Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 10:47

Στο -77% η μείωση των πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας από την αρχή του χρόνου

Στο -77% η μείωση των πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας από την αρχή του χρόνου

Στο -77% ανέρχεται από την αρχή του χρόνου η μείωση των πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ η μείωση των πτήσεων εσωτερικού έφτασε στο -53% και η γενική μεταβολή στη γενική αεροπορία στο -66%. Οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες που ήρθαν στην Καλαμάτα από το αεροδρόμιο είναι από την Αγγλία και ακολουθούν οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί...

Αυτά καταγράφουν τα απολογιστικά στοιχεία του αεροδρομίου. Πτήσεις δεν έγιναν καθόλου τους μήνες Μάρτη, Απρίλη, Μάη, Ιούνη, ενώ η μεγαλύτερη κίνηση σημειώθηκε τους μήνες Αύγουστο και μετά τον Σεπτέμβρη. 

Το αεροδρόμιο Καλαμάτας σημειώνει ότι οι πτήσεις εξωτερικού θα συνεχιστούν μέχρι τις 22 Νοέμβρη και αφορούν κάθε Παρασκευή πρωί πτήσεις από και προς Ντύσσελντορφ και κάθε Κυριακή απόγευμα από και προς Μόναχο. 

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν στο αεροδρόμιο επίσης πτήσεις από Φρανκφούρτη Γερμανίας, Άμστερνταμ Ολλανδίας, Πράγα Τσεχίας, Παρίσι Γαλλίας, Βιέννη και Ίνσμπουργκ Αυστρίας, Γενεύη και Ζυρίχη Ελβετίας, Γκντανσκ, Κατοβίτσε, Βαρσοβία Πολωνίας, Μιλάνο Ιταλίας, Λονδίνο και Μάντσεστερ Αγγλίας, Στοκχόλμη Σουηδίας. 

Από Αγγλία σημειώθηκαν 10.470 αφίξεις, από Γερμανία 8.511, από Ολλανδία 3.096, από Πολωνία 2.902, από Αυστρία 2.501 και ακολουθούν αφίξεις από Ελβετία, Ιταλία, Γαλλία, Τσεχία, Σουηδία, Ρωσία. 

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, δρομολόγια έγιναν από και προς Θεσσαλονίκη και οι αφίξεις έφτασαν τις 4.429. Τα δρομολόγια της Θεσσαλονίκης μετά τις 25 Οκτώβρη θα γίνονται κάθε Τρίτη και Σάββατο πρωί.