Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 14:12

Για τους αγώνες υγρού στίβου στην Τρίπολη προετοιμάζεται ο ΝΟΚ

Για τους αγώνες υγρού στίβου στην Τρίπολη προετοιμάζεται ο ΝΟΚ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν τις προπονήσεις τα τμήματα αγωνιστικών και προαγωνιστικών κατηγοριών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», εν όψει των υποχρεώσεων της αγωνιστικής περιόδου 2019 - 2020...

Όπως αναφέρει σε  σχετική ανακοίνωσή του ο ΝΟΚ: «Η συμμετοχή των παιδιών στις προπονήσεις είναι μεγάλη με την αγωνιστική ομάδα να έχει την εφετινή χρονιά 34 κολυμβητές -τριες και την προαγωνιστική 58 παιδιά, τα οποία αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στην αγωνιστική δραστηριότητα του τμήματος.
Οι προετοιμασίες για την συμμετοχή στον πρώτο κολυμβητικό αγώνα της χρονιάς που θα συμμετέχει η ομάδα και τον οποίο διοργανώνει ο ΚΟΑΤ στην Τρίπολη, με την επωνυμία "35 Χρόνια ΚΟΑΤ", έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να συμμετέχει το σύνολο των παιδιών αγωνιστικής και προαγωνιστικής».

Παράλληλα, ο ΝΟΚ επισημαίνει ότι «ιδιαιτέρως σημαντική για το ξεκίνημα της εφετινής περιόδου είναι η συμμετοχή των παιδιών που στελεχώνουν τα τμήματα των Ακαδημιών του συλλόγου όλων των βαθμίδων, από τα αρχάρια έως και τα προχωρημένα». Ήδη, προσθέτει, τα τμήματα των Ακαδημιών κατά των μήνα Οκτώβριο ξεπέρασαν τα 200 παιδιά.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
Επιπλέον, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας αναφέρει ότι διοργάνωσε στις 20 Οκτωβρίου Εσωτερική Κολυμβητική Ημερίδα, «στην οποία συμμετείχαν πάνω από 200 παιδιά, κερδίζοντας το χειροκρότημα της κατάμεστης από φίλους του υγρού στίβου κερκίδας του δημοτικού κολυμβητηρίου».
Η ημερίδα διοργανώθηκε «προκειμένου οι γονείς να έχουν την δυνατότητα να διαπιστώσουν την πρόοδο των παιδιών τους μέσα από την δουλειά που επιτυγχάνεται από τους προπονητές και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα στους λιλιπούτειους κολυμβητές -τριες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, το τμήμα κολύμβησης».
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.
ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Την ίδια ώρα, συνεχίζουν την λειτουργία τους και τα τμήματα άσκησης ενηλίκων (κοινού) με τον αριθμό των συμμετεχόντων να ξεπερνά τα 70 άτομα σύμφωνα με τον ΝΟΚ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε δράσεις που αφορούν σε: α) εκμάθηση κολύμβησης ενηλίκων, β) αποκατάσταση τραυματισμών, γ) προετοιμασία υποψηφίων για Στρατιωτικές Σχολές και Σχολές Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, δ) φυσική κατάσταση και ε) προετοιμασία για την συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως αγώνες ανοιχτής θαλάσσης/open water (Σπέτσαθλον, Οceanman κτλ) καθώς και κολυμβητική προετοιμασία αθλητών τριάθλου.

Πληροφορίες καθώς και αιτήσεις εγγραφής δίδονται από την γραμματεία του υγρού στίβου στο κολυμβητήριο, καθημερινά 16:00 - 20:30 (κα. Βασιλάτου Ιωάννα).