Πέμπτη, 07 Μαϊος 2026 00:24

Οριστικό: Χριστοφιλέας προπονητής στη Μαύρη Θύελλα - Χαμηλά ο πήχης και βλέπουμε…

Οριστικό: Χριστοφιλέας προπονητής στη Μαύρη Θύελλα - Χαμηλά ο πήχης και βλέπουμε…

Ο κύβος ερρίφθη. Μην έχουν και την ανησυχία κάποιοι πως ο Πρασσάς θα αλλάξει τη γνώμη του, αγωνία τέλος όσον αφορά την πρόσληψη Παναγιώτη Χριστοφιλέα στην τεχνική ηγεσία της Καλαμάτας, μετά την επίσημη ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Στατιστικά, μετά τους Αντώνη Μαυρέα, Νίκο Κακαλέτρη (υπηρεσιακοί και για μικρό διάστημα), είναι ο τρίτος Μεσσήνιος που αναλαμβάνει προπονητής στην Καλαμάτα του Πρασσά.

Πάμε λοιπόν πάλι από την αρχή… Με χαμηλές προσδοκίες, στην υψηλότερη ποδοσφαιρική λίγκα. Ήταν και τότε, που ξεκίναγε το ταξίδι με Πρασσά ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε., στο κάδρο ξανά ο Χριστοφιλέας, βοηθός του Βούζα. Πέρασαν σχεδόν 6 χρόνια, ο πρόεδρος έμαθε επιτέλους πως επιτυγχάνεται η άνοδος και τα κατάφερε, ο κόουτς έκανε το αγροτικό του, πέτυχε με την Ελλάς Σύρου ένα… θαύμα (προσπαθούν να μας πείσουν), οι δρόμοι έσμιξαν πάλι, σε μια συνεργασία που θα κριθεί στο μέλλον…

Έκλεισε και το κεφάλαιο ανακοίνωση που κάποιοι θα προτιμούσαν πιο λιτή, να τονίζει την αξία της προοπτικής που έχει η επιλογή που έκανε ο Γιώργος Πρασσάς, να εμπιστευτεί το «χτίσιμο» της Μαύρης Θύελλας ενόψει μιας σεζόν πρόκληση και σταθμό στη σύγχρονη ιστορία της, σε ένα προπονητή που παίρνει και αυτός την ευκαιρία του.

Φίλαθλοι της ομάδας μας σχολίασαν: Καλύτερα να έλειπε η αναφορά στο βιογραφικό του νέου προπονητή της Μαύρης Θύελλας, είναι προβλεπόμενο απαντήσαμε και έτσι γίνεται, η προπονητική προϊστορία του δεν είναι κράχτης επέμεναν, οποιαδήποτε αναφορά σε αυτή ξεκάθαρα μικραίνει την απόφαση της διοίκησης, έπρεπε να αποφευχθεί, αφήνει έκθετο και τον ίδιο τον κόουτς που έρχεται με φιλοδοξίες να κερδίσει το στοίχημα της καριέρας του.

Σε κάθε περίπτωση, μιας και τα σχόλια δε γίνεται να μην υπάρχουν, ξεκάθαρα η επιλογή Χριστοφιλέα, δείχνει αλλαγή φιλοσοφίας στο πλάνο της Π.Α.Ε., χαμηλά τον πήχη, λίγα λόγια, ξεκινάμε και βλέπουμε.

Είτε αποτελεί έμπνευση Πρασσά, είτε πείστηκε να δοκιμάσει και αυτή τη συνταγή, μέσα από τη δουλειά θα φανεί το αποτέλεσμα που θα δικαιώσει ή όχι την επιλογή.

Στα 41 του, ο διάδοχος Βοσνιάδη, έχοντας δυο σοβαρές όλες και όλες σε ανταγωνιστικό επίπεδο σεζόν προπονητικής στην Ελλάς Σύρου, ποδοσφαιρικές ρίζες στη Μαύρη Θύελλα, δηλώνει θιασώτης του Αγγλικού ποδοσφαίρου και της διεκδίκησης στην τακτική στο ποδόσφαιρο, έχοντας αγαπημένο σύστημα το 4-3-3.

Ο Χριστοφιλέας υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 2 χρόνια με τη μελανόλευκη Π.Α.Ε.

Περιχαρής και σε κλίμα συγκίνησης, έκανε δηλώσεις με την πρόσληψή του, αναφερόμενος στην… πάλη που έρχεται.

Ακολουθεί η ανακοίνωση, όπως είναι καταχωρημένη στο site της ομάδας:

Η ΠΑΕ Καλαμάτα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Παναγιώτη Χριστοφιλέα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με την ομάδα μας.

Ο 41χρονος τεχνικός επιστρέφει στη Μαύρη Θύελλα έπειτα από σχεδόν εξίμισι χρόνια, με στόχο να την καθοδηγήσει και να την καθιερώσει στη Super League. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει την ομάδα μας τόσο ως βοηθός προπονητή όσο και ως ποδοσφαιριστής.

Με καταγωγή από την Καλαμάτα ο Παναγιώτης Χριστοφιλέας είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Pro και τα τελευταία τρία χρόνια εργάστηκε στην Ελλάς Σύρου. Με την ομάδα της Σύρου σημείωσε σημαντικές επιτυχίες, καθώς την οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Super League 2 και την καθιέρωσε στην κατηγορία με άνεση, δημιουργώντας ένα αξιόμαχο σύνολο που απέσπασε τον σεβασμό αντιπάλων και φιλάθλων.

Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί ως πρώτος προπονητής στον ΑΟ Χαλκίδας, τον Αχαρναϊκό, τον Παλληνιακό, τον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου και τον ΠΑΟ Καλυβίων, ενώ έχει διατελέσει και βοηθός προπονητή στον Ολυμπιακό Βόλου.

Coach, σε καλωσορίζουμε στη Μαύρη Θύελλα και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σου.

Δήλωση του Παναγιώτη Χριστοφιλέα:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην ομάδα της Καλαμάτας, μια ομάδα στην οποία έχω υπηρετήσει και κατά το παρελθόν. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τη διοίκηση και ειδικά τον πρόεδρο τον Γιώργο Πρασσά για την ευκαιρία που μου δίνει στην ομάδα της Καλαμάτας στην Super League. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να δικαιώσω τόσο την ομάδα για την επιλογή της, όσο και για να κάνω χαρούμενο τον κόσμο της Μαύρης Θύελλας».