Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 13:35

Κεράσματα και ανακοινώσεις στην Καλαμάτα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Κεράσματα και ανακοινώσεις στην Καλαμάτα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με την ανακοίνωση ότι με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, τον Φλεβάρη του ‘22, ο Δήμος Καλαμάτας θα έχει έτοιμες τις μελέτες για το μάρκετινγκ πλαν και την τουριστική ταυτότητα της περιοχής, οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής παραβρέθηκαν το πρωί σε εκδήλωση με κεράσματα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Αριστομένους, από το ιδιωτικό ΙΕΚ Ορίζων, με τη στήριξη και συνέργεια του καφεκοπτείου Σπίνος και την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας...

Τα κεράσματα προσφέρθηκαν σε περαστικούς και επισκέπτες μπροστά από το κατάστημα “Σπίνος”, όπου ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι από την έναρξη της θητείας της η δημοτική του αρχή έθεσε ως προτεραιότητα τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος, με συνεργασίες και κάθε άλλο τρόπο, κάτι που είπε ότι προκύπτει και από τη δημιουργία αντιδημαρχίας τουρισμού. 

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Μπασακίδης είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η εκπόνηση του μάρκετινγκ πλαν για τον τουρισμό από το Δήμο Καλαμάτας και ακολούθως η μελέτη για το τουριστικό μπράντ της περιοχής. Συνέχισε σημειώνοντας ότι μέχρι την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, τον Φεβρουάριο του 2022, “θα είμαστε πανέτοιμοι σε επίπεδο μάρκετινγκ και σε επίπεδο μπράντινγκ και ταυτότητας να παρουσιάσουμε τη νέα μορφή και το νέο χαρτοφυλάκιο τουριστικών προϊόντων της πόλης”. Τέλος σημείωσε ότι θα υλοποιηθούν και διάφορες υποστηρικτικές δράσεις, οι οποίες είπε ότι έχουν συζητηθεί στην Επιτροπή Τουρισμού και έχουν ληφθεί σχετικές ομόφωνες αποφάσεις.  

Ο Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, από το ΙΕΚ Ορίζων, σημείωσε ότι το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού είναι η χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη και ανάπτυξη του τουρισμού. Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του ΙΕΚ για το κέρασμα των περαστικών και των επισκεπτών, ενώ για την ευρύτερη περιοχή είπε ότι έχει ιδιαίτερη δυναμική στον τουριστικό τομέα, ότι ο τουρισμός άντεξε φέτος στην περιοχή μας και εκτίμησε οτι το 2022 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό στη Μεσσηνία. 

Στ.Μ.