Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 22:33

Τόση ικανοποίηση μόνο στον Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας…

Τόση ικανοποίηση μόνο στον Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας…

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 
Άλλη εκδήλωση που να δει κανείς τόσους ανθρώπους, χιλιάδες, να χαίρονται, να έχουν ιδρώσει αλλά είναι ευχαριστημένοι, δεν υπάρχει. Μόνο στον Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας, που φέτος πραγματοποιήθηκε για 19η φορά, είναι τόσο μαζική η συμμετοχή και η χαρά. Γι’ αυτό και είναι η πιο σημαντική εκδήλωση που γίνεται στην πόλη…

Τον απολογισμό του φετινού Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας έκανε ο διοργανωτής του, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας:

Ο 19ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας πέρασε στην ιστορία ως ο πολυπληθέστερος της ιστορίας του μέχρι τον επόμενο, αφού η εμπειρία, το αγκάλιασμα από εθελοντές, υποστηρικτές φορείς και χορηγούς δημιούργησαν μια υψηλού επιπέδου αθλητική γιορτή με πλατιά χαμόγελα.

Τα τελευταία χρόνια ο Αγώνας Δρόμου της πόλης μας είχε μια συνεχή άνοδο και η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς ότι ο Αγώνας ήταν αφιερωμένος στον Σύλλογο Τυφλών Καλαμάτας. Το απόγευμα του Σαββάτου 20/4 και η πανέμορφη διαδρομή πρόσφεραν στους δημότες και στους επισκέπτες της Καλαμάτας έναν αξέχαστο αγώνα, αφού παρά τις άσχημες καιρικές προγνώσεις ο καιρός μας έκανε την χάρη. Όσοι συμμετείχαν με κάθε τρόπο, έδωσαν μια δυναμική που πλέον τον κατατάσσει στους κορυφαίους αγώνες της Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και οι φίλοι του λάβαμε ακόμα ένα μεγάλο δώρο. Το ρεκόρ συμμετοχών με 1406 συμμετοχές στα 10 χλμ. και 800 παιδιά και γονείς στο 1,5 χιλιόμετρο με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι συντοπίτες μας, δείχνοντας πως η πόλη μας κερδίζει το στοίχημα του μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Η αγάπη και η αθρόα συμμετοχή του κόσμου θέτουν πλέον μεγάλα στοιχήματα για τον ΣΔΥ Μεσσηνίας.

Από την εκκίνηση στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας κάτω από την εντυπωσιακή αψίδα του Συλλόγου, οι συμμετέχοντες κινήθηκαν έως την παραλία, σε μια υπέροχη γρήγορη διαδρομή πλάι στην θάλασσα και επέστρεψαν σε μια Πλατεία γεμάτη από κόσμο για να πάρουν το καλαίσθητο αναμνηστικό μετάλλιο. Τα αποτελέσματα μεταδίδονταν ζωντανά από το http://www.fitwaytiming.gr/index.php/apotelesmata/280-19os-agonas-dromou-kalamatas-live-results?fbclid=IwAR1-8xb1GcXKmQjE5sRiSqoRAl8-TwfJXsw9GiXtPkhRgxLFf2sGV2NxHW4, όπου οι τερματίσαντες είχαν τη δυνατότητα να δουν την επίδοσή τους άμεσα! Άμεση ήταν και η έκδοση αναμνηστικού διπλώματος, αφού οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» στο κινητό τους το αναμνηστικό δίπλωμα αμέσως μετά τον τερματισμό τους, να το ανεβάσουν στα κοινωνικά δίκτυα και να μοιραστούν με τους φίλους και συγγενείς τη χαρά του τερματισμού! Μια ακόμα καινοτομία του φετινού Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας.

Από το χαρούμενο κλίμα που επικράτησε μετά τη γραμμή του τερματισμού, ήταν πλέον προφανές πως δεν πρόκειται για ένα απλό αθλητικό γεγονός αλλά για μια στροφή μεγάλου μέρους της κοινωνίας προς την άθληση, τη δραστηριοποίηση στα κοινωνικά προβλήματα, την αλληλεγγύη και εν τέλει την αντίδραση στη μιζέρια που μας περιβάλλει.

Μετά το τέλος του αγωνιστικού μέρους, έγιναν οι απονομές στους έξι πρώτους νικητές και νικήτριες, ενώ βραβεύθηκαν ακόμη οι βασικοί χορηγοί, ο Σύλλογος Τυφλών Καλαμάτας στον οποίο ήταν αφιερωμένος ο φετινός Αγώνας και η εντυπωσιακή ομάδα των εθελοντών.

