Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 23:54

Αλλαγή προπονητή στην Καλαμάτα – Αμανατίδης: «Να αποφασίσει η Π.Α.Ε. αν θέλει να ανοίξει την πόρτα στο μέλλον»

Αλλαγή προπονητή στην Καλαμάτα – Αμανατίδης: «Να αποφασίσει η Π.Α.Ε. αν θέλει να ανοίξει την πόρτα στο μέλλον»

Του Γ. Τσετσέκου

Παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο της Καλαμάτας ο Περικλής Αμανατίδης. Σχεδόν ένα 24ωρο μετά την ήττα στη Νίκαια ο 52χρονος Μακεδόνας τεχνικός, που μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ιωνικό στις δηλώσεις του ανέφερε: «αυτός που είναι να πάρει την ευθύνη για την ήττα θα την πάρει...», υπέβαλε την παραίτησή του στη διοίκηση, η οποία έγινε αποδεκτή και ήδη η Π.Α.Ε. βρίσκεται σε συζητήσεις με προπονητές που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχουν εργασθεί κατά το παρελθόν σε ομάδες της SL1. 

 

Ο τρόπος με τον οποίον διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα και η ανησυχία που ξεκάθαρα εξέφρασε στο εσωτερικό της ομάδας ο Γιώργος Πρασσάς, για την αδυναμία να κερδηθεί ντέρμπι, βάρυναν το κλίμα και θεωρήθηκαν ως απευθείας αμφισβήτηση του έργου και της προσπάθειας, που θέμα ποδοσφαιρικής αρχής οδήγησαν τον κ. Αμανατίδη να εμμείνει στην εξ’ αρχής πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ομάδα.

Η Π.Α.Ε. σε ανακοίνωσή της αναφέρει «ότι κάνει δεκτή την παραίτηση του προπονητή της ομάδας Περικλή Αμανατίδη. Στο διάστημα των τριών μηνών που δούλεψε στην Μαύρη Θύελλα εργάστηκε με ήθος και αξιοπρέπεια και ο πρόεδρος κ. Πρασσάς και τα μέλη της Διοίκησης τον ευχαριστούν για όσα πρόσφερε. Φεύγει σαν φίλος από την Καλαμάτα και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του. Η ομάδα μας βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή. Απο τον κ. Πρασσά και τους συνεργάτες του εξετάζονται αρκετά ονόματα και αναμένεται σύντομα ανακοίνωση».

 Από την πλευρά του ο κ. Αμανατίδης σε ανακοίνωσή του που ανήρτησε στα σόσιαλ μίντια ανέφρε τα εξής:

«Η ομάδα της Καλαμάτας φέτος δομήθηκε από την αρχή για πορεία πρωταθλητισμού, με το σύστημα των PLAY-OFF που καθορίστηκε από την διοργανώτρια αρχή της Super League 2.

Δυνάμωσε σε όλα τα επίπεδα ίσως για πρώτη φορά. Στο αγωνιστικό, στο προπονητικό, στο οργανωτικό κομμάτι. Θα δώσει μία μεγάλη μάχη για να ανέβει στη Super League. Σ’ αυτή την πορεία πρέπει να είναι ενωμένη, χωρίς τις παθογένειες των προηγούμενων ετών, την εσωστρέφεια, την στοχοποίηση παικτών, την αποδόμηση προπονητών και στελεχών, των βιαστικών και άρα λανθασμένων συμπερασμάτων που οδηγούν τον οργανισμό τάχα σε απώλεια στόχου, την 5η ή την 6η αγωνιστική. Ποιόν εξυπηρετεί όλο αυτό το κλίμα; Από που πηγάζει και δεν αφήνει αυτόν τον σύλλογο να ξεδιπλώσει τις δυνατότητες που έχει;

