Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 16:40

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για νέο κλειστό προπονητήριο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για νέο κλειστό προπονητήριο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” 
Την ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”, με 1.300.000 ευρώ, της πρότασης του Δήμου Καλαμάτας για την ανέγερση νέου κλειστού προπονητηρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, ανακοίνωσε ο Δήμος. Ο Δήμος σημειώνει ότι το νέο κλειστό θα είναι ενεργειακά αυτόνομο, όσο αυτό είναι δυνατό…

Ειδικότερα ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε: “Μία ακόμα θετική εξέλιξη για τις διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής, καθώς το έργο «Κατασκευή προπονητηρίου στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Παραλίας» συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Καλαμάτας, σε συνέχεια επαφών του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και σχετικών διαβεβαιώσεων, έλαβε απόφαση ένταξης προς χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση για χρηματοδότηση του εν λόγω έργου είχε υποβληθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV.  

Σύμφωνα με τη μελέτη, το νέο κλειστό προπονητήριο για αθλήματα εσωτερικού χώρου θα εγκατασταθεί εντός του χώρου του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας και πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και με αυτόνομη, κατά το δυνατό, ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη, καθώς η κατασκευή του κλειστού προπονητηρίου θα ενισχύσει τις αθλητικές υποδομές της πόλης, καλύπτοντας παράλληλα τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για χώρους άθλησης”.