Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 20:14

Iωνικός – Καλαμάτα 0-0 Βελτιωμένη εμφάνιση με στόχο να μην χάσει…

Iωνικός – Καλαμάτα 0-0 Βελτιωμένη εμφάνιση με στόχο να μην χάσει…

Σε ένα παιχνίδι με δύναμη, πάθος, ρυθμό, λίγες φάσεις, ένταση, η Καλαμάτα έμεινε όρθια στο «καμίνι» της Νίκαιας και απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τον Ιωνικό, που δεν εκμεταλλεύτηκε το κακό… φεγγάρι της αντιπάλου. Η Μαύρη Θύελλα είχε αρχή και τέλος στο παιχνίδι, πλάνο αρχικά να μην χάσει γι’ αυτό και κοίταξε περισσότερο τα ανασταλτικά της καθήκοντα όπου ανταπεξήλθε με απόλυτη επιτυχία. Ουδέποτε κινδύνεψε ουσιαστικά από τον Ιωνικό και όταν αυτό συνέβη σε δυο περιπτώσεις είχε… Κόβαλ να καθαρίζει και πλέον ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια, όσον αφορά την αγωνιστική της συνέπεια.

 

Οι «μελανόλευκοι» βέβαια παραμένουν χωρίς γκολ στα play-offs, πήραν τον πρώτο τους βαθμό, δημιουργώντας στον Ιωνικό πρόβλημα που καιγόταν για τη νίκη. Δεν ρίσκαραν οι φιλοξενούμενοι στην επίθεση, αμυντικά λίγα λάθη, αλληλοκάλυψη και ανάσες όταν χρειάστηκε από τον πάγκο, για να διατηρηθεί το μηδέν όπως και έγινε.

Παρατασσόμενη με 3-4-3, Αρίμπας, Καρασαλίδη, Στρούγγη στην άμυνα, Μοζέρ δεξιά, Βαλεριάνο αριστερά μπακ-χαφ, Κατάλντι, Άλβες στο κέντρο, Ακόστα, Γρίβα εξτρέμ και Πασά κορυφή στην επίθεση, με τρέξιμο, πρέσινγκ, διάθεση και ενέργεια η Καλαμάτα στάθηκε εξαιρετικά στο α’  ημίχρονο μην επιτρέποντας στον Ιωνικό να την απειλήσει.

Ήταν μάλιστα η πρώτη που έφτασε κοντά στο γκολ με τον Μοζέρ στο 17΄κεφαλιά του οποίου σε αντεπίθεση και σέντρα Ακόστα στα καρέ, πρόλαβε την έξοδο του Γκέλιου αλλά η μπάλα έσκασε στο έδαφος και έφυγε λίγο άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στη φάση δυστυχώς αυτή χτύπησε και αποχώρησε ο Βραζιλιάνος για να περάσει στον αγώνα εξ’ ανάγκης και να παίξει δεξί μπακ-χαφ ο Κωνσταντινόπουλος.

Η Καλύτερη και μοναδική ουσιαστικά ευκαιρία του Ιωνικού ήταν στο 22’  όταν ο Σόουζα μετά από εκτέλεση φάουλ που έφερε τη μπάλα στην περιοχή της Καλαμάτας, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και από ένα μέτρο έπιασε κεφαλιά αλλά ο Κόβαλ πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση διώχνοντας σε κόρνερ.

Κεφαλιά του Γκαρντάφσκι στο 40΄έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Ουκρανό πορτιέρο.

Ο Ιωνικός αρκέστηκε στην κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων αφού δεν μπόρεσε να βρει λύσεις και διαδρόμους στην καλά οργανωμένη ανασταλτική λειτουργία της Μαύρης Θύελλας.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Ιωνικό να εξακολουθεί να πιέζει αλλά την Καλαμάτα να αντέχει και να επιχειρεί να… κλέψει στην κόντρα το παιχνίδι. Παρά το γεγονός ότι σταδιακά οι Νικαιώτες που καίγονταν για τη νίκη προκειμένου να φτάσουν στο -3 από την κορυφή, ανέβαζαν ρυθμό δεν κατάφεραν να κάνουν φάσεις, και ουσιαστικά μόνο μια φορά στο 72’ βρέθηκαν σε θέση βολής, αλλά ο Κόβαλ πάλι καθάρισε μπροστά στον Οικονομίδη που από πλάγια θέση μόνος πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα. Στο 81’ ο Κωνσταντινόπουλος έπιασε ένα καλό δυνατό σουτ εκτός περιοχής στα χέρια του Γκέλιου, στο 87’ η καλύτερη στιγμή της Καλαμάτας στην επανάληψη, κεφαλιά του Αρίμπας σε στημένο, λίγο άουτ.

Στο β’ μέρος σταδιακά ο Αναστόπουλος «φρέσκαρε» τα κέντρα του με την είσοδο Λόπεθ, Κάτσε, Κάνιας προκειμένου να διατηρήσει ενεργή ανασταλτικά την ομάδα, αφήνοντας μπροστά στο φινάλε τους Γρίβα, Πασά που φυσιολογικά κουράστηκαν να κυνηγούν το γκολ. Στα 5’ των καθυστερήσεων δεν άλλαξε τίποτα και το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δυο ομάδων.

Διαιτητής Παπαπέτρου (Αθηνών), βοηθοί οι Απτόσογλου, Νιδριώτης (Αθηνών).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Γκέλιος, Τασουλής, Οικονομίδης, Ντάουτα (83’ Δρίτσας), Λινάρδος (69’ Γιακουμάκης), Γκοράνωφ, Γκίνη, Σόουζα, Γκαρντάφσκι, Ζάχαβι (83’ Σαλίνας), Ροντρίγκεζ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κόβαλ, Καρασαλίδης, Στρούγγης, Αρίμπας, Μοζέρ (18’ Κωνσταντινόπουλος), Βαλεριάνος, Κατάλντι (67’ Λόπεθ), Άλβες (73’ Κάτσε), Ακόστα (74’ Κάνιας), Πασάς, Γρίβας.