Όλοι μιλάνε για ένα τοξικό περιβάλλον που ακουμπάει την ομάδα, δυστυχώς μέχρι το επίπεδο του προέδρου και ιδιοκτήτη της ομάδας του κ. Πρασσά. Πρέπει λοιπόν η ίδια η ομάδα, η ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, να αποφασίσει αν θέλει να κάνει ρήξη με το παλιό. Αν θέλει να προχωρήσει σαν ομάδα με βήματα σταθερά αλλά προς τα εμπρός. Αν θέλει να σκοτώσει την εσωστρέφεια και να ανοίξει την πόρτα στο μέλλον. Την 6η αγωνιστική η ομάδα μας είναι στην 2η θέση με πολύ καλή απόδοση. Έχει δώσει τα μηνύματά της για το που θα φτάσει την φετινή χρονιά. Θα πάει μέχρι το τέλος. Πρέπει όμως να αποφασίσει: Θα κοιτάει μόνο εμπρός ή θα κοιτάει και πίσω; Εγώ μέσα από την πορεία μου, έχω αποφασίσει να κοιτάω μόνο μπροστά. Καλή επιτυχία σε όλους».

Στο δια ταύτα... Ο Αμανατίδης είπε αλήθειες. Αλήθειες που κάποιες πονάνε... Η Καλαμάτα έχει πολλάκις στο παρελθόν καταδικάσει τον εαυτό της να τρώει τις σάρκες του. Και εκ των έσω και απ΄ έξω... Ο κ. Πρασσάς φυσικά έχει το μαχαίρι και το καρπούζι. Αυτός αποφασίζει και αυτός πρώτος θα κριθεί για τις επιλογές του. Ο Αμανατίδης πάντως δεν πρόλαβε να κριθεί για το έργο του. Αμφισβητήθηκαν αποτελέσματά του, αλλά δεν του επιτράπηκε να αποτιμηθεί το έργο του. Εκτιμούμε πως λίγοι έχουμε φέτος συνειδητοποιήσει πόσο διαφορετικό είναι το πρωτάθλημα με τα play-offs. Δυστυχώς η μίζερη ελληνική νοοτροπία για μια ακόμη φορά κυριάρχησε. Η Καλαμάτα έπαιζε μπάλα, δεν αντιμετώπισε φοβικά κανένα παιχνίδι, έμπαινε στο γήπεδο να αναλάβει πρωτοβουλία για να φτάσει στο γκολ και τη νίκη, έκανε λάθη σε επίπεδο τακτικισμών, ποιός δεν κάνει λάθη, από τα οποία μπορούσε να μάθει και το Δεκέμβριο έχει το περιθώριο να αλλάξει ό,τι κρίνει απαραίτητο. Όλα αυτά βάση πλάνου που ήταν σε εξέλιξη. Και μιας ο λόγος για τα play-offs οι ομάδες κουβαλάνε τους μισούς βαθμούς, αλλά με σύστημα που δεν ενισχύει την όποια βαθμολογική διαφορά θα έχει ο πρώτος. Για παράδειγμα αν μια ομάδα τερματίσει πρώτη με 60 βαθμούς και η δεύτερη 50, δηλαδή 10 βαθμούς διαφορά, στο μίνι πρωτάθλημα ανάδειξης της ομάδας που θα ανέβει κατηγορία, ο πρώτος θα συνεχίσει με 30 και ο δεύτερος με 25 βαθμούς, διαφορά δηλαδή 5 βαθμών, 5 λιγότερων από την κανονική σεζόν. Μιλάμε για άλλο πρωτάθλημα. Ο Αμανατίδης φυσικά αυτά δε θα τα ζήσει, αφού ουσιαστικά η πίεση και η βεβιασμένη εκτίμηση ότι η ομάδα δεν έχει δείξει πως έχει βρει ακόμα τα πατήματα της και ο τρόπος που ήρθε ήττα με τον Ιωνικό και όλα όσα ακούστηκαν τον οδήγησαν στην έξοδο.

 

Γρηγορίου, Σπανός, Χάβος την ώρα που γραφόταν το ρεπορτάζ, ήταν στην κορυφή της λίστας Πρασσά για τη διάδοχη κατάσταση στον πάγκο...