Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 01:30

«Ξεκλείδωσε» τον Π.Α.Ο. Β’ και σεφτέ στις νίκες η Καλαμάτα

«Ξεκλείδωσε» τον Π.Α.Ο. Β’ και σεφτέ στις νίκες η Καλαμάτα

Του Γ. Τσετσέκου

Νίκη και μάλιστα με ανατροπή, με σκορ 2-1, πέτυχε χθες στο δημοτικό στάδιο Παραλίας η Καλαμάτα, που υποδέχτηκε «φιλικά» τον Π.Α.Ο. Β’. Ήταν το δεύτερο παιχνίδι της τοπικής μας ομάδας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της και το πρώτο που έδωσε μπροστά στο κοινό της, με την πρώτη νίκη έτσι να έρχεται, έστω και σε φιλικό για τους «μελανόλευκους» για τη φετινή σεζόν. 

Σε γενικές γραμμές η «Μαύρη Θύελλα» ικανοποίησε. Ατομικά έδειξε πως διαθέτει πολύ καλές μονάδες και σίγουρα έχει περιθώρια βελτίωσης σε θέματα τακτικής, ομοιογένειας, ταχύτητας, αυτοματισμών και εκρηκτικότητας στο παιχνίδι της. 

Η τοπική μας ομάδα βρίσκεται ουσιαστικά στο β’ στάδιο της προετοιμασίας της και το βάρος πέφτει στο μοντάρισμα. Η εβδομάδα είναι εβδομάδα φιλικών, αφού την Τετάρτη θα παίξει με τον Πάμισο στη Μεσσήνη και το Σάββατο σε νυχτερινό αγώνα θα υποδεχτεί τον Άρη Β’. Τώρα κατά πόσο μπορεί να γίνει νυχτερινό ματς στην Παραλία, αυτό είναι ένα άλλο θέμα, αφού δυστυχώς το πρόβλημα με τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου παραμένει. Χθες που άναψαν οι προβολείς είναι ζήτημα να λειτουργεί το 20% των λαμπτήρων και η κακή κατάσταση δεν έχει αλλάξει, παρά τη δέσμευση του ίδιου του δημάρχου Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλου ο οποίος στην «πρώτη» της ομάδας είπε ότι προσωπικά θα επιληφθεί του θέματος. Μάλιστα, στον απόηχο του χθεσινού φιλικού, ο προπονητής της Καλαμάτας Περικλής Αμανατίδης, εξέφρασε έντονα παράπονα και για την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και ζήτησε από τους αρμόδιους να ληφθούν άμεσα μέτρα. Για να λέμε την αλήθεια, από κοντά και με μια προσεκτική ματιά, όντως το τερέν δείχνει... ταλαιπωρημένο και ακόμα δεν αρχίσαμε και το χορτάρι προβληματικό.

Στα αγωνιστικά, η Καλαμάτα κέρδισε δίκαια σε ένα φτωχό από φάσεις παιχνίδι με τον Π.Α.Ο. Β’ να έχει τρεξίματα, αμυντικά να είναι πολύ προσεκτικός και να βάζει δύσκολα στους «μελανόλευκους». Τελικά οι γηπεδούχοι «γύρισαν» το ματς, με υπομονή και επιμονή στο παιχνίδι τους, με ελάχιστες όμως ευκαιρίες, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και όλοι σχεδόν όσοι αγωνίστηκαν έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Στο ξεκίνημα, η Καλαμάτα αμυντικά άργησε να συντονιστεί, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε στο 7’ ο Κρυπαράκος για το 0-1. Ο Ρόβας επιχείρησε να απαντήσει στο 12’ και στο 13΄χωρίς αποτέλεσμα. Στο 19’ ο Κρυπαράκος είχε σουτ στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Αθανασακόπουλος πλάσαρε εξ’ επαφής με τον Μέντες να αποσοβεί στη γωνία του. Η συνέχεια ανήκει στην Καλαμάτα που βελτιώνοντας την ανασταλτική της λειτουργία και τον Τάτο να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στο φινάλε, πέτυχε να ισοφαρίσει στο 43’, όταν ο Βαλεριάνος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο Τάτος του έβγαλε μαγική κάθετη μπαλιά, με τον αριστερό οπισθοφύλακα της τοπικής μας ομάδας να τελειώνει και με την παρεμβολή του Ρόβα τη φάση για το 1-1.