Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 20:35

“Στη Μεσσηνία θα γίνει ο καλύτερος αγώνας IRONMAN της Ευρώπης”

Κατερίνα Τσαμπουνάρη, Ντίνα Νικολάκου, Θανάσης Παπαδημητρίου, Μάικ Αργύρης Κατερίνα Τσαμπουνάρη, Ντίνα Νικολάκου, Θανάσης Παπαδημητρίου, Μάικ Αργύρης

ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ COSTA NAVARINO 
Ο αγώνας IRONMAN, ο οποίος περιλαμβάνει κολύμπι, τρέξιμο και ποδηλασία, γίνεται επί 40 χρόνια, τον έχουν φιλοξενήσει περίπου 55 χώρες, ενώ ο συνολικός αριθμός των διοργανώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί φτάνει τις 160. Στην Ελλάδα θα γίνει για πρώτη φορά στις 14 Απρίλη και συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί στην Costa Navarino με1,9χλμ κολύμπι, 21,1χλμ τρέξιμο και 90χλμ ποδηλασία. Και παρότι θα είναι η παρθενική τέλεση στη χώρα μας οι διοργανωτές ετοιμάζονται ώστε να είναι και η καλύτερη που έχει γίνει στην Ευρώπη. Για το “IRONMAN 70.3GREECE COSTA NAVARINO” μίλησαν το απόγευμα του Σαββάτου, σε συνέντευξη Τύπου στο “House by Phaos”, οι εκπρόσωποι του φορέα διοργάνωσης, που είναι η “ΕυΖην Greece”, οι οποίοι τόνισαν και τον καθοριστικό ρόλο που θα έχουν στην επιτυχία της και οι εθελοντές…

Ο επικεφαλής της “ΕυΖην Greece”, Θανάσης Παπαδημητρίου, σημείωσε ότι για την φιλοξενία του αγώνα στην Μεσσηνία και την Costa Navarino καταβλήθηκε από την εταιρία που εκπροσωπεί μεγάλη προσπάθεια, η οποία στέφθηκε από επιτυχία καθώς ο αγώνας θα γίνει στην περιοχή μας και φέτος αλλά και τα δύο επόμενα χρόνια.

Τόνισε επίσης ότι πέντε μήνες πριν από την έναρξη του αγώνα επιτεύχθηκαν οι στόχοι σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των αθλητών, ο συνολικός αριθμός των οποίων φτάνει τους 1.500, δηλαδή το ανώτερο αριθμητικό όριο που μπορούν φέτος να αγωνιστούν. Σημείωσε ότι από τους 1.500 αθλητές οι 900 προέρχονται από 60 χώρες του εξωτερικού και οι υπόλοιποι από την Ελλάδα. Επιπλέον οκ. Παπαδημητρίου είπε ότι οι 1.500 αθλητές θα συνοδεύονται από άλλα 3.000 άτομα, φίλους και μέλη της οικογένειάς τους.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι της “ΕυΖην Greece” υπογράμμισαν ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή στήριξε θερμά την ανάληψη και υλοποίηση του αγώνα.

Ο κ. Νικολάκου ανέφερε ότι η Περιφέρεια πάντα είναι θετική σε δράσεις που υποστηρίζουν την προβολή της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας, την προβολή επίσης των προϊόντων της και γενικά την ενίσχυση της οικονομίας της. Εξέφρασε τη μεγάλη της χαρά που η Πελοπόννησος και η Μεσσηνία είναι η περιοχή που φιλοξενεί ένα τέτοιο παγκόσμιο γεγονός για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε ότι δίνεται η ευκαιρία στον τόπο να αποδείξει την ικανότητά του να υλοποιεί τόσο σημαντικά γεγονότα.

Ακόμη η κ. Νικολάκου είπε ότι οι εθελοντές θα στηρίξουν τη διοργάνωση, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαθέσει πόρους όπου κριθεί αναγκαίο.

Τέλος η θεματική αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια πέτυχε να αναλάβει μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί επίσης στη Μεσσηνία, το συνέδριο των Γερμανών τουριστών πρακτόρων, το οποίο θα γίνει είτε φέτος είτε το 2020.


Από την ενημέρωση των εθελοντών

Ο race director του IRONMAN 70.3GREECE COSTA NAVARINO, Μάικ Αργύρης, αναφέρθηκε από την πλευρά του κυρίως στις μεγάλες δυνατότητες που έχει η Ελλάδα και η περιοχή μας, για τη φιλοξενία σημαντικών διεθνών διοργανώσεων, όπως ο συγκεκριμένος αγώνας. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η χώρα μπορεί να αναδειχθεί σε μεγάλο προορισμό αθλητικού τουρισμού γιατί διαθέτει το κλίμα και την ομορφιά. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι ενώ έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα το IRONMAN έχουν δηλώσει συμμετοχή 180 Άγγλοι Αθλητές, κυρίως όμως έχουν δηλώσει συμμετοχή 90 Αμερικανοί Αθλητές, οι οποίοι θα συνοδεύονται από άλλα 200 άτομα περίπου. Το ότι οι Αμερικανοί αποφάσισαν να κάνουν αυτό το υπερατλαντικό ταξίδι για να συμμετέχουν στον αγώνα στην Ελλάδα δείχνει τις δυνατότητες του τόπου στον αθλητικό τουρισμό, ανέφερε ο κ. Αργύρης και πρόσθεσε ότι αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από τον κόσμο και στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των εθελοντών. Τέλος, εξέφρασε την πίστη ότι στην Ελλάδα, τη Μεσσηνία και την Costa Navarino μπορεί να γίνει ο καλύτερος αγώνας IRONMAN στην Ευρώπη.

Και η Κατερίνα Τσαμπουνάρη αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των εθελοντών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι κυρίως από αυτούς εξαρτάται η επιτυχία ενός αγώνα.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της “ΕυΖην Greece” ενημέρωσαν για τη διοργάνωση τους εκπροσώπους των εθελοντών, καθώς οι ετοιμασίες για τον αγώνα έχουν ξεκινήσει.

Στ.Μ.