Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 09:45

Η μαζική αθλητική γιορτή της Καλαμάτας υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η μαζική αθλητική γιορτή της Καλαμάτας υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 
Τις φόρμες και τα σπορτέξ της ετοιμάζεται να φορέσει η Καλαμάτα ώστε το άλλο Σάββατο να τρέξει στον 18ο Αγώνα της πόλης, ο οποίος μάλιστα τέθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ύστερα από τη συνάντηση που είχαν, χθες, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, παρουσία του βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρου Κωνσταντινέα…

Κάθε χρόνο στον Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας συμμετέχουν πολλές εκατοντάδες νέοι, μεγάλοι, παιδιά, η διοργάνωση είναι άψογη και πρόκειται πραγματικά για μια γιορτή της πόλης.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας έχει αφιερώσει τον φετινό αγώνα στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα, ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων δυναμικού βαδίσματος θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και ο αγώνας για παιδιά και γονείς, 1,5 χιλιομέτρου, στις 6:15 το απόγευμα.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή συνάντηση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας με τον υφυπουργό Αθλητισμού, σε δελτίο Τύπου του Συλλόγου σημειώνονται τα εξής: “Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα διεξαχθεί ο προσεχής 18ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας που είχαν την Πέμπτη 19/4 στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Υφυπουργός κ. Γιώργος Βασιλειάδης και αντιπροσωπεία του ΣΔΥ Μεσσηνίας, αποτελούμενη από τους Χρήστο Μπένο (Πρόεδρος ΣΔΥΜ), Κώστα Μιχαλόπουλο (Πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας) και Στέλιο Μπούρα (εκπρόσωπος ΣΔΥΜ στην ΕΟΣΛΜΑ-Υ). Παρών ήταν και ο βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος του ΣΔΥΜ Πέτρος Κωνσταντινέας, που είχε καθοριστική συμβολή στην πραγματοποίηση της συνάντησης και στη χορήγηση της αιγίδας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για την ιστορία και τις δράσεις του Συλλόγου, αλλά και για την αλματώδη εξέλιξη του Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας, ενώ συζητήθηκαν και διάφορα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Υφυπουργό, η αντιπροσωπεία του Συλλόγου συνοδευόμενη από τον Πέτρο Κωνσταντινέα πραγματοποίησε και μία σύντομη επίσκεψη γνωριμίας με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό”.