Μεταφέροντας την εμπειρία του από τα ισπανικά γήπεδα και στοχεύοντας να καλύψει τις ανάγκες της ανασταλτικής λειτουργίας της Καλαμάτας στο αριστερό άκρο της άμυνας (πιθανόν μαζί με τον Μαξιμιλιάνο Μέντες). Ο Αλόνσο (φωτό) όπως και ο κολομβιανός Καρεάσο υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών με την Καλαμάτα.
Κλασσικός αριστερός μπακ ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Μπέτις (Betis u19) και στη συνέχεια έπαιξε στη Β ομάδα (54 συμμετοχές, 1 ασίστ).
Αγωνίστηκε για μια τριετία στην Αλμπαθέτε (Albacete Balompié), ξεκινώντας μια πορεία στην Β΄ Ισπανίας την οποία έχει πλέον… φάει με το κουτάλι. Κατέγραψε 109 συμμετοχές, σκοράροντας 1 γκολ, ενώ είχε και 7 ασίστ.
Ακολούθησε η Μιραντές (CD Mirandes), όπου αγωνίστηκε για 34 παιχνίδια και την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Ουέσκα (SD Huesca), με την οποία μέτρησε 31 εμφανίσεις.
Ο ατίθασος παικταράς Βάργκας
Έντονη ήταν η φημολογία πως θα ακολουθούσε στις μεταγραφικές ανακοινώσεις ο Κένεθ Βάργκας (Kenneth Gerardo Vargas) υπογράφοντας και αυτός για 2 χρόνια. Πρόκειται για 24χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή από την Κόστα Ρίκα. Από το 2023 έχει 11 συμμετοχές (5 γκολ) με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του U23 και 21 (3 τέρματα) με τη μεγάλη Εθνική (ανδρών)!!!
Αγωνίζεται ως επιθετικός και σε όλες τις θέσεις, κυρίως όμως στο αριστερό φτερό. Ανήκει στη σκωτσέζικη Χαρτς (Hearts), στην οποία έχει κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, έχοντας 62 συμμετοχές και 10 γκολ στην Α΄ Σκωτίας στο ενάμιση χρόνο περίπου που έμεινε στη Μεγ. Βρετανία, για να συνεχίσει ως δανεικός πίσω στην πατρίδα του, φέτος αγωνίστηκε στην LD Alajuelense.
Οι συστάσεις που τον συνοδεύουν κάνουν λόγο για παικταρά, με άστατο όμως χαρακτήρα στοιχείο που φαίνεται εξετάζει μέχρι τελευταία στιγμή η διοίκηση της Καλαμάτας για να προχωρήσει στην ανακοίνωση του παίκτη που έρχεται να ενισχύσει δυνατά την γραμμή κρούσης.
Τηλεοπτικά να… κινηθεί
Σε εγχώριο επίπεδο, στασιμότητα. Η Καλαμάτα μεταξύ άλλων κινείται για την απόκτηση πορτιέρο που προορίζεται για βασικός, με προτεραιότητα και εδώ την αγορά της λατινικής Αμερικής.
Ο βολιβιανός στράϊκερ Αλγκαρανάζ από την άλλη δύσκολα θα επιστρέψει, αφού στο πλάνο της Καλαμάτας είναι να δοθεί ξανά δανεικός, ιδανικό σενάριο φυσικά είναι να πωληθεί κάτι που προς το παρών φαντάζει δύσκολο. Ερωτηματικό είναι και η επιστροφή Μπακαγιόκο στα Παλιάμπελα.
Εκκρεμότητα επίσης υπάρχει και όλα είναι στον αέρα για τους παίκτες που έχουν ήδη συμβόλαιο. Μένει να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες από την προηγούμενη χρονιά. Η κατάσταση αυτή είναι που κρατάει στάσιμη την εικόνα της διαμόρφωσης του ρόστερ, παράλληλα με τις εγχώριες επιλογές που δεν προχωρούν. Αναζητούνται βέβαια παίκτες, αλλά δεν υπάρχει ανακοινώσιμο τίποτα.
Η προκαταβολή από τα τηλεοπτικά δικαιώματα (το πρωτάθλημα σε λιγότερο από 2 μήνες αρχίζει), αναμένεται να τρέξει το ξεκαθάρισμα με τους περυσινούς, προκειμένου να προκύψουν έτσι θέσεις για τους νέους.
