Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 19:48

«Φρένο» στην Επισκοπή για την Καλαμάτα 0-0

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

 

Δεν τρίτωσε το καλό στην Κρήτη για την «Μαύρη Θύελλα», μετά τις νίκες σε Πλατανιά με Χανιά και σε Ιεράπετρα με Ο.Φ.Ι.. Η μαχητική Επισκοπή, αποδείχτηκε τελικά σκληρό καρύδι, φέρνοντας 0-0 στο «ΔΑΚ Γάλλου» στο Ρέθυμνο, κόβοντας έτσι δυο ακόμα βαθμούς από την τοπική μας ομάδα που απώλεσε έδαφος από την κορυφή κι ενώ οδεύουμε προς τη λήξη του α’  γύρου.

Η Επισκοπή μάλιστα που μάχεται για την παραμονή στην κατηγορία, είχε… μπαλοτάρει και πέρυσι την Καλαμάτα, νικώντας στην Κρήτη 1-0. Η «Μαύρη Θύελλα» προσπάθησε, ο Αναστόπουλος ανακάτεψε όσο μπορούσε την «τράπουλα», αλλά το πολύτιμο γκολ δεν ήρθε ποτέ… Μετά τον Αστέρα στη Σπάρτη, οι «μελανόλευκοι» αφήνουν βαθμούς που δεν αποκλείεται να αποδειχθούν «χρυσάφι» στη μάχη για την πρώτη θέση, σε ένα ακόμα παιχνίδι με αντίπαλο ομάδα που βρίσκεται στα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα.

Η Επισκοπή πάντως, όπως γράψαμε και χθες, έχει κάνει ζημιές στους «μεγάλους» της κατηγορίας… Μετά τον Λεβαδειακό, την Κηφισιά την… πάτησε και η Καλαμάτα, που κυνήγησε μεν στα τελευταία 15’  με φουλ – επίθεση τη νίκη, αλλά ίσως θα ήταν καλύτερα, τέτοιες αναμετρήσεις, να ρισκάρει να τις αντιμετωπίζει από το ξεκίνημα με λιγότερο συντηρητισμό, πιέζοντας για ένα γρήγορο γκολ που θα της επιτρέπει από το α’  ημίχρονο να έχει αυτή τον πρώτο λόγο. Στη Λειβαδιά, η τακτική της προσοχής στην άμυνα, πέτυχε διάνα και ήταν αποτελεσματική. Αυτή τη φορά όμως, όπως φάνηκε και στην Σπάρτη, αλλά και χθες στην Επισκοπή, στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι «κλείστηκαν» πίσω για να κρατήσουν τον πολύτιμο γι΄ αυτούς βαθμό, και με πάθος στη διεκδίκηση της μπάλας, προκάλεσαν… ασφυξία στις κινήσεις των παικτών του Νίκου Αναστόπουλου που ήταν αυτοί που είχαν το άγχος και την πίεση, δυσκολεύοντας τις προϋποθέσεις δημιουργίας φάσεων στην εστία του Καλογεράκη.

Η απώλεια του Μαρκόφκσι πάντως φαίνεται καθοριστική… Ο Μπόρχες τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε, ίσως δεν είναι ακόμα έτοιμος… Ο Γρίβας και ο Κόκκορης στα άκρα, «μοιράστηκαν» το 90λεπτο, αλλά δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω, αν και ο πρώτος έχασε μεγάλη ευκαιρία λίγο πριν αντικατασταθεί... Ο Λουκίνας έκανε ό,τι μπορούσε μόνος στην κορυφή της επίθεσης, αλλά αυτή τη φορά, στάθηκε μοιραίος στο 77’ όταν σε σουτ που επιχείρησε απέκρουσε δύσκολα ο Καλογεράκης, «κλοτσώντας» έτσι την ευκαιρία να αποτελέσει το δήμιο και της Επισκοπής, μετά τα 4 γκολ που έχει βάλει με Χανιά και Ο.Φ.Ι.

Στο 57’  προ κενής εστίας, ο Γρίβας πλάσαρε, αλλά οι αμυντικοί πρόλαβαν τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή (!!!) σε μια πολύ καλή  ευκαιρία. Στο ξεκίνημα του β’  μέρους με μπροστάρη τον Τάτο, η Καλαμάτα πίεσε για να πάρει κεφάλι στο σκορ, ήταν όμως άτυχη στο 57’  και στο 77’ όπως προαναφέραμε. Σταδιακά , ο Αναστόπουλος από το 61’  και στο 75΄με την είσοδο των Κόκκορη (αντι – Γρίβας), Παυλίδη (φρέσκαρε τη μεσαία γραμμή, αντί Ματέους σε ρόλο οργανωτή, με τον Τάτο να παίζει πιο επίθεση), Φελίπε, Μοζέρ (αντι- Μαβινγκά για καλύτερα ανεβάσματα από δεξιά), Τσαγκαλίδη, προσπάθησε να ενισχύσει το μεσοεπιθετικό τομέα της τοπικής μας ομάδα…  

Σε ένα ακόμα ματς πάντως, να’ ναι καλά ο Ταΐρης που όταν χρειάστηκε στο 5’  σε κεφαλιά του Πολυχρόνη και στο 79’  σε σουτ του Νοικοκυράκη, εντυπωσιακά, απεσώβησε τον κίνδυνο διατηρώντας τους συμπαίκτες του στο κυνήγι του «τρίποντου».

