Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 16:49

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – Συμβουλές για την Υγεία του Στόματος

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – Συμβουλές για την Υγεία του Στόματος

Γιατί είναι
σημαντική η Στοματική Υγεία;
Τα στοματικά νοσήματα μπορούν να επηρεάσουν κάθε έκφανση της ζωής μας, από τις προσωπικές μας σχέσεις και την αυτοπεποίθηση στο σχολείο ή στη δουλειά μας, μέχρι την απόλαυση του φαγητού. Ενδέχεται ακόμη να οδηγήσουν σε κοινωνική απομόνωση όταν αποφεύγουμε να χαμογελάμε ή να συναναστρεφόμαστε με άλλους, επειδή νιώθουμε άβολα για τα δόντια μας ή για το πώς θα σκεφτούν οι άλλοι για τη στοματική μας υγεία.
Ένα στόμα που νοσεί, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην περίπτωση της περιοδοντίτιδας, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη, καρδιοπαθειών, καρκίνου του παγκρέατος και πνευμονίας. Γι’ αυτό, το να διατηρούμε το στόμα μας υγιές είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη διατήρηση της σωστής του λειτουργίας αλλά και για τη διατήρηση της γενικής σωματικής μας υγείας.

OSM-FME.jpg

Τι είναι η
Στοματική Υγεία;
Στοματική Υγεία σημαίνει υγεία του στόματος. Ένα υγιές στόμα μας επιτρέπει να μιλάμε, να χαμογελάμε, να μυρίζουμε, να γευόμαστε, να ακουμπάμε, να μασάμε, να καταπίνουμε και να μεταφέρουμε τα συναισθήματά μας με αυτοπεποίθηση, χωρίς να βιώνουμε πόνο, δυσφορία ή νοσηρότητα.
Δεν παίζει ρόλο πόσο ετών είμαστε - 5, 25, 65 ή 85 - η στοματική μας υγεία είναι θεμελιώδης για τη γενική υγεία και την ευεξία μας.
Η Στοματική Υγεία σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα ωραίο χαμόγελο. Σημαίνει να έχουμε υγεία σε όλα αυτά: ΔΟΝΤΙΑ, ΟΥΛΑ, ΓΛΩΣΣΑ, ΜΥΣ ΤΗΣ ΜΑΣΗΣΗΣ, ΒΛΕΝΝΟΓΟΝΟΥΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ + ΦΑΡΥΓΓΑ, ΧΕΙΛΗ, ΣΙΕΛΟΓΟΝΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ, ΣΚΛΗΡΗ + ΜΑΛΑΚΗ ΥΠΕΡΩΑ, ΑΝΩ + ΚΑΤΩ ΓΝΑΘΟ

Untitled-7.jpg

Τι σημαίνει να ζούμε με ένα
«ΕΞΥΠΝΟ ΣΤΟΜΑ»;
Το να ζούμε με ένα «ΈΞΥΠΝΟ ΣΤΟΜΑ» παραπέμπει στις αποφάσεις που μπορούμε να πάρουμε για να περιφρουρήσουμε τη στοματική υγεία τη δική μας και της οικογένειάς μας. Εάν ζούμε με ένα «ΕΞΥΠΝΟ ΣΤΟΜΑ», αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της καλής στοματικής υγιεινής και πώς θα αποφεύγουμε τα στοματικά νοσήματα.
Όταν ζούμε με ένα «ΕΞΥΠΝΟ ΣΤΟΜΑ» έχουμε αυτοπεποίθηση, εκφραζόμαστε ελεύθερα, νοιώθουμε γοητευτικοί, μασάμε, γευόμαστε, γελάμε!