Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 00:56

Αθλος στο “βουνό των θεών” και σε αγώνα 110 χλμ από τον Ηλία Μπάκα και τον Κώστα Παναγιώτη Αλίμονο

Πάνω δεξιά ο Ηλίας Μπάκας και τρίτος προς τα αριστερά ο ανιψιός του Κώστας Παναγιώτης Αλίμονος, κρατούν τη σημαία του Κολοράντο μετά τον τερματισμό του “Salewa Olympus Mythical Trail” Πάνω δεξιά ο Ηλίας Μπάκας και τρίτος προς τα αριστερά ο ανιψιός του Κώστας Παναγιώτης Αλίμονος, κρατούν τη σημαία του Κολοράντο μετά τον τερματισμό του “Salewa Olympus Mythical Trail”

ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΟΝ “SALEWA OLYMPUS MYTHICAL TRAIL”  

Χαρακτηρίζεται ένας από τους πιο δύσκολος αν όχι ο δυσκολότερος ορεινός αγώνας της Ελλάδας και είναι ο “Salewa Olympus Mythical Trail”, με απόσταση 110 χιλιόμετρα, στον οποίο συμμετείχαν και δύο Μεσσήνιοι, ο Ηλίας Μπάκας, από την οικογένεια με τους πολύ δυνατούς και τις πολύ δυνατές δρομείς, με τον ανιψιό του, Κώστα Παναγιώτη Αλίμονο, ο οποίος ζει στο Κολοράντο των ΗΠΑ και είναι γιατρός…

“Πονέσαμε αλλά αντέξαμε” έγραψε στον λογαριασμό του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Ηλίας Μπάκας. 

“Ο “Salewa Olympus Mythical Trail” είναι ένας απαιτητικός αγώνας ultra trail 110 χιλιομέτρων, ίσως ο δυσκολότερος στην Ελλάδα στο είδος του!”, σημειώνουν οι διοργανωτές του. Πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου. Ξεκίνησαν τον αγώνα 150 δρομείς και τερμάτισαν οι 83, μεταξύ των οποίων ο Ηλίας Μπάκας με τον Κώστα Παναγιώτη Αλίμονο. 

Οι διοργανωτές προσθέτουν ότι ο “Salewa Olympus Mythical Trail” “έχει το ξεχωριστό προνόμιο να απλώνει τη διαδρομή του στο «βουνό των θεών», τον Όλυμπο, περιτρέχοντάς τον σ ένα μεγάλο κομμάτι του από άγνωστα κυρίως μονοπάτια και σε υψόμετρα που αντιπροσωπεύουν το σύνολο του βουνού, από τους πρόποδες μέχρι τις κορυφές, στα 2900 μέτρα! Απευθύνεται σε αθλητές με εμπειρία πραγματικού βουνού, εξαιτίας του άγριου πεδίου και των ευμετάβλητων και ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν ψηλά, ακόμα και το καλοκαίρι. Η συμμετοχή απαιτεί μακρά εμπειρία και αυτό απεικονίζεται στο πολύπλοκο σύστημα κριτηρίων του αγώνα”.

Τέλος οι διοργανωτές ανακοίνωσαν: “Μεγάλος νικητής ο γνωστός μας πλέον από τους αγώνες του στην Ελλάδα Γάλλος Antoine Guillon (2η θέση πέρσι) με επίδοση 16.24. Περίπου μισή ώρα πίσω του ο Ιρλανδός Ryan Dave (17.01.00), o οποίος επίσης έχει ξανατρέξει στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Θοδωρής Ζιάκκας (Tuff Akis), λίγες μόλις ημέρες μετά το δικό του Dragons Trail, με χρόνο 19.02.00. Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε όπως και πέρσι η Παναγιώτα Δημακάκου με επίδοση 24.24.00 (26η γενικής), δεύτερη η Βασιλική Φαλάρα με χρόνο 25.20.00 και τρίτη η Marku Drane από την Αλβανία με χρόνο 27.37.00”. 

Όπως ο Ηλίας Μπάκας τρέχει σε διάφορους δύσκολους αγώνες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη,  έτσι και ο ανιψιός του Κώστας Παναγιώτης Αλίμονος, τρέχει σε ανάλογες διοργανώσεις στις ΗΠΑ. Πρόσφατα έτρεξε και τερμάτισε στον αγώνα Guad Rock 50 miles, στο Κολοράντο. Μάλιστα στο τέλος του αγώνα κράτησε με συναθλητές του την ελληνική σημαία.