Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 12:32

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την επίσκεψη του γενικού γραμματέα Αθλητισμού στην Καλαμάτα

Δημήτρης Οικονομάκος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Καλαμάτας Δημήτρης Οικονομάκος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Καλαμάτας

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ, ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ 
Υποσχέσεις που έχουν ξαναειπωθεί από στελέχη του Σύριζα εδώ και καιρό για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Μεσσηνίας επανέλαβε για άλλη μια φορά ο κ. Συναδινός. Μετά από τέσσερα χρόνια που δεν έχουν δώσει ούτε ευρώ για τον αθλητισμό συνεχίζουν στο δρόμο των προηγούμενων με τα ψίχουλα, τις υποσχέσεις και την εμπορευματοποίηση του…

Μια κυβέρνηση που μέσω της Περιφέρειας Αττικής δίνει 25 εκ. ευρώ σε ΠΑΕ, όπως ακριβώς έκαναν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,  που χάριζαν χρέη, γήπεδα, εκτάσεις, δάνεια, εισφορές αλλά την ίδια ώρα για να γίνει το ταρτάν στο δημοτικό στάδιο έχουν περάσει 4 χρόνια και ακόμα δεν έχει μπει.

Την ίδια ώρα όμως οι γονείς ξεζουμίζονται για να πληρώνουν συνδρομές, μετακινήσεις, εξοπλισμό παράλληλα με μερικούς παράγοντες που από μεράκι βάζουν από το υστέρημα τους για να λειτουργήσουν τα αθλητικά σωματεία. Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία δεν έχουν χρηματοδότηση ούτε για τα πιο απαραίτητα και το κόστος μετακυλίεται στους γονείς και τους παράγοντες που πληρώνουν από γιατρούς, διαιτητές, συντήρηση γηπέδων, εξοπλισμό κ.λ.π.

Συνένοχος σε αυτή τη κατάσταση είναι και ο δήμος Καλαμάτας που στήριξε και ανέχτηκε αυτή τη πολιτική των γερασμένων εγκαταστάσεων, που δεν έδωσε καμία ώθηση για νέα γήπεδα, για συντήρηση των υπάρχοντων αλλά και συνολικά για τον αθλητισμό. Η αλλαγή του πανιού της τέντας ή κάποια γήπεδα ποδοσφαίρου που φτιάχνονται τώρα δεν αποτελούν άλλοθι για τις κακές εγκαταστάσεις της πόλης.

Για όλα αυτά όμως δεν λένε κουβέντα οι άλλοι συνδυασμοί που κινούνται στη ίδια λογική, να το παίζουν καλά παιδιά μήπως και   πάρουν κάποια ψίχουλα που θα τους πετάξει η εκάστοτε κυβέρνηση χωρίς να διεκδικήσουν το παραμικρό.

Η Καλαμάτα έχει ανάγκη από νέα γήπεδα, από σοβαρή συντήρηση των υπάρχοντων χωρίς το βάρος να πέφτει στα σωματεία. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρειάζεται σοβαρή στήριξη και η Λαϊκή Συσπείρωση μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο έδειξε έμπρακτα πως είναι η μοναδική δύναμη διεκδίκησης και στήριξης της νεολαίας και των σωματείων.