Η Καλαμάτα, που παρατάχθηκε με το γνώριμο 3-5-2, είχε στο πρώτο μέρος καλή στιγμή στο 3’ με τον Γρίβα, το 31΄με κεφαλιά Αναστασόπουλου και 34΄με σουτ-φάουλ του Τάτου. Γενικά πάντως το ρεπορτάζ από το Ρέθυμνο, χαρακτηρίζει δίκαιο το 0-0, καλό το παιχνίδι με όχι πολλές μεγάλες φάσεις αλλά με ρυθμό, ήρωες τους τερματοφύλακες, με μια μαχητική Επισκοπή από την μια και από την άλλη μια Καλαμάτα, σαφώς με μεγαλύτερη ποιότητα, εμπειρία, διάθεση, αλλά όχι ουσία αυτή τη φορά, έμπνευση, επιλογές και λύση στην επίθεση…

Η Καλαμάτα την Τετάρτη παίζει με το Αιγάλεω στο «Σίτυ» σε εξ’ αναβολής παιχνίδι. Μετράει ήδη τρεις σερί «λευκές» ισοπαλίες εκτός έδρας (Λιβαδειά, Βλαχιώτη, Επισκοπή) και με δυο παιχνίδια λιγότερα απέχει από την κορυφή επτά βαθμούς.

Κίτρινες: Μπαρμπόσα (17′), Τασιούλης (75′) / Τσελεπίδης (35′)

Διαιτητής ήταν ο κ. Παναγιώτης Καδδάς (Αχαΐας) με βοηθούς τους κ.κ. Σπήλιο Οικονόμου (Αχαΐας) και Δημήτριο Κύριο (Αρκαδίας)

Επισκοπή (Γιάσμικο Βέλιτς): Καλογεράκης, Ανδρικόπουλος, Τασιούλης, Μπαρμπόσα, Γκονζάλβες, Εμπόι, Πολυχρόνης, Σουμπασάκης, Πέτρου, Τσάβος (91′ Καραγιάννης), Νοικοκυράκης (88′ Σκόνδρας)

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Τσελεπίδης, Αναστασόπουλος (75′ Τσαγκαλίδης), Παπατόλιος(61′ Κόκκορης), Κωνσταντινόπουλος, Μαβινγκά (75′ Μοζέρ), Μπακαγιόκο, Ματέους (61′ Παυλίδης), Τάτος, Γρίβας (61′ Φελίπε), Λουκίνας.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (16η  αγωνιστική)
ΟΦ Ιεράπετρας – ΠΑΕ Χανιά 0-0
Ηρόδοτος – Εργοτέλης 1-2 (30′ Γκίνη / 23′ Πέιος, 46′ Κωστανάσιος)
Λεβαδειακός – Καραϊσκάκης Άρτας 3-0 (44′ Τζιμόπουλος, 47′ Νίλι, 67′ Πολέτο)
Ρόδος – Παναθηναϊκός Β 0-0
ΑΕ Κηφισιάς – ΑΕΚ Β 2-1 (4′ Τετέι, 58′ Φελίπε / 70′ Χριστόπουλος)
ΑΟ Επισκοπής – Καλαμάτα 0-0
(17.00) Καλλιθέα – Διαγόρας Ρόδου
(29/1) Αιγάλεω – Αστέρας Βλαχιώτη 1-0 (27′ Τσιλιγκίρης)
Ρεπό: Ζάκυνθος

 

Βαθμολογία
1.Λεβαδειακός (14)  31
——————————————-
2. Α.Ε.Κ. Β’ (14)  28
3. Καλαμάτα (12)  24
4. Καλλιθέα (10)  24
5. Αιγάλεω (13)  24
6. Εργοτέλης  (13)  20
7. Χανιά (13) 19
8. Κηφισιά  (12) 19
9. Π.Α.Ο. Β’  (14) 18
10. ΟΦΙ (14) 17
11. Ρόδος (10) 16
12. Διαγόρας (13) 14
13. Επισκοπή (13)  13
——————————————-
14. Καραϊσκάκης (13) 12
15. Αστέρας Βλαχιώτη (12) 7
16. Ηρόδοτος (13) 6
17. Ζάκυνθος (14) 4

 

Eξ αναβολής
Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου (15:00)
7η αγωνιστική: Ρόδος – Καλλιθέα (Δημ. Στάδιο Ρόδου)
11η αγωνιστική: Κηφισιά – Ηρόδοτος (Δημ. Στάδιο Καισαριανής “Μιχ. Κρητικόπουλος”)
11η αγωνιστική: Εργοτέλης – Χανιά (Παγκρήτιο Στάδιο)
11η αγωνιστική: Αστέρας Βλαχιώτη – Διαγόρας (Δημ. Στάδιο Σπάρτης)
12η αγωνιστική: Αιγάλεω – Καλαμάτα (Δημ. “Σταύρος Μαυροθαλασσίτης”)
12η αγωνιστική: ΟΦΙ – Καραϊσκάκης (Βουζουνεράκειο Στάδιο)

 

Η επόμενη (17η) αγωνιστική

Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2022 (15:00)
Καλαμάτα-Κηφισιά
Παναθηναϊκός Β’-Επισκοπή
Καραϊσκάκης Άρτας-Ρόδος
Εργοτέλης-Λεβαδειακός
Αστέρας Βλαχιώτη-Ηρόδοτος
Διαγόρας-Αιγάλεω
Χανιά-Καλλιθέα
Ζάκυνθος-ΟΦ Ιεράπετρας
Ρεπό: ΑΕΚ Β’