Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 17:29

“Σκανάρισμα” των αθλητικών έργων που έχει προγραμματίσει στη Μεσσηνία η Περιφέρεια Πελοποννήσου

“Σκανάρισμα” των αθλητικών έργων που έχει προγραμματίσει στη Μεσσηνία η Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 
Για τα έργα αθλητισμού που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη Μεσσηνία, τα οποία αφορούν σχεδόν αποκλειστικά γήπεδα ποδοσφαίρου, συζήτησαν σήμερα στην Καλαμάτα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Ιωάννη Μαντζούνη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα έργα που έχουν προγραμματιστεί βρίσκονται, στην πλειοψηφία τους, στο στάδιο προ της έναρξης των εργασιών ή της δημοπράτησης…

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ανακοινώθηκε ότι ο Στάθης Αναστασόπουλος και ο Ιωάννης Μαντζούνης “συζήτησαν την πορεία εξέλιξης και την προώθηση των ενταγμένων αθλητικών έργων στο πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ υπήρξε συνεργασία με τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διαγωνιστική διαδικασία και υλοποίηση των έργων, ειδικότερα με το Τμήμα Προμηθειών και τη Δ/νση Τεχνικών Έργων.

Τα έργα που διεξοδικά συζητήθηκαν, είναι:

  • «Προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο αθλητικό κέντρο Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 350.300 € με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Για το έργο αυτό έχει υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση με το αθλητικό σωματείο, έχει καταρτιστεί το σχέδιο διακήρυξης δημοπρασίας και αρχές Μαΐου ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία.
  • «Έργα αθλητικών εγκαταστάσεων Τ.Κ. Πλατύ Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 175.000 €, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το οποίο έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος και το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη.
  • «Προμήθεια μεταλλικών κερκίδων, προκατασκευασμένων αποδυτήριων και ηλεκτρολογικού υλικού στο γήπεδο Τ.Κ. Ανδρούσας Δήμου Μεσσήνης», προϋπολογισμού 74.200 €, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο έχει υπογεγραμμένη Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Μεσσήνης και αρχές Μαΐου ξεκινά ο διαγωνισμός της προμήθειας των υλικών.
  • «Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής λυόμενης κερκίδας στο δημοτικό γήπεδο Βαλύρας και στο δημοτικό γήπεδο Αγ. Νικόλαου Μπούκας Δήμου Μεσσήνης», προϋπολογισμού 60.000 €, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΚΑΠ 20%, για το οποίο έχει αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας τους όρους διακήρυξης και άμεσα δημοπρατείται.
  • «Προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Καλού Νερού/Ελαίας Δήμου Τριφυλίας», προϋπολογισμού 200.000 €, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΚΑΠ 20%, για το οποίο έχει αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας τους όρους διακήρυξης και άμεσα θα δημοπρατηθεί το έργο.
  • «Βελτίωση – συντήρηση γηπέδου Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888», προϋπολογισμού 300.000 €, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΚΑΠ 20%. Για το έργο έχει υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση με το Σύλλογο, έχει οριστικοποιηθεί η τεχνική μελέτη και άμεσα δημοπρατείται.
  • «Επισκευή της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου Τ.Κ. Γαργαλιάνων Δήμου Τριφυλίας», προϋπολογισμού 65.000 €, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΚΑΠ 20%. Για το έργο αυτό έχει υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο και αναμένεται η δημοπράτησή του, αφού πρώτα εκδοθούν οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις από το Δήμο Τριφυλίας.

Όλη η προσπάθεια της Περιφέρειας, όσον αφορά την υλοποίηση έργων αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς και ποιοτικού περιβάλλοντος προς όφελος της νεολαίας”.