Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 17:34

Αύριο η Διεθνής Συνάντηση Στίβου “Παπαφλέσσεια”

Παύλος Κρανιώτης, Θανάσης Βασιλόπουλος, Παναγιώτης Στασινόπουλος, Μίλτος Τεντόγλου, Άννα Καλογεροπούλου, Λούης Τσάτουμας Παύλος Κρανιώτης, Θανάσης Βασιλόπουλος, Παναγιώτης Στασινόπουλος, Μίλτος Τεντόγλου, Άννα Καλογεροπούλου, Λούης Τσάτουμας

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν αύριο, Σάββατο, στο Δημοτικό στάδιο στην Καλαμάτα, όπου μετά τα δύο χρόνια πανδημίας, ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στη μεγάλη γιορτή του κλασικού Αθλητισμού, τα “Παπαφλέσσεια”, που θα είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένα με αθλητές από διάφορες χώρες με διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις και Ολυμπιάδες, με πιο ξεχωριστό τον Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 5.30 το απόγευμα. Εκπρόσωποι του αθλητισμού, διοργανωτές και υποστηρικτές παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου στο “Elite City Resort”. 


Μίλτος Τεντόγλου, Λούης Τσάτουμας  

Ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου Παναγιώτης Στασινόπουλος, αναφέρθηκε στην ιστορία της διοργάνωσης της διεθνούς συνάντησης στίβου "Παπαφλέσσεια", η οποία ξεκίνησε το 1956, επί δημαρχοντίας Παναγιώτη Καίσαρη, ο οποίος ήταν και πρόεδρος του Μεσσηνιακού. Σημείωσε ότι πιστεύει πως η φετινή διοργάνωση θα είναι επιτυχημένη, παρά τις όποιες δυσκολίες της πανδημίας, ευχαρίστησε τους χορηγούς και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές. 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε χαρούμενος που τα Παπαφλέσσεια ξαναβρίσκουν τη λάμψη του παρελθόντος και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές. 

"Με πάρα πολλή χαρά και συγκίνηση υποδεχόμαστε την επανεκκίνηση των “Παπαφλεσσείων”. Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου η ανασυγκρότηση του κλασικού αθλητισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε επίπεδο αθλητικων οργανώσεων αλλά και σε επίπεδο υποδομών", ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου. 

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο Παύλος Κρανιώτης έδωσε συγχαρητήρια στο Μεσσηνιακό και όλη την οργανωτική επιτροπή. "Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και η επιχειρηματικότητα πάντα στηρίζει τέτοια γεγονότα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου, δήλωσε ευτυχής που θα αγωνιστεί στα Παπαφλέσσεια και έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές του μίτινγκ. "Θα προσπαθήσω να κάνω μια καλή επίδοση, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό", ανέφερε. 

Ο Λούης Τσάτουμας, που κατέχει μέχρι σήμερα το ρεκόρ στο μήκος με 8,66μ. στα “Παπαφλέσσεια”, είναι φέτος τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης. "Τα “Παπαφλέσσεια” θα είναι άρτια αθλητικά και οργανωτικά, θέλουμε όλος ο κόσμος να είναι στο στάδιο", είπε.  

Μαργαρίτα Πουλοπούλου