Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 10:45

Περισσότεροι από 900 δρομείς στον 17ο Μαραθώνιο Μεσσήνης και τους παράλληλους αγώνες

Περισσότεροι από 900 δρομείς στον 17ο Μαραθώνιο Μεσσήνης και τους παράλληλους αγώνες

ΜΕΓΑΛΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ – ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

Πρόσκληση σε όλο τον κόσμο της Μεσσηνίας είτε να λάβει μέρος, την Κυριακή 7 Απριλίου, στον 17ο Μαραθώνιο Μεσσήνης και τους παράλληλους αγώνες, είτε να τον παρακολουθήσει με τους υπόλοιπους θεατές, έκαναν ο δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος και οι διοργανωτές, τονίζοντας ότι είναι ένας αγώνας που ξεχωρίζει από άλλους ανάλογους στη χώρα, επειδή αφενός αποτελεί τον παλιότερο μετά τον Μαραθώνιο της Αθήνας και αφετέρου διεξάγεται σε ένα πανέμορφο ανοιξιάτικο φυσικό τοπίο…

 

Σε συνέντευξη Τύπου για τον Μαραθώνιο εκτός από τον δήμαρχο, Γιώργο Αθανασόπουλο, μίλησαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μπάμπης Μακρής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθλουμένων Μεσσήνης Ιωάννης Πουλάκος και ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Ηλίας Ζαχαρόγιαννης.


Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, Στάθης Αναστασόπουλος, Γιώργος Αθανασόπουλος, Μπάμπης Μακρής, Ιωάννης Πουλάκος

Στον 17ο Μαραθώνιο Μεσσήνης αναμένεται ότι θα σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών, είπε ο δήμαρχος κ. Αθανασόπουλος και συνέχισε σημειώνοντας ότι η διοργάνωση αυτή δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο να προβάλλει την ευρύτερη περιοχή για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και όχι μόνο. Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο και έκθεση τοπικών προϊόντων με τη συμμετοχή 15 τοπικών επιχειρήσεων.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τον αγώνα, επισημαίνοντας και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχού, ο οποίος κατάγεται από τη Μεσσήνη.

Ο αντιδήμαρχος κ. Μακρής είπε ότι ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης είναι μια γιορτή για το Δήμο, ενώ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας ανέφερε πως φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι σύμμαχος. Πρόσθεσε ότι εκτός από την έκθεση των τοπικών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα η καθιερωμένη τεχνική ενημέρωση και το pasta party.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθλουμένων Μεσσήνης κ. Πουλάκος είπε ότι με τις μέχρι τώρα ενδείξεις ο Μαραθώνιος της Κυριακής φαίνεται ότι θα είναι από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Στις έξι το πρωί, συνέχισε, θα ξεκινήσει το δυναμικό βάδην, στις 7 το πρωί ο Μαραθώνιος, στις 9.30 το πρωί ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων, στις 11.30 ο αγώνας των 3 χλμ και στις 12 το μεσημέρι ο αγώνας των 1.000 μέτρων για τα παιδιά. Επισήμανε ακόμη ότι η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνεται αύριο, Σάββατο,  από τις εννιά το πρωί μέχρι τις τέσσερις το μεσημέρι, ενώ εγγραφές θα μπορούν να γίνουν και την ημέρα του αγώνα, μέχρι μία ώρα πριν το ξεκίνημα.

Ο τεχνικός διευθυντής του Μαραθώνιου Μεσσήνης κ. Ζαχαρόγιαννης, ο οποίος ήταν εκείνος που εμπνεύστηκε αυτό τον αγώνα που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το 2004. Τόνισε ότι ο αγώνας αυτός είναι ο πιο ιστορικός στην Ελλάδα μετά του Μαραθώνα και ότι ο λόγος που έχει αντέξει στο πέρασμα του χρόνου είναι η μεγάλη οικονομική του υποστήριξη από το Δήμο Μεσσήνης και στη συνέχεια από την Περιφέρεια. Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν και άλλοι φορείς που στηρίζουν οικονομικά τον αγώνα,  όπως η ΣΥΚΙΚΗ.

 

 

Επισημάνσεις των διοργανωτών

### Η ηλεκτρονική «πύλη» των εγγραφών εδώ: https://marathon.messini.gr (κλικ «Αγώνες/Races») παραμένει ανοικτή έως και σήμερα Παρασκευή 5η Απρ. Το κόστος συμμετοχής στο μαραθώνιο αναπροσαρμόζεται στα 30 ευρώ. Υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στον αγώνα των 3Κ και των 1000μ παιδιών κατά την ημέρα παράδοσης των bib, το Σάββατο 6η Απρ στο μέγαρο του Δημαρχείου επί της ΕΟ προς Πύλο από τις 10:00. Την αιγίδα τους προσέφεραν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και η ΕΟΣΛΜΑ – Υ. Το δρομικό γεγονός έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την – Α. γρήγορη, ευχάριστη, επίπεδη διαδρομή, την πλέον ευνοική στην Ελλάδα και  ιδανική για την ΡΒ σας! – Β. εύκολη πρόσβαση και χαμηλές τιμές (πχ εγγραφή, διαμονή, διατροφή, κοκ) και  Γ. πλούσιες παροχές: πιο… πλούσιες δεν γίνεται!

Το πρόγραμμα - Σάββατο 6η Απριλίου 10:00 έως και 18:00 παραλαβή bibs στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου επί της ΕΟ Μεσσήνης/Πύλου – 18:00 πάστα party στον ίδιο χώρο - Κυριακή 7η Απριλίου κεντρική πλατεία Μεσσήνης – χώρος εκκίνησης 06:00 δυναμικό βάδισμα 42195μ 07:00 Μαραθώνιος δρόμος και σκυταλοδρομία 2x21097μ 09:30 10Κ 11:30  3Κ city run  12:00  1000μ παιδιών  12:15   υπαίθριο γεύμα επί της πλατείας 13:00  απονομές

Αμοιβές Μαραθωνίου: 

1ος και 1η από 300 ευρώ/2ος και 2η από 200 ευρώ/3ος και 3η από 100 ευρώ

Bonus +500 ευρώ στον επιτυχόντα νέα επίδοση διαδρομής –

Επιδόσεις διαδρομής

2ω29:16 Παναγιώτης Καρούτζος ΟΑΚ Αίγινας 2022

3ω00:56 Ιουλία Παναγιωτοπούλου ΓΣ Αμαρουσίου 2023

### Η γνωστή παρουσιάστρια Δέσποινα Ηλιοπούλου φιλοξένησε στην εκπομπή της «Τι λες τώρα;» του Best TV τη Γιάννα Βασιλαδιώτη και τον Γιάννη Πουλάκο. Συζήτησε με τους δύο εκπροσώπους της ΟΕ του Μαραθωνίου Μεσσήνης περί του σπουδαίου αγώνα της Κυριακής. Το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=uCfiDyX7Zs8 από το χρονικό σημείο 35:30 έως και 51:30.