Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019 18:40

Τέταρτος τουριστικός προορισμός στην Πελοπόννησο η Καλαμάτα, στην αναζήτηση στη Trivago

Τέταρτος τουριστικός προορισμός στην Πελοπόννησο η Καλαμάτα, στην αναζήτηση στη Trivago

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΝΣΕΤΕ 
Τέταρτος τουριστικός προορισμός της Πελοποννήσου είναι η Καλαμάτα, πίσω από το Ναύπλιο, τα Καλάβρυτα και τα Τρίκαλα Κορινθίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της μηχανής αναζήτησης Trivago. Τα στοιχεία επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), στο τελευταίο στατιστικό δελτίο του οποίου ως πρώτος τουριστικός προορισμός στη χώρα, σύμφωνα πάντα με το Trivago, είναι η Αθήνα, μετά η Θεσσαλονίκη και μετά το Ναύπλιο…

Σε ότι αφορά τους προορισμούς της Πελοποννήσου, πίσω από το Ναύπλιο, τα Καλάβρυτα, τα Τρίκαλα Κορινθίας και την Καλαμάτα ακολουθούν το Λουτράκι, η Μονεμβασιά και η Πάτρα. 

Η Καλαμάτα το 2019 έχει διατηρήσει περίπου σταθερή τη θέση της σε σχέση με το 2018, αν και τους πρώτους μήνες του 2019 είχε καταφέρει να μπει στους πρώτους δέκα προορισμούς της χώρας όμως η δυναμική αυτή δεν συνεχίστηκε στα τέλη της άνοιξης και το καλοκαίρι. 

Συγκεκριμένα στους δέκα πρώτους προορισμούς της χώρας είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Ναύπλιο, τα Ιωάννινα, ο Βόλος, το Λουτράκι της Κεντρικής Μακεδονίας, η Καστοριά, τα Χανιά, η Καλαμπάκα και η Πορταριά.

Στ.Μ.