Ο Τσέλιος πάντως, χάραξε ήδη άλλη πορεία. Αν και προ στιγμή φαινόταν πως θα ανανέωνε με τους «μελανόλευκους» που κατέθεσαν γραπτώς πρόταση για νέο συμβόλαιο στον έμπειρο μέσο, τελικά η πρόταση όπως από την αρχή κυκλοφόρησε, δεν κρίθηκε ικανοποιητικήαπό την πλευρά του παίκτη και ο Τσέλιος θα συνεχίσει στη SL2 με τα χρώματα του Πανσερραϊκού.
Συγκρατημένη είναι η αισιοδοξία στις τάξεις της Π.Α.Ε. για την τύχη που θα έχει η αξιολόγηση (ολοκληρώνεται) του φακέλου που έχει καταθέσει στο πλαίσιο της α΄ φάσης αδειοδότησης. Η απόφαση των αρμοδίων οργάνων ενδέχεται να επηρεάσει έστω και προσωρινά το μεταγραφικό σχεδιασμό κυρίως σε ηλικιακό επίπεδο.
Μπελεβώνης: «Ότι καλύτερο για την ομάδα…»
Από χθες κυκλοφόρησε ένα τρελό σενάριο που ήθελε τον Μάκη Μπελεβώνη, πρώην άσσο της Μαύρης Θύελλας με την οποία ουσιαστικά… συστήθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να ακολουθήσει καριέρα σταθερή στα μεγάλα σαλόνια (Παναιτωλικός, Ο.Φ.Η. επίσης), να «κατεβαίνει» ξανά Καλαμάτα αναλαμβάνοντας πόστο στην ομάδα.
Δεν ήταν λίγοι αυτοί, φίλαθλοι της Μαύρης Θύελλας που ξέρουν και τον Μπελεβώνη από τα ένδοξα χρόνια Παπαδόπουλου, που το συνδύασαν με την αποχώρησή του από τον Παναιτωλικό, την άλλη μεγάλη ποδοσφαιρική του αγάπη που υπηρέτησε με συνέπεια, έργο και προσφορά 15 χρόνια.
Δεν υπάρχει κανένα σενάριο για την Καλαμάτα, τα χρόνια στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο ήταν πολλά για τον Μπελεβώνη που αποφάσισε ότι χρειάζεται αποτοξίνωση και ξεκούραση, γι’ αυτό και ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει των καθηκόντων του η οποία ξάφνιασε τους πάντες στο Αγρίνιο.
Από την πατρίδα του, ο Μπελεβώνης επιβεβαιώνει και ο ίδιος πως δεν έχει υπάρξει επικοινωνία για να ενταχθεί στο σταφ της Καλαμάτας, την οποία πάντα παρακολουθεί όπως είπε μιλώντας στο kalamajournal και έχει στην καρδιά του: «Εύχομαι στην ομάδα τα καλύτερα. Χάρηκα πολύ που ανέβηκε, πρόσφατα που κατεβήκαμε και με τα άλλα παιδιά στη φιέστα τίτλου η αγάπη του κόσμου που νοιώσαμε ήταν το καλύτερο παράσημο για την προσφορά μας στο σύλλογο. Εύχομαι τα καλύτερα. Να έχει η Μαύρη Θύελλα μια πορεία αντάξια των προσδοκιών της φυσικά θα την παρακολουθώ, είχα ανάγκη να ξεκουραστώ αλλά το ποδόσφαιρο και οι ομάδες που αγαπήσαμε είναι πάντα μέσα στην καθημερινότητά μας και τη ζωή μας…» κατέληξε ο σπουδαίος άσσος του παρελθόντος.
Για Μικρομάνη η Κ19
Επιβεβαιώνοντας παλαιότερο ρεπορτάζ για την οργάνωση και λειτουργία της Ακαδημίας, χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας να παραχωρήσει και επίσημα το γήπεδο της Μικρομάνης στον Π.Σ. «Η Καλαμάτα», ανοίγει το δρόμο για την μετακόμιση της Κ19 στο χορτάρι.
Η συμφωνία προβλέπει παραχώρηση για πέντε χρόνια, με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη μία πενταετία. Η Καλαμάτα θα συνεχίσει έργα αναβάθμισης της εν λόγω γηπεδικής εγκατάστασης που θα αποτελέσει και δεύτερη λύση για βοηθητικό προπονητικό κέντρο της μεγάλης ομάδας, πέραν της δουλειάς που θα γίνεται στην υποδομή.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004