Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 20:33

Είναι το... αφεντικό στο πρώτο μισό

Είναι το... αφεντικό στο πρώτο μισό

ΙΑΛΥΣΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0  
Η ατυχία, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Ανδρούτσος και η διαιτησία, στέρησαν τη νίκη στη Ρόδο για την Καλαμάτα, που επέστρεψε στη βάση της με δεύτερο 0-0 φέτος από το «σμαραγδένιο» νησί, αυτή τη φορά με τον Ιάλυσο. Μετά λοιπόν το δημοτικό στάδιο της Ρόδου, η Καλαμάτα, έφυγε αλώβητη και από την έδρα του Ιάλυσου σε ένα παιχνίδι που είχε χαρακτηριστεί ως ντέρμπι ανάμεσα στις δυο πρώτες ομάδες μέχρι χθες του βαθμολογικού πίνακα στο νότιο όμιλο της κατηγορίας.

Στον αγωνιστικό χώρο πάντως, σύμφωνα με την ανταπόκριση από τη Ρόδο, η Καλαμάτα έδειξε πως διαθέτει καλύτερη, ποιοτικότερη ομάδα, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους, έχασε τις σημαντικότερες και πιο κλασσικές ευκαιρίες, ζήτησε πέναλτι σε χέρι αμυντικού στο 52’, της ακυρώθηκε γκολ στο 74΄ και γενικότερα έχει έντονα παράπονα από τη διαιτησία. Στο 55’ ο διαιτητής χαρίστηκε σε… δολοφονικό τάκλιν του Παπαδόπουλου στον Τριανταφυλλάκη δείχνοντας κίτρινη και γενικά προκάλεσε νεύρα και διαμαρτυρίες στους «μελανόλευκους» ιδίως στο β’  ημίχρονο. Η Καλαμάτα ήταν αυτή που έπρεπε να φύγει με το «τρίποντο». Ήταν καλά διαβασμένη στον αγωνιστικό χώρο, σωστά στημένη από τον Νίκο Αναστόπουλο, ψύχραιμη στην πίεση των γηπεδούχων, επικίνδυνη όταν έβγαινε μπροστά, ενώ σε ένα ακόμα παιχνίδι, οι αλλαγές την κράτησαν φρέσκια και στον ίδιο ρυθμό μέχρι το φινάλε. Μάλιστα και στα δυο ημίχρονα, η Καλαμάτα, μετά το πρώτο 20λεπτο, έπαιρνε τον έλεγχο και από ατυχία δεν κατάφερε να σκοράρει. Γενικά, έδειξε ότι είναι το αφεντικό του ομίλου. Ο βαθμός της ισοπαλίας άλλωστε, διατηρεί την Καλαμάτα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αναδεικνύοντας την σε πρωταθλήτρια… χειμώνα, μιας και η 9η αγωνιστική ήταν η τελευταία του α’  γύρου. Με τη λήξη λοιπόν του πρώτου μισού του πρωταθλήματος, η Καλαμάτα, βρίσκεται απόλυτα μέσα στους στόχους της και συνεχίζει βελτιώνοντας την εικόνα της από αγώνα σε αγώνα, ενώ διατήρησε ανέπαφη την εστία της για 8η φορά. Χθες χωρίς Κέρη, Αναστασόπουλο, Ζαχαρόπουλο, είχε Σουμπίνιο, Παυλίδη σε εξαιρετική μέρα, να «οδηγούν» τους υπόλοιπους σε ένα παιχνίδι κόντρα στον άλλο επίδοξο πρωταθλητή Ιάλυσο, που όμως έδειξε λίγος απέναντι στη «Μαύρη Θύελλα».

Στο παιχνίδι στο 17' φοβερό φάουλ του Σουμπίνιο έξω από την περιοχή, φοβερή απόκρουση του πορτιέρο του Ιάλυσου. Στο 32’ και 39’ ο Φελίπε από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ανδρούτσο, ενώ στο 74’ σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 85΄και 86΄ ευκαιρίες για Καλαμάτα από Αλεξόπουλο και Ηλιόπουλο.

Ιάλυσος Ρόδου (Βαγγέλης Χαντές) : Ανδρούτσος, Γκέζος, Σκεντεράι, Τερζίου, Καρπαθάκης, Γιώργου, Παπουτσογιαννόπουλος, Ρούσσος, Παπαδόπουλος, Μαστραντωνάκης (78’ Χριστοπουλος), Χατζησάββας

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Ταϊρης, Μαβιγκά, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Παπατόλιος, Παυλίδης (81’ Μαρκοφσκι), Σουμπίνιο (63’  Αλεξόπουλος), Τριανταφυλλάκης  (63’ Ηλιόπουλος), Μπουσμπίμπα, Φελίπε(81’  Νατσιόπουλος)

 

Football League – 9η αγωνιστική

Τρίτη 4 Μαΐου

Σαντορίνη-Αστέρας Βλαχιώτη 1-0 (61’ Κανούλας)

Τετάρτη 5 Μαΐου

Νίκη Βόλου-Επισκοπή 0-0

Ιάλυσος-Καλαμάτα 0-0

  •       Καλλιθέα-Αιγάλεω (αναβλήθηκε λόγω covid-19)
  •       Ρόδος-Ασπρόπυργος (αναβλήθηκε λόγω covid-19)

 

Η βαθμολογία

  1. Καλαμάτα 16 (9 αγ.)
  2. Ιάλυσος 15 (9)
  3. Ρόδος 13 (8)
  4. Σαντορίνη 13 (9)
  5. Καλλιθέα 12 (8)
  6. Επισκοπή 12 (8)
  7. Αιγάλεω 9 (8)
  8. Νίκη Βόλου 8 (8)

——————————–

  1. Αστέρας Βλαχιώτη 6 (9)

       10. Ασπρόπυργος 4 (6)

 

Η επόμενη (10η) αγωνιστική

Κυριακή 9 Μαΐου

17:00 Καλαμάτα-Σαντορίνη

17:00 Αιγάλεω-Νίκη Βόλου

17:00 Ασπρόπυργος-Αστέρας Βλαχιώτη

17:00 Επισκοπή-Ρόδος

17:00 Καλλιθέα-Ιάλυσος