Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 02:30

Το ιστορικό ξενοδοχείο “Βασιλικόν” άνοιξε!

Το ιστορικό ξενοδοχείο “Βασιλικόν” άνοιξε!

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Μια μεγάλη βαριά ξύλινη πόρτα. Στο πλάι της η μικρή μαρμάρινη επιγραφή “Βασιλικόν”. Περνάς μέσα και σε καλωσορίζουν γλυπτά έργα του Γιάννη Γκούζου. Ο τοίχος είναι βαμμένος με βαθύ κόκκινο χρώμα. Μια υπέροχη ξύλινη σκάλα σε καλεί να ανέβεις. Στη μέση της σκάλας συναντάς τον αγέρωχο Νέδοντα. Κοιτώντας πάνω το βλέμμα θαυμάζει τις εξαιρετικές οροφογραφίες του διατηρητέου κτιρίου. Είναι το ιστορικό ξενοδοχείο "Βασιλικόν", που μετά από πολλά χρόνια ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του. 

Ο όροφος που φιλοξενεί και πάλι τη λειτουργία ξενοδοχείου ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας. Μετά τους σεισμούς στέγασε τη Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης και τα γραφεία του ΕΟΤ, στη συνέχεια δημοτικές υπηρεσίες μέχρι που το 2017 ο Δήμος έκανε διαγωνισμό για να ξαναγίνει ξενοδοχείο και να συμβάλει στην κάλυψη της αυξημένης ζήτησης κλινών στο κέντρο της πόλης. 

Υπεύθυνη του ξενοδοχείου είναι η Έφη Παπανικολάου, η οποία εμπνεύστηκε και τη διακόσμηση των χώρων. 

Το “Βασιλικόν” διαθέτει εννιά δωμάτια, όλα με διπλό κρεβάτι 1.80Χ2 μ., ενώ το ένα είναι η σουίτα, στο παλιό πλυσταριό, με θέα από τα βόρεια το Κάστρο της Καλαμάτας. Για να φτάσεις στη σουίτα πρέπει να ανέβεις μια πανέμορφη ξύλινη και στενή, σαν μοναστηριού, σκάλα. 

Κάθε δωμάτιο διαφέρει από τα υπόλοιπα σε ό,τι αφορά τους χρωματισμούς του, ενώ επίσης κάθε ένα έχει το δικό του όνομα, όλα από την αρχαία ιστορία της περιοχής. Νέστορας, Αντίλοχος, Αριστομένης, Μερόπη κ.ά Η ρεσεψιόν έχει το όνομα του Επαμεινώνδα, στρατηγού των Θηβαίων που απελευθέρωσε τους Μεσσήνιους από τους Σπαρτιάτες. Το καθιστικό έχει το όνομα του Μαχάονα, γιατρού, γιού του Ασκληπιού.  

Επίσης σε κάθε δωμάτιο υπάρχει smart tv 43 ινστών με αμφίδρομη επικοινωνία. Υπάρχει ακόμη επιτοίχιο mini bar με δωρεάν μεσσηνιακά προϊόντα και νερό. Τα μπάνια είναι υπερσύγχρονα με σύστημα απορρόφησης των οσμών στη λεκάνη.

“The past is present” είναι το μήνυμα του “Βασιλικόν”, που βάζει και αυτό το λιθαράκι του ώστε η Καλαμάτα να γίνει ένας καλός τουριστικός προορισμός και για τα καταλύματά της. 
Τηλέφωνο για κρατήσεις και πληροφορίες 210-3218500.

Στ.Μ.