Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 13:57

Την Κυριακή ο 4ος Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας

Την Κυριακή ο 4ος Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας

ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ
Τον 4ο Ημιμαραθώνιο Καλαμάτας διοργανώνουν αυτήν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης...

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με αφετηρία και τερματισμό την προκυμαία του λιμένος της πόλης, σε μια αυστηρώς επίπεδη και παραθαλάσσια διαδρομή επί των οδών Ναυαρίνου και της παραλιακής Κορδία – Μπουρνιά. Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Μαζικού Αθλητισμού του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα εμπλουτισθεί με τους αγώνες των 5 Km για όλους.

Η διαδρομή
Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου (21,1 km)  θα γίνει στις 09.00 και η χρονική στιγμή ολοκλήρωσης του θα είναι η 12.00 μεσημβρινή.

Η διαδρομή είναι ασφάλτινη και επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές, με σημείο εκκίνησης την κεντρική προκυμαία του Λιμένα Καλαμάτας («Πανελλήνιον»). Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά διαμέσου της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, επί μήκους 2,5Km με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο Elite, όπου και θα γίνει αναστροφή.

Επιστρέφοντας από την οδό Ναυαρίνου, θα διέλθουν πλησίον του χώρου εκκίνησης, από το Λιμεναρχείο, τον Ιερό Ναό Αναλήψεως και θα συνεχίσουν μέσω της οδού Ευαγγελιστρίας προς τον Κορδία και την Δυτική Παραλία. Θα διέλθουν από τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και θα κάνουν αναστροφή στην περιοχή της πίστας καρτ. Το τμήμα της διαδρομής αυτής έχει μήκος 10,5 Km. Στη συνέχεια και επιστρέφοντας από την ίδια διαδρομή, θα τερματίσουν στο σημείο εκκίνησης. 

Στον αγώνα συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες , ηλικίας άνω των 18 ετών. Στους έξι πρώτους νικητές των κατηγοριών ανδρών και γυναικών, ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας, θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια.
Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε ηλικιακής ομάδας (άντρες και γυναίκες) θα απονεμηθούν μετάλλια (χρυσό-αργυρό-χάλκινο) και κύπελλο στον/ην νικητή/τρια.

Αγώνας δρόμου 5 χλμ
Η εκκίνηση του αγώνα των 5 km θα γίνει επίσης στις 09:00. Η διαδρομή είναι ασφάλτινη και επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές, με σημείο εκκίνησης την κεντρική προκυμαία του Λιμένα Καλαμάτας («Πανελλήνιον»). Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά διαμέσου της ευθύγραμμης παραλιακής οδού Ναυαρίνου, επί μήκους 2,5Km, με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο Elite, όπου και θα γίνει αναστροφή. Ο τερματισμός θα γίνει στο σημείο εκκίνησης.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών μόνο, στους έξι πρώτους νικητές των οποίων θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια. Μετάλλια συμμετοχής θα απονεμηθούν και σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν.