Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 21:44

Με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή Καλαμάτα – Καλλιθέα 0-1

Με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή Καλαμάτα – Καλλιθέα 0-1

Του Γ. Τσετσέκου

Στα πόδια της κρατάει την άνοδο στην SL1 η Καλλιθέα. Με τη βοήθεια του διαιτητή Γκορτσίλα (Μακεδονίας) που υπέδειξε ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος της Καλαμάτας, η Αθηναϊκή ομάδα ευστοχώντας από το σημείο του πέναλτι με τον Ματίγια, νίκησε 0-1 τη Μαύρη Θύελλα και έφυγε από την Παραλία με ένα «τρίποντο» χρυσάφι.

 

Απομένουν πέντε παιχνίδια, ένας ακόμα γύρος, η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη είναι στο +3 από τα Χανιά, τα οποία θα υποδεχτεί στο «Ελ Πάσο» και έχει τρεις αγώνες εντός και ένα εκτός. Τα Χανιά που έχουν δυο μέσα, δυο έξω κυνηγάνε τώρα την Καλλιθέα που έχει πλέον τον πρώτο λόγο.

Δυστυχώς τίποτα από τα παραπάνω δεν... εμπλέκουν την Καλαμάτα που βιώνει το δικό της κατήφορο. Οι 5 πρώτες αγωνιστικές των play-offs να πάνε και να μην γυρίσουν. Είναι παρηγοριά η βελτίωση της αγωνιστικότητας και της διάθεσης της ομάδας, η παρουσία πλάνου στον αγωνιστικό χώρο με πειθαρχία και καθαρή σκέψη αλλά εις ότι αφορά το ανασταλτικό κομμάτι. Μεσοεπιθετικά σπασμωδικές ενέργειες, βασισμένες σε ατομικές επιλογές και εμπνεύσεις, χωρίς σοβαρή τελική, χωρίς ουσία. Με Αναστόπουλο η ομάδα βγάζει αρχή, μέση αλλά δεν έχει τέλος... Είναι εμφανές πως η έλλειψη κινήτρου είναι ανασταλτικός παράγοντας αλλά και οι επιλογές που έχουν γίνει δεν ταιριάζουν στη φιλοδοφία του Αλενατόρε οπότε προβλέπεται γερό «λίφτινγκ» στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Τον πρώτο γύρο των μπαράζ η Μαύρη Θύελλα τον ολοκλήρωσε, με συγκομοιδή μόλις ένα βαθμό, χωρίς γκολ, κάτι που... πετυχαίνει η Καλαμάτα για πρώτη φορά σε τέσσερα σερί παιχνίδια, έχοντας δεχτεί 7 τέρματα, μένοντας στο -12 από την πρώτη θέση.

Η αλήθεια είναι πως αν ο διαιτητής δεν σφύριζε πέναλτι, το επιθετικό φάουλ του Κυνηγόπουλου στον Κωνσταντινόπουλο στο 56΄ με το οποίο σκόραρε η Καλλιθέα, κανείς δε θα ήταν σε θέση να προδικάσει την εξέλιξη της αναμέτρησης, με τους «μελανόλευκους» να έχουν βάλει δύσκολα στους φιλοξενούμενους που είχαν την κατοχή αλλά δύσκολα απειλούσαν. Μάλιστα οι καλύτερες ευκαιρίες της Καλλιθέας προήλθαν από ατομικά λάθη των γηπεδούχων και δη του κατά τα άλλα θετικού Αρίμπας, το δοκάρι του Ντιμίτριους στο 38΄ και το τετατέτ του Τόρες στο 46΄ που σούταρε άουτ.

Η Αθηναϊκή ομάδα είχε 2-3 ακόμα επισκέψεις με αξιώσεις στα καρέ αλλά ο Κόβαλ καθάρισε σχετικά εύκολα.

Κι ενώ ανασταλτικά η Καλαμάτα είχε συνοχή, πλάνο και ενέργεια, επιθετικά ήταν αναιμική και στηριζόταν σε ατομικές εξάρσεις. Σε μια τέτοια ο Τάτος στο 36΄χόρεψε την άμυνα της Καλλιθέας μπήκε στα καρέ σέρβιρε στον Πασά το πλασέ του όμως από κοντά αδύναμο, η μπάλα εύκολα κατέληξε στην αγκαλιά του Κότσαρη. Στο 42' Ο Βαλεριάνος πήγε να αιφνιδιάσει τον Κότσαρη που ήταν εκτός εστίας και έκανε απευθείας το φάουλ πίσω από το κέντρο, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο Ακόστα στην επανάληψη χόρεψε την άμυνα της Καλλιθέας με ατομική ενέργεια έξω από την περιοχή, κέρδισε φάουλ σε πλεονεκτική θέση που εκτέλεσε χωρίς τύχη ο Τάτος στο 60΄. Σουτ του Τάτου στο 63΄ εκτός περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του ο τερματοφύλακας.

Μετά το γκολ που δέχτηκε η Καλαμάτα, η είσοδος των Κατάλντι, Λόπεζ, Γρίβα ανέβασαν κάπως τις γραμμές της και ισορρόπησαν το παιχνίδι, χωρίς όμως να αποφέρουν έντονη πίεση και φάσεις στα καρέ της Καλλιθέας. Στο 74΄ μπήκε ο Δρούγας δεξί μπακ –χαφ με θετική εικόνα στην πρώτη του εμφάνιση στην κατηγορία και στο 80΄ η είσοδος του Κωτσιόπουλου πρόσθεσε δύναμη και ενέργεια στην γραμμή πυρός των «μελανόλευκων» αλλά όχι αποτελεσματικότητα.

Η Καλαμάτα έχει ρεπό την επόμενη αγωνιστική.

 

Καθόρισε το αποτέλεσμα ο διαιτητής Γκορτσίλας (Μακεδονίας) που είχε και άλλα λανθασμένα σφυρίγματα σε βάρος της Καλαμάτας.

 

Βοηθοί: Πάτρας (Μακεδονίας), Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)

 

Καλαμάτα (Αναστόπουλος): Κοβάλ, Κωνσταντινόπουλος (75′ Δρούγας), Βαλεριάνος, Στρούγγης, Αρίμπας, Καρασαλίδης (80’Κωτσόπουλος), Κάνιας (67′ Λόπεζ), Κάτσε (67′ Κατάλντι), Πασάς, Ακόστα (67′ Γρίβας), Τάτος.

 

Athens Kallithea (Βοσνιάδης): Κότσαρης, Μεχίας, Τσιβελεκίδης, Μανθάτης, Καινούργιος, Ματίγια, Μουστακόπουλος, Ντεμέτριους, Βασιλόγιαννης (86′ Μαρότα), Τόρες (53′ Κυνηγόπουλος), Λουκίνας (78′ Μπουλούλης).

 

Super League 2

 

5η αγωνιστική

Καλαμάτα-Καλλιθέα 0-1

(59′ πέν. Ματίγια)

 

Ιωνικός-Ηλιούπολη 2-2

(34′ Γιακουμάκης, 84′ Ντάουντα – 61′ Μπουσάι, 66′ πέν. Παντελίδης)

Ρεπό: Χανιά

 

Βαθμολογία

1.Καλλιθέα (4) 31

—————————

2.Χανιά (4) 28

3.Ηλιούπολη (4) 25

4.Ιωνικός (4) 24

5.Καλαμάτα (4) 19

 

Επόμενη αγωνιστική (6η)

Κυριακή 21 Απριλίου

Χανιά-Ιωνικός

Καλλιθέα-Ηλιούπολη

Ρεπό: Καλαμάτα.