Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 09:49

Πήρε “σκούπα” ο Πρασσάς, ντόπιο αίμα στο τεχνικό τιμ και βλέπουμε...

Πήρε “σκούπα” ο Πρασσάς, ντόπιο αίμα στο τεχνικό τιμ και βλέπουμε...

Του Γ. Τσετσέκου

Αυτή τη φορά φαίνεται πως δεν έχει... «εις το επανιδείν»... Η απομάκρυνση του Νίκου Αναστόπουλου από την τεχνική ηγεσία της «Μαύρης Θύελλας» είναι και επίσημα οριστική, μετά τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μεταμεσονύχτια η Π.Α.Ε. Ο κόσμος το είχε από τη Δευτέρα τούμπανο, μετά την ήττα από την Καλλιθέα, αφού ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Γιώργος Πρασάς το είχε - επιτέλους - αποφασίσει, η μάλλον προσωρινή αν και ουδέν μονιμότερον... διάδοχη κατάσταση (Νίκος Κακαλέτρης) είχε καθοριστεί, χρειάστηκε ωστόσο να περάσουν σχεδόν δυο 24ωρα, για να δρομολογηθούν τα αυτονόητα. 

Η είδηση είναι ότι μαζί με τον «αλενατόρε» αποχωρεί όλο το τεχνικό τιμ που τον πλαισίωνε, ο βοηθός του, ο γυμναστής, ο προπονητής τερματοφυλάκων και ο εργοφυσιολόγος της ομάδας. 

Γενική εκκαθάριση λοιπόν από τον μεγαλομέτοχο, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη και των υπολοίπων μελών της διοίκησης, σε μια προσπάθεια ανασύνταξης, αλλαγής κλίματος προκειμένου να περισώσει η «Μαύρη Θύελλα» ό,τι σώζεται και πάνω απ’ όλα την σοβαρή της εικόνα. Άλλωστε, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι άμεσες, αφού το Σάββατο υποδέχεται στην Παραλία στις 2.45 μ.μ. την Προοδευτική, παιχνίδι στο οποίο θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο ο Νίκος Κακαλέτρης. 

Ο έμπειρος καλαματιανός γυμναστής σήμερα στις 3 θα προπονήσει στα Παλιάμπελα την ομάδα. Ο Κακαλέτρης γνωστός στον τοπικό χώρο, με θητεία και έργο σε αρκετές ομάδες, (Σπερχογεία, Εράνη, Πάμισο, Τσικλητήρα Πύλου, ΑΟ Διαβολιτσίου, Τέλλο Αγρα, Δώριο, Μιλτιάδη), καθηγητής φυσικής αγωγής, υπεύθυνος της ακαδημίας Α.Ο. Πατίστα, στην οποία δημιούργησε και γυναικεία ομάδα που συμμετέχει στο εθνικό πρωτάθλημα, έχει διατελέσει και στο παρελθόν γυμναστής και βραχύβιος πρώτος προπονητής στην Καλαμάτα.

Στην ανακοίνωσή της η Π.Α.Ε. εξάρει την επιτυχημένη παρουσία του Νίκου Αναστόπουλου στα σχεδόν τρία χρόνια που εργάσθηκε σε αυτή. Η φράση «χρέη προπονητή αναλαμβάνει ο Νίκος Κακαλέτρης», αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον πάγκο της «Μαύρης Θύελλας» κυρίως όμως για τις σκέψεις των διοικούντων όσον αφορά το σχεδιασμό, αν αυτός θα αφορά τη φετινή ή την επόμενη χρονιά. Και πέρυσι πάντως, όταν με δική του απόφαση έφυγε ξαφνικά από την ομάδα ο Νίκος Αναστόπουλος, ο Γιώργος Πρασάς εμπιστεύτηκε λύση εκ των έσω για την τεχνική ηγεσία, τον Γιάννη Μπελά, βοηθό τότε του Αναστόπουλου, ο οποίος έμεινε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, σε ανάλογη λύση πάει και τώρα, επιλέγοντας - ρίχνοντας τον πήχη - τον προπονητή της Κ19, σε μια μεταβατική περίοδο, που αναλόγως τα αποτελέσματα, ο ίδιος θα κρίνει και θα αποφασίσει την διάρκειά της...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Α.Ε. για την αποχώρηση Αναστόπουλου και τις ανακατατάξεις στο τεχνικό τιμ της «Μαύρης Θύελλας» έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της κοινή συναινέσει με τον Νίκο Αναστόπουλο. Ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην ιστορία της ομάδας μας. Την ανέδειξε πρωταθλήτρια στη Football League και για 2 χρονιές προσπάθησε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να ανεβάσει την ομάδα στη Super League.

Φεύγει σαν φίλος και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του. Μαζί του αποχωρούν ο βοηθός Φραγκίσκος Κεράνης, ο Ισπανός γυμναστής Χόρχε Γκόμεζ, ο προπονητής τερματοφυλάκων Αντώνης Παναγιωτόπουλος και ο εργοφυσιολόγος Θανάσης Μουρτζιάπης.

Χρέη προπονητή αναλαμβάνει ο Νίκος Κακαλέτρης, ο μέχρι πρότινος προπονητής της K19, με βοηθό τον Γιώργο Πολυμενέα και γυμναστή τον Κώστα Αθανασόπουλο».