Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2026 23:36

Άλμα στο Μαρκόπουλο της Volley League για την Χριστοπούλου του Απόλλωνα Καλαμάτας

Άλμα στο Μαρκόπουλο της Volley League για την Χριστοπούλου του Απόλλωνα Καλαμάτας

Ο Αθλητικός Όμιλος Μαρκοπούλου ανακοίνωσε πως ενέταξε στο δυναμικό του την αρχηγό της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμάτας και λίμπερο της Εθνικής κορασίδων Μαρία Χριστοπούλου. Μετά την κλήση της Δρούγα στην προετοιμασία της Εθνικής παγκορασίδων για το Βαλκανικό Κύπελλο, μια ακόμα διάκριση σημείωσε παίκτρια της καλαματιανής ομάδας.

Διάκριση είναι όταν ανεβαίνεις επίπεδο, η περίπτωσή της αποτελεί για τις υπόλοιπες παίκτριες, παράδειγμα δικαίωσης της σκληρής δουλειάς και προσπάθειας με επιμονή, υπομονή και στόχο.

Αυτά δηλαδή που χρειάζονται για την εξέλιξη στο άθλημα και «διδάσκουν» παράλληλα τα οργανωμένα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Καλαμάτας, με τα αποτελέσματα σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο να καταγράφονται, να ξεχωρίζουν και η ανάδειξη αθλητριών να εξελίσσεται πλέον σε όλα τα επίπεδα (συλλογικό και εθνικής ομάδας).

Η Χριστοπούλου αποφάσισε να τολμήσει το άλμα, αποτελεί μάλιστα καιρό μεταγραφικό στόχο του Μαρκόπουλου που στο αναπτυξιακό κομμάτι θεωρείται πολύ δυνατός σύλλογος και έχει βαρύ όνομα και μεγάλη διαδρομή στο χώρο.

Πρόκληση για την καλαματιανή λίμπερο, αλλάζει περιβάλλον με τις απαιτήσεις να είναι μεγαλύτερες, εντάσσεται σε μια ομάδα που ο ανταγωνισμός είναι υψηλός και η προοπτική πάντα της συμμετοχής στις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ζητούμενο.

Η γυναικεία ομάδα του Α.Ο. Μαρκόπουλου αγωνίστηκε την περυσινή σεζόν στα μεγάλα σαλόνια του γυναικείου βόλεϊ, έχοντας συνολικά 27 χρόνια παρουσίας στο υψηλότερο επίπεδο!!!

Ο σύλλογος επενδύει πολλά σε ταλαντούχες, εξελίξιμες παίκτριες και η επιλογή της Χριστοπούλου (προαναφέραμε δεν ήταν τυχαία, η παίκτρια ήταν στο στόχαστρο της αθηναϊκής ομάδας) δικαιώνει την ίδια και το έργο στον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Επισημαίνεται μάλιστα στην ανακοίνωση του Α.Ο. Μαρκόπουλου η πολύ καλή σχέση των δυο συλλόγων, ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην Βίκυ Καραμπάτου επικεφαλή του τμήματος βόλεϊ του Απόλλωνα για την άριστη συνεργασία και τον επαγγελματισμό που επέδειξε αυτή και οι συνεργάτες της, καθ’ όλη τη διαδικασία της μετακίνησης της αθλήτριας.

Πίσω στον Απόλλωνα…

Η Χριστοπούλου γυρίζει σελίδα στην καριέρα της, το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο Απόλλωνας μετά και την «μετακίνηση» του Χρήστου Δημητρακόπουλου προπονητή μέχρι πριν λίγο καιρό της πρώτης ομάδας στην Καλαμάτα ΄80 Affidea.

Eκ των πραγμάτων οι άνθρωποι του Απόλλωνα επεξεργάζονται ήδη νέο πλάνο λειτουργίας των τμημάτων, αναζητώντας τις καλύτερες λύσεις, ξεκινώντας επαφές με τα πρόσωπα που πλαισιώνουν το υπάρχων σταφ για το πώς θα διαμορφωθεί το οργανόγραμμα της επόμενης ( και όχι μόνο...) χρονιάς.