Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2015 20:06

Γράψου στο Συνδικάτο-Ψήφισε στις 12-13-14 Δεκέμβρη

Γράψου στο Συνδικάτο-Ψήφισε στις 12-13-14 Δεκέμβρη

Συνάδελφε, οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου, στις 12-13-14 Δεκέμβρη, πρέπει να αποτελέσουν σταθμό στο δυνάμωμά του!
Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται πως κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, κανένας μόνος του δεν μπορεί να γλιτώσει. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται οργανωμένη, συλλογική αγωνιστική απάντηση. Να δυναμώσει η οργάνωση στους χώρους δουλειάς.

Συνάδελφε, το Συνδικάτο είμαστε όλοι μας. Η δύναμή μας είναι η ενότητα. Για διεκδίκηση και υπεράσπιση των οικονομικών, επαγγελματικών και κοινωνικών μας συμφερόντων. Για να έχουμε καλύτερες συμβάσεις και συνθήκες δουλειάς, ασφαλιστικά δικαιώματα. Για να απαντήσουμε αποτελεσματικά στην εργοδοτική τρομοκρατία-αυθαιρεσία, στα πολιτικά και συνδικαλιστικά της στηρίγματα.
Απαιτείται μαζικοποίηση της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης. Γι’ αυτό πρέπει όλοι να γίνουμε μέλη του Συνδικάτου μας.
Οι μεγαλέμποροι στα πολυκαταστήματα και στα σούπερ μάρκετ, οι βιομήχανοι, η εργοδοσία συνολικά είναι καλά οργανωμένη, έχουν τις εργοδοτικές τους ενώσεις, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους. Έχουν στα χέρια τους επιχειρησιακά σωματεία που είναι εργοδοτικά, που συμφωνούν και συνυπογράφουν τις μειώσεις στους μισθούς μας, που συμφωνούν με τις ευέλικτες μορφές εργασίας των 200-300 ευρώ, που ενισχύουν τη λογική της αναμονής και του συμβιβασμού με την αυταπάτη της λύσης από τα πάνω.

Λύση για εμάς σήμερα είναι να δυναμώσουμε τη δική μας οργάνωση, ώστε αγωνιστικά να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Κανένας δεν πρέπει να συμβιβαστεί με την κατάργηση των δικαιωμάτων μας, να μην αρκεστούμε στα ελάχιστα! Όσες φορές κάναμε ένα βήμα πίσω για να γλιτώσουμε τα χειρότερα, πάντα οι κατραπακιές έρχονταν η μία μετά την άλλη χωρίς σταματημό. Η αποδοχή στις μειώσεις των μισθών μας έφερε και νέα μείωση, η αποδοχή μας στο ελαστικό ωράριο μας έκανε να δουλεύουμε ατελείωτες ώρες, έχουμε αποκτήσει μυοσκελετικά και άλλα προβλήματα, λόγω της ατελείωτης ορθοστασίας, της δουλειάς σε χώρους με ψύχη και της πίεσης.
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να τσακίσουν άλλο τη ζωή μας!
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!