Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 18:22

Φτιάχνουν τουαλέτες στο στάδιο και κάνουν λες και θα φτιάξουν Ολυμπιακό Στάδιο…

Φτιάχνουν τουαλέτες στο στάδιο και κάνουν λες και θα φτιάξουν Ολυμπιακό Στάδιο…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΑ ΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ  
Δίστασε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, να απαντήσει στον ίδιο τόνο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, ο οποίος έγραψε για τις “πολύπαθες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καλαμάτας, για τις οποίες η δημοτική αρχή αδιαφορούσε κατ΄επανάληψη στο παρελθόν” και οι οποίες “θα λάβουν επιτέλους την φροντίδα που χρειάζονται”. Ο δήμαρχος σχολίασε, χωρίς να αναφερθεί στον Πέτρο Κωνσταντινέα, ότι η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή των τουαλετών στο Δημοτικό Σχέδιο με ποσό που θα φτάσει τις 30-35.000 ευρώ, όταν ο Δήμος τους τελευταίους μήνες, όπως είπε, έχει κάνει ή προωθεί έργα αθλητικών υποδομών ύψους 2.000.000 ευρώ. Τόνισε μάλιστα πως ό,τι γίνεται στον τομέα του αθλητισμού στο Δήμο γίνεται από τους δημότες, τους αθλητικούς παράγοντες και τους γονείς και όχι από το κράτος. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έδωσαν καμία χρηματοδότηση στο Δήμο για αθλητικές υποδομές, παρά τα αιτήματά του…

Εγώ ξέρετε έχω το θάρρος να λέγω ευχαριστώ εκ μέρους της πόλης όταν υπάρχει μία χρηματοδότηση και όταν υπάρχει μια βοήθεια και το κάνω πάντοτε. Εκείνο όμως το οποίο δεν καταλαβαίνω είναι όλα αυτά τα οποία διάβασα και άκουσα σχετικά με την επίσκεψή μου στην Αθήνα”, είπε ο κ. Νίκας και συνέχισε αναφερόμενος στο ταξίδι του στην Αθήνα: “Πήγα και υπέγραψα μια προγραμματική σύμβαση η οποία αφορά στην ανακατασκευή των WC του Εθνικού Δημοτικού Σταδίου. Ο προϋπολογισμός είναι 74.000 ευρώ, εκτιμούμε ότι θα πάρουμε 50% έκπτωση. Μιλάμε για ένα έργο της ταξεως των 30-35.000 ευρώ. Περί αυτού ομιλούμε, αυτό υπέγραψα χθες. Για έναν ιδιώτη, για εμάς μπορεί να είναι πολλά χρήματα, για το Δημόσιο, όπως καταλαβαίνετε, οι 30-35.000 δεν είναι κάποιο σοβαρό ποσό. Και αυτό είναι το πρώτο ποσό που λαμβάνει ο Δήμος Καλαμάτας εδώ και πολλά χρόνια όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές”.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι “δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού σε ένα μήνα από τώρα να ανέβω στην Αθήνα να υπογράψουμε μια άλλη προγραμματική για την πλήρη ανακατασκευή του ταρτάν του Σταδίου, προϋπολογισμού περίπου 240.000 ευρώ. Θα πάρει και αυτό μια έκπτωση. Ομιλούμε περί αυτών των χρημάτων. Ασφαλώς ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτά τα χρήματα”.

Όπως σχολίασε όμως στη συνέχεια, “για μία πόλη και για ένα Δήμο 100.000 περίπου κατοίκων, με 105 σχολεία και 25.000 περίπου αθλούμενους, με αθλητικές υποδομές άθλιες, του 1970 -δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα να έχει αυτό το επίπεδο των υποδομών- τα χρήματα λοιπόν που δίνονται από την κυβέρνηση είναι αυτά. Καμιά 35.000 ευρώ μετά την έκπτωση (για τις τουαλέτες στο στάδιο) και 150-200.000 μετά την έκπτωση για το ταρτάν”.

Επιπλέον ο κ. Νίκας ανέφερε ότι “ο Δήμος Καλαμάτας τους τελευταίους μήνες έχει διαθέσει περί τα 2.000.000 ευρώ. Να κάνετε μια σύγκριση κεντρικού κράτους και Δήμου. 400.000 ευρώ περίπου η Τέντα, τα γήπεδα στα “Σφαγεία”, που από φέτος παίζουν και ελαφρύνθηκε ο “Μπαχράμης”, στα “Παλιάμπελα”, το γήπεδο των Λαιίκων που είναι σε πολύ καλό σημείο, ο “Απόλλωνας” που έρχεται, το γήπεδο του Ασπροχώματος, μετά το γήπεδο της Θουρίας. Δήμος, δηλαδή δημότες, οι παράγοντες των ομάδων και οι γονείς, αυτοί στηρίζουν τον αθλητισμό στην πόλη της Καλαμάτας. Επομένως ας είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν κάνουμε διάφορες δηλώσεις του τύπου ότι τώρα ξεκινάει κάτι άλλο, μια άλλη εποχή”.

Στ.Μ.