεί και μεγάλα αναρριχητικά πάρκα στην Πελοπόννησο και υπογράμμισε ότι όλα αυτά γίνονται με σχεδιασμό και στόχευση.

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, απάντησε και σε αναφορές του δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, ότι μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης η περιφερειακή αρχή σπαταλά χρήματα σε φίλους της. Η κ. Νικολάκου σχολίασε ότι με αυτές τις αναφορές γίνεται προσπάθεια να υποβαθμιστεί η σημαντική αυτή εκδήλωση και υπογράμμισε ότι “δεν κάνουμε ρουσφέτια, δεν χρηματοδοτούμε ημετέρους, είμαστε δίπλα στους φορείς της πόλης, στους επιχειρηματίες του τουρισμού και σε όλους αυτούς που κάθε μέρα δουλεύουν σκληρά για να μπορέσουμε να πάμε ακόμη ψηλότερα”.

Η υπεύθυνη για θέματα Μεσσηνίας θεματική αντιπεριφερειάρχης, Αντωνία Μπούζα, τόνισε από την πλευρά της ότι η συγκεκριμένη έκθεση είναι μια “σπουδαία συλλογική προσπάθεια ανθρώπων που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό” και δήλωσε βέβαια για την επιτυχία της. Ακόμη σημείωσε ότι “είμαστε πολύ ικανοποιημένοι διότι θα παρευρίσκονται εδώ πάνω από 68 εκθέτες από την Περιφέρεια και πάνω από 70 τουριστικά πρακτορεία με εκπροσώπους για να κάνουν συναντήσεις, πράγμα πάρα πολύ θετικό για την επιχειρηματικότητα των φορέων του τουρισμου΄”.

Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, Παύλος Γκραίκης, από την πλευρά του σημείωσε ότι στη διοργάνωση αυτή συμμετέχουν όλα τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε αγαστή συνεργασία με τους φορείς και την Περιφέρειας, ώστε να προβληθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ένας τομέας, όπως τόνισε, που δεν έχει αναδειχθεί ακόμη στο βαθμό που του αξίζει.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Γιάννης Καραλής τόνισε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί συμμετέχει στη συγκεκριμένη έκθεση επειδή αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια και απεύθυνε πρόσκληση στον κόσμο να προσέλθει, να περιηγηθεί σε αυτή και να ενημερωθεί για ό,τι τον ενδιαφέρει. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι στον κόσμο θα προσφέρεται από ένας λαχνός κατά την είσοδό του στην έκθεση και ανά μία ώρα θα γίνεται κλήρωση με δώρα που θα προσφέρουν οι εκθέτες.

Ο συνιδρυτής του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, Κώστας Ανδριανόπουλος, τόνισε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί συμμετέχει στην έκθεση διότι πρόκειται για συλλογική εθελοντική προσπάθεια και επειδή αυτή θα προβάλλει την περιοχή μας. Ανακοίνωσε ότι το Σχολείο Τουρισμού έχει διοργανώσει σεμινάρια που θα γίνουν στο πλαίσιο της έκθεσης με καταξιωμένους εισηγητές,  ενώ σημείωσε επίσης ότι θα πραγματοποιηθούν πολλές άλλες εκδηλώσεις, όλες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.