Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 01:28

Έτοιμη η Καλαμάτα για την πιο μεγάλη και όμορφη μαζική αθλητική γιορτή - 22ος Αγώνας Δρόμου

Χρήστος Μπένος, Γιώργος Τσιγαρίδης, Μαίρη Θεοδωρακοπούλου, Θανάσης Βασιλόπουλος, Θεόδωρος Διαμαντόπουλος, Στάθης Αναστασόπουλος, Τάκης Κατσίποδας Χρήστος Μπένος, Γιώργος Τσιγαρίδης, Μαίρη Θεοδωρακοπούλου, Θανάσης Βασιλόπουλος, Θεόδωρος Διαμαντόπουλος, Στάθης Αναστασόπουλος, Τάκης Κατσίποδας

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 

Ατμόσφαιρα μεγάλης χαράς στα γραφεία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, στη συνέντευξη Τύπου-κάλεσμα για την πιο μεγάλη και όμορφη μαζική αθλητική γιορτή της πόλης, τον 22ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα με σημείο εκκίνησης και τερματισμού στην κεντρική πλατεία. Οι διοργανωτές και υποστηρικτές του αγώνα κάλεσαν τον κόσμο από όλη τη Μεσσηνία να τρέξει και να χαρεί. Αυτή τη χρονιά ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας έχει αφιερώσει τον Αγώνα στο Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, τον οποίο θα υποστηρίξει με τα έσοδα της διοργάνωσης…

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας, Θεόδωρος Διαμαντόπουλος, είπε ότι ο Σύλλογος έχει διαθέσει τον καλύτερό του εαυτό για να πραγματοποιηθεί ο Αγώνας Δρόμου, έχοντας την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας άλλων φορέων και χορηγών, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά. Επίσης ευχαρίστησε για τη συμβολή τους τη Διεύθυνση Αστυνομίας και την Τροχαία Καλαμάτας, το Λιμεναρχείο και το Αστικό ΚΤΕΛ και φυσικά τους εθελοντές. 

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανακοίνωσε ότι θα τρέξει και ο ίδιος και κάλεσε και όλους τους πολίτες να γίνουν μέρος της ιστορίας του 22ου Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας. Είπε ότι ο Δήμος στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις που δίνουν διέξοδο στα παιδιά αλλά και συμβάλλουν στην προβολή και εξωστρέφεια της πόλης. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, πρόσθεσε ότι ο Αγώνας Δρόμου είναι μια ευκαιρία να αθληθεί κάποιος, να απολαύσει τη διαδρομή και ιδιαίτερα για τους επισκέπτες αυτή η ευκαιρία συμβάλλει στην προβολή και την ανάπτυξη της πόλης. 

Η Μαίρη Θεοδωρακοπούλου, από το Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας, ευχαρίστησε τον Σύλλογο Δρομέων για την απόφασή του να αφιερώσει του αγώνα. Είπε ότι ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2006 και έχει προσφέρει πολύ σημαντικό έργο στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης και παλιότερα στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, στα άτομα που παρακολουθούν τα προγράμματα του Κέντρου και τις οικογένειές τους. Χαρακτηριστικά η κ. Θεοδωρακοπούλου σημείωσε ότι ο ΣΥΦΑΜΕΑ προσφέρει υλικοτεχνική βοήθεια στο Κέντρο, επιστημονικό προσωπικό για την πραγματοποίηση προγραμμάτων και εθελοντές που στηρίζουν αυτή τη σημαντική προσπάθεια για την επαγγελματική εκπαίδευση των παιδιών του Κέντρου, την ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό και στην επαγγελματική δραστηριότητα. 

Ο Γιώργος Τσιγαρίδης, από το Αστικό ΚΤΕΛ, έδωσε τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές, στους δρομείς, στους εθελοντές, σε κάθε έναν που συμβάλλει για την επιτυχία του 22ου Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας. 

Ο Τάκης Κατσίποδας, εκπρόσωπος χορηγών της διοργάνωσης επίσης έδωσε τα συγχαρητήρια του στους συντελεστές της αθλητικής διοργάνωσης αλλά και σε όσους ξεκίνησαν αυτόν τον αγώνα πριν από 25 χρόνια περίπου. 

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων, Χρήστος Μπένος σημείωσε ότι φαίνεται πως και φέτος θα καταρριφθεί το ρεκόρ συμμετοχών, καθώς μέχρι χθες είχαν γραφτεί περισσότεροι από 1.100 δρομείς. Είπε ότι εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία του Συλλόγου Δρομέων, στο Ανατολικό Κέντρο, μέχρι την Παρασκευή, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφών και το Σάββατο στην κεντρική πλατεία, οι οποίες όμως θα είναι πολύ λίγες. 

Ο κ. Μπένος σημείωσε ότι οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις έξι το απόγευμα με τον αγώνα Special Olympic. Στις 6.30 θα ξεκινήσει ο αγώνας δυναμικού βαδίσματος των 10 χιλιομέτρων και ο αγώνας τρεξίματος των 10 χιλιομέτρων, ενώ στις 6.35 θα ξεκινήσει ο αγώνας για τα παιδιά, μέχρι το Πάρκο Σιδηροδρόμων και πάλι πίσω στην πλατεία. 

Στ.Μ.