Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 18:44

Ο Αλέξης Χαρίτσης για το κόψιμο των πτήσεων της Aegean και την κατάρρευση της τουριστικής δραστηριότητας

Ο Αλέξης Χαρίτσης για το κόψιμο των πτήσεων της Aegean και την κατάρρευση της τουριστικής δραστηριότητας

ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ, ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ, ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 
Επικοινωνία τόσο με τους υπευθύνους της Aegean όσο και με τον αερολιμενάρχη Καλαμάτας, Δημήτρη Μανδηλάρη, είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, για το φλέγον ζήτημα της ακύρωσης των πτήσεων της Aegean στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και τον Αύγουστο. Ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε ότι αναμένεται επίσημη ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει. Επιπλέον όμως αναφέρθηκε στις παλινωδίες, τις προχειρότητες και τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης, που έχουν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της τουριστικής δραστηριότητας, όπως είπε…

Σε δηλώσεις του στο Focus radio 99,6 και στην εκπομπή “Φωνή βοώντος…” του Σταύρου Μαρτίνου, ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε ότι “η εικόνα στον τουρισμό μας είναι αποκαρδιωτική. Εικόνα που δεν έχει προηγούμενο. Περιοχές, όπως η δική μας, έχουν ήδη χτυπηθεί πάρα πολύ από την κατάρρευση της τουριστικής δραστηριότητας”. 

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι “θα περιμέναμε από την κυβέρνηση να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να μπορέσει να ανασχέσει αυτή τη τάση κατάρρευσης και να στηρίξει έναν πάρα πολύ σημαντικό κλάδο για την οικονομία. Αντ αυτού είδαμε το τελευταίο διάστημα μια σειρά από παλινωδίες, ερασιτεχνισμούς και προχειρότητες από τη μεριά της κυβέρνησης. Είδαμε αεροδρόμια να ανοιγοκλείνουν αντίθετα με τις διεθνείς οδηγίες, είδαμε τουρίστες να εγκλωβίζονται στους συνοριακούς σταθμούς που είχαν ενημερωθεί ότι θα έχουν ανοίξει αλλά ήταν κλειστεί, είδαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα να παραμένουν ασαφή και να δημοσιοποιούνται λίγες μόνο ώρες πριν ανοιξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες, βλέπουμε ότι λαμβάνονται αποφάσεις που την επόμενη ημέρα αναιρούνται και αλλάζουν”. 

Ο κ. Χαρίτσης πρόσθεσε ότι “πλήττεται θανάσιμα” ένας πάρα πολύ κρίσιμος κλάδος για την οικονομία μας και δυστυχώς αυτό ήδη αποτυπώνεται και στον διεθνή Τύπο. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια σειρά από δημοσιεύματα που στηλιτεύουν αυτή την προχειρότητα της ελληνικής κυβέρνησης για το άνοιγμα της χώρας στον τουριστικό”.

Τέλος ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι, “μιλήσαμε με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στον τουρισμό. Επικρατεί μια πραγματική απόγνωση. Πάρα πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι δεν θα πιάσουν δουλειά φέτος με τις παλλινωείες του υπουργείου Εργασίας ως προς την ενίσχυση των επιχειρήσεων και το αποτυχημένο πρόγραμμα Συν-εργασία. Φαίνεται ότι πάρα πολλοί εργαζόμενοι θα βρεθούν πάλι στην ανεργία. Εξελίξεις πάρα πολύ αρνητικές, η κρίση τώρα ξεκινάει και θα τις δούμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα”.