Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 14:29

Σταθερά στην κορυφή ο Αθλητικός Σύλλογος Τζούντο Καλαμάτας - Με 4 αθλητές στην Εθνική και το 2024

Σταθερά στην κορυφή ο Αθλητικός Σύλλογος Τζούντο Καλαμάτας - Με 4 αθλητές στην Εθνική και το 2024

ΣΤΟΧΟΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Οι Δημήτρης Σπηλιώτης, Χάρης Σχαλάς, Θάνος Κοντούλης και Παναγιώτης Σπηλιώτης με τα μετάλλια που κατέκτησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο Παίδων-Κορασίδων Α-Β, το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Βέροια, εντάχθηκαν στην Εθνική Ομάδα και θα λάβουν μέρος στους Βαλκανικούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στη Ρουμανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Σημειώνεται ότι Αθλητικός Σύλλογος Τζούντο Καλαμάτας είναι σταθερά στην κορυφή του αθλήματος, καθώς 20 χρόνια τώρα έχει την πρώτη θέση στην Πελοπόννησο ενώ τα τελευταία χρόνια διακρίνεται στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα…

 

Ο Σύλλογος ανακοίνωσε συγκεκριμένα: “Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία για τον  a.c.judo kalamatas στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο - Παίδων Κορασίδων Α-Β που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Βέροιας στις 6-7 Απριλίου 2024.

Ο σύλλογος μας συμμετείχε με 6 αθλητές οι οποίοι πέρασαν όλοι στους τελικούς.

Αποτελέσματα :  

1η θέση χρυσό μετάλλιο - Σπηλιώτης Δημήτρης 

2η θέση αργυρό μετάλλιο - Σαχλάς Χάρης 

3η θέση χάλκινο μετάλλιο - Κοντούλης Θάνος

3η θέση χάλκινο μετάλλιο - Σπηλιώτης Παναγιώτης

Ο προπονητής του Συλλόγου, Παναγιώτης Μαρκάκης, δήλωσε: “Ένας χρόνος προετοιμασίας, σκληρής δουλειάς, με πείσμα και στόχους. Ο ένας από αυτούς ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο οποίο καταφέραμε να περάσουν 4 από τους αθλητές μας και πάλι στην Εθνική ομάδα Τζούντο, με ένα χρυσό, ένα αργυρό και 2 χάλκινα μετάλλια. Όλοι όσοι συμμετείχαν πέρασαν στους τελικούς για τα μετάλλια και αυτό θέλαμε απ’ την αρχή των αγώνων. 

Ο επόμενος στόχος και πιο σημαντικός είναι αυτός που έχουμε θέσει και είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων -Κορασίδων Α’ που θα γίνει στην Ρουμανία στις 16 Ιουνίου και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων -Κορασίδων Β’ που θα γίνει στα Σκόπια στις 30 Ιουνίου.

Να σας θυμίσω δυο σημαντικά πράγματα: 1)Ο σύλλογος μας είναι στην πρώτη θέση στην Πελοπόννησο τα τελευταία 20 χρόνια και 2)ότι το 2022 είχαμε μια 3η και μια 5η θέση στο Βαλκανικό, ενώ το 2023 είχαμε μια 2η θέση στο Βαλκανικό για τους αθλητές του συλλόγου μας. Νομίζω ότι αυτά και μόνο αυτά δείχνουν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον a.c.Judo Kalamatas.

Με αυτούς τους αθλητές και με τους καινούργιους που ξεκινούν το Τζούντο από 4 ετών και ακολουθούν τα βήματα των μεγάλων αθλητών μας, θα θέτουμε νέους στόχους και θα τους πραγματοποιούμε.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές, τους γονείς, όλα τα μέλη του a.c.judo Kalamatas για τη σημαντική βοήθεια τους και κυρίως την Προπονητική ομάδα, τον Φωτόπουλο Παναγιώτη και την Μαρκάκη Βασιλική”.