Οι νικητές στα 10 χλμ.

Γυναίκες

1η Κατερίνα Μπερδούση (Adidas Runners Athens) 41’12’’2η Λουίζα Καμαρινού (Animal Rights Runners) 41’50’’ 3η Ελένη Εξερτζόγλου (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 43’32’’4η Σταυρούλα Μπάκα (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 43’51’’ 5η Έφη Αλέξη (ΓΣ Καλαμάτα Running Project) 44’03’’6η Κατερίνα Πρισακάρου (Μαραθωνοδρόμοι Αργολίδας) 44’37’’.

Άνδρες

1ος Νικόδημος Νικολακέας (ΓΑΣ Ιλισός) 33’43’’ 2ος Παναγιώτης Κάβδας (ΓΣ Καλαμάτα Running Project) 34’39’’ 3ος Δημητράκης Μεϊντης (Κόροιβος Αμαλιάδας) 34’51’’4ος Εμιλιάνο Κάνο (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 35’30’’5ος Ηλίας Νικολόπουλος (ΣΔΥ Μεσσηνίας/Afordakos Team) 35’58’’6ος Γιώργος Κανελλόπουλος (ΓΣ Καλαμάτα Running Project) 36’28’’.

Ευχαριστούμε τους δημότες της πόλης μας από όποιο πόστο "έτρεξαν" τον αγώνα μας, τους φίλους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Το χαμόγελο σας το μετάλλιο μας.

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, όπως το γνωρίζουν και όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες διοργανώσεις, ότι απαιτείται η συνεργασία πολλών ανθρώπων, υπηρεσιών και χορηγών για να επιτευχθεί ο στόχος για την προβολή του μαζικού αθλητισμού.

Για την ουσιαστική παρουσία και προσφορά τους στην ανάδειξη του Αγώνα, ο Σύλλογος μας εκφράζει τις ευχαριστίες του: στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τον Δήμο Καλαμάτας για την συνδιοργάνωση του αγώνα, στην Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιήθηκε ο Αγώνας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και την Τροχαία Καλαμάτας για την απόλυτα ασφαλή διεξαγωγή του Αγώνα. Τους υποστηρικτές του αγώνα, Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, το Σώμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού που κάλυψε για μια ακόμη φορά τον Αγώνα, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, τον Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας, το Σώμα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ΕΚΑΒ, την 120 ΠΕΑ για τη διάθεση Ασθενοφόρου και τους γιατρούς του Αγώνα κυρίους Αλεβιτσοβίτη, Μάκαρη και Μητρόπουλο.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που συμμετείχαν με ενθουσιασμό και που χωρίς τη συμμετοχή τους δεν θα ήταν δυνατή η διεξαγωγή του Αγώνα. Είναι μια πολύ μεγάλη Ομάδα. Η μεγαλύτερη!

ΧΟΡΗΓΟΙ

Η ποιότητα του Αγώνα δεν θα ήταν ίδια αν δεν υπήρχε η υποστήριξη μίας σειράς εταιρειών-χορηγών που βρίσκονται επί σειρά ετών δίπλα μας και συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δρομείς. Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την πεποίθηση ότι με αρμονική συνεργασία μπορούν να επιτευχθούν ακόμα υψηλότεροι στόχοι αναφορικά με την ανάδειξη του μαζικού αθλητισμού, πάντα προς το συμφέρον των κατοίκων της Καλαμάτας και των πολιτών .

Ευχαριστούμε τον αποκλειστικό Χορηγό εκπαίδευσης ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και τους Καφέ Σπίνος, Pfizer, Καφέ Deli, Vodafone, Εικόνα Φως Ήχος Συκκάς Χρήστος, Διανομές εντύπων Καραμπάτσου Βίκυ, Νερά Αύρα, Ταπητοκαθαριστήρια Χόχολη, Diesel Tech Center Τρύφων Βίγκος, Μεζεδοπολείο στο Κύμα, Εστιατόριο Νέδων, Ξενοδοχεία Xάικος & ELITE, Κρεοπωλείο Ωδεμισσιώτη, Φρούτα Τσούλος Φώτης, Φυτώρια Γεωπονική Εστία, , Αρτοποιεία Κωνσταντινέα, Γραφικές Τέχνες Παρθένη, Typoprint, Maniatis Travel, Trigilidas Travel, καθώς και τους  χορηγούς επικοινωνίας Nova Sports, Best TV, Εφημερίδες Ελευθερία, Θάρρος, Φωνή, ιστοσελίδες sportstonoto.gr, messinialive.gr, sport365.gr και τον ραδιοφωνικό σταθμό Kiss FM.

ΣΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