Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 02:50

Ζητάει αφύπνιση η Καλαμάτα στο «καμίνι» της Νίκαιας

φωτο αρχείο φωτο αρχείο

Του Γ. Τσετσέκου

Ούτε οι πιο απαισιόδοξοι φίλαθλοι της Μαύρης Θύελλας δε θα προέβλεπαν τόσο άσχημο για την ομάδα ξεκίνημα στη σειρά των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στην SL1. Δεν είναι μόνο οι δυο ήττες, βαριά και... αχώνευτη η μια (το 0-5 από τα Χανιά την 2η αγωνιστική στην Παραλία), εκτός προγράμματος η άλλη (το 0-1 από Ηλιούπολη την 3η αγωνιστική πάλι στην Καλαμάτα), όσο οι εμφανίσεις και το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασαν οι «μελανόλευκοι» στα δυο παιχνίδια που έχουν δώσει. 

 

Έχοντας κάνει ήδη το ρεπό, η Καλαμάτα του Νίκου Αναστόπουλου πλέον, δεν αξιοποίησε τον παράγοντα έδρα, ούτε εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες βαθμών της πρωτοπόρου Καλλιθέας. Το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη δεν είναι άτρωτο, σε τρία παιχνίδια έχει όλα τα αποτελέσματα, νίκη στην Ηλιούπολη, ισοπαλία με Ιωνικό εντός, ήττα στα Χανιά και συγκάτοικο πλέον στην κορυφή την Κρητική ομάδα, η οποία με τη σειρά της, έχασε 5-1 από τον Ιωνικό στη Νίκαια... ανταπέδωσε 5άρα στην Καλαμάτα και κέρδισε την Καλλιθέα στα Περιβόλια. Χαμός... Η κορυφή έχει πάρει κυριολεκτικά «φωτιά», δυο στροφές πριν το τέλος του α’ γύρου, με την Μαύρη Θύελλα δυστυχώς απούσα.

Είμαστε στην 4η αγωνιστική των playoffs και η Καλαμάτα σήμερα, αναζητάει αντίδραση στην καυτή έδρα του Ιωνικού στο δημοτικό στάδιο Νεάπολης στη Νίκαια. Η αναμέτρησης θα ξεκινήσεις στις 4.00 μ.μ. Ο Ιωνικός βρίσκεται τέσσερις βαθμούς μπροστά από την Καλαμάτα, έχοντας κάνει και αυτός το ρεπό του. Οι γηπεδούχοι που είναι στο -6 από την Καλλιθέα - είναι σειρά της αυτή την αγωνιστική να... ξεκουραστεί - καίγονται για το «τρίποντο», ποντάρουν στην έδρα τους και θέλουν να εκμεταλλευτούν το κακό... φεγγάρι των αντιπάλων τους.  

Οι «μελανόλευκοι» ψάχνουν νίκη-αντίδραση που θα αλλάξει την ψυχολογία και θα επαναφέρει το ενδιαφέρον και το κίνητρο στις τάξεις της ομάδας η οποία σε καμία περίπτωση δεν θέλει να αποτελέσει το φτωχό συγγενή ή να εξελιχθεί σε... κομπάρσο της διαδικασίας ανόδου.

Την κανονική περίοδο, για την 6η αγωνιστική η Καλαμάτα άγγιξε στη Νίκαια ένα σπουδαίο διπλό, προηγήθηκε 0-2, για αρκετό διάστημα έπαιξε με παίκτη παραπάνω, έχασε κλασικές ευκαιρίες στην επανάληψη και κατάφερε τελικά να χάσει ένα δικό της παιχνίδι στα χασομέρια 3-2 με τον Αμανατίδη να πληρώνει το μάρμαρο και να αποχωρεί. Ομάδα με μέταλλο και νεύρο ο Ιωνικός, δυνατός στις αντεπιθέσεις με συνεχές πρέσινγκ και πλάνο να πιάνει στον ύπνο τον αντίπαλο, υπολογίζει στις δυνατότητες της Καλαμάτας, που παραμένει από τη μεριά της υπολογίσιμη με μονάδες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και που έχουν την υποχρέωση απέναντι στον κόσμο να παλέψουν με πάθος και όσες δυνάμεις έχουν μείνει μέχρι τέλους για το καλύτερο.

Ο Αναστόπουλος σχεδόν συμπλήρωσε την πρώτη του εβδομάδα στην Καλαμάτα, κατά την 3η του θητεία στον πάγκο της, δεν υπολογίζει στα πλάνα του Μπαράλες, Ελιβέλτον και Τζανακάκη, αντίθετα επέστρεψε ο Κοζορώνης και ζήτησε προσοχή, διάθεση και ενέργεια από τους παίκτες του, να ξεχάσουν ότι έχει γίνει, «σα να ξεκινάει τώρα η προσπάθεια για την πρώτη θέση».

Την 20μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο Αλενατόρε απαρτίζουν οι: Κόβαλ, Γιαννίκογλου, Κωνσταντινόπουλος, Μοζέρ, Κωστούλας, Βαλεριάνος, Στρούγγης, Καρασαλίδης, Αρίμπας, Κατάλντι, Άλβες, Γρίβας, Τάτος, Λόπεθ, Κάνιας, Κάτσε, Κωτσόπουλος, Πασάς, Ακόστα, Κοζορώνης.

Στον φορμαρισμένο Ιωνικό, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στις τάξεις των φιλάθλων του και ο προπονητής Δημήτρης Σπανός δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, υπολογίζοντας πάντως ιδιαίτερα το παιχνίδι.  

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Παπαπέτρου (Αθήνας) και βοηθοί οι: Απτόσογλου, Νιδριώτης (Αθήνας)

Τα μαγικά χαρτάκια, η προπώληση των οποίων ξεκίνησε την Παρασκευή από τα γραφεία του γηπέδου, σήμερα, ημέρα του αγώνα, θα πωλούνται από το ίδιο σημείο από 11:00 με 14:30 με γενική είσοδο στα 5 ευρώ.

Αναλυτικά οι τιμές των εισιτηρίων:

Θύρες 1-2 & 3: 5€

Θύρα 5 (VIP): 30€

 

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής των Play Off του Α’ Ομίλου:

 

Κυριακή 07.04.2024

Ιωνικός – Καλαμάτα (16:00 / Action 24)

 

Δευτέρα 08.04.2024

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΧΑΝΙΑ (16:00 / Action 24)

Ρεπό: Athens Kallithea

 

Βαθμολογία

1.Χανιά 28

2.Καλλιθέα 28

3.Ιωνικός 22    (2 αγ.)

4.Ηλιούπολη 21    (2 αγ.)

5.Καλαμάτα 18     (2 αγ.)

 

Το πρόγραμμα της 4ης αγ. των Play Out του Β’ Ομίλου:

 

Κυριακή 07.04.2024

Γιούχτας – Ολυμπιακός Β΄ (16:00 / sl2.muvi.com)

 

Δευτέρα 08.04.2024

Αιγάλεω – Διαγόρας (16:00 / sl2.muvi.com)

Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός Β΄ (16:00 / sl2.muvi.com).



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)

  1. Αιγάλεω 19 (2 αγ.)
  2. Διαγόρας 18
  3. Ολυμπιακός Β΄ 15  (2 αγ.)
  4. Παναθηναϊκός Β΄ 14     (2 αγ.)
  5. Γιούχτας 14
  6. Παναχαϊκή 12