ECO BAT
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2026 11:30

Η αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ για τις ομάδες της Μεσσηνίας

Η αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ για τις ομάδες της Μεσσηνίας

Η ήττα του Γ.Σ.Γαργαλιάνων το Σάββατο στην έδρα του, για το πρωτάθλημα μπάσκετ της National League 1, ήταν η μοναδική για τις εκπροσώπους ομάδες του νομού στις Εθνικές κατηγορίες όπου αγωνίζονται. Στο ποδόσφαιρο και τη Γ΄ Εθνική, ο Μιλτιάδης κέρδισε, δεν έχασαν Πανθουριακός, Τέλλος Άγρας.

Στο μπάσκετ ιστορική νίκη εντός έδρας (στη Μεσσήνη…) για τη νέα δύναμη του καλαματιανού μπάσκετ.

Την γενική ικανοποίηση πάντως σκίασε ο σοβαρός όπως έδειξε η πρώτη εικόνα, τραυματισμός του Καννή στο μπάσκετ, στον αγώνα Καλαμάτα Basket – Άρης Πετρούπολης 81-67.

Σφάδαζε από τους πόνους…

Σοκαριστική η στιγμή του μοιραίου συμβάντος για τον έμπειρο Ηπειρώτη παίκτη που ήρθε το καλοκαίρι στη ΚΒ.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται δυστυχώς… Πέρυσι στο πιο κομβικό σημείο του πρωταθλήματος τραυματίστηκε ο Καραγιαννίδης, πρώτος σκόρε της BC, γεγονός που επηρέασε πολύ την προσπάθεια για παραμονή.

Ήδη φέτος ο Σκοπέτος με πρόβλημα στη μέση αδυνατεί να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Ο Καννής τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι στο πρώτο 10λεπτο, έδειξε να πονάει πάρα πολύ και την ώρα που γραφόταν το ρεπορτάζ ανοιχτό ήταν το ενδεχόμενο ο παίκτης να οδηγηθεί για πλήρη αποθεραπεία ακόμα και στο χειρουργείο!!!

Σε κάθε περίπτωση είναι απώλεια για την ομάδα, σε μια περίοδο που αυτή «δένεται» μέσα από τα παιχνίδια και αναζητεί ρυθμό, υπάρχουν βέβαια λύσεις, αλλά κάθε σοβαρός τραυματισμός στοιχίζει… Πόσο μάλλον όταν τα πλάνα έχουν σχηματοποιηθεί.

Ο Καραγγελής έπαιξε και για τον Καννή

Η καλαματιανή ομάδα στη δική της εξορία, δεν είχε πρόβλημα να πετύχει τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, άνετη νίκη απέναντι στο νεανικό και αξιόμαχο σύνολο του Άρη Πετρούπολης που είναι από τις πρώτες υποψήφιες ομάδες για υποβιβασμό.

Οι γηπεδούχοι είχαν σε μέρα τον ικανότατο και έμπειρο στην κατηγορία Καραγγελή που έπαιξε και για τον Καννή, ολοκληρώνοντας με 18 πόντους και 2 τρίποντα, πολύ καλή συνολικά εμφάνιση (2/2 βολές, 5/6 διπ., 2/5 τριπ).

Ακολούθησαν οι συμπαίκτες του, που δεν επηρεάστηκαν από το σοβαρό τραυματισμό του Καννή, κυρίως τη σκληρή αντίδρασή του σε αυτό που συνέβη, με ενέργεια και διάθεση, στο παιχνίδι τους, επικράτησαν με διαφορά 14 πόντων του αντιπάλου.

Φιλόξενη έτσι σε επίπεδο αποτελέσματος αποδείχτηκε η Μεσσήνη.

Καλαμάτα Basket - ΑΟ Άρης Πετρούπολης 81-67

Διαιτητές: Λογοθέτης-Κοκκόσης-Φλογέρας

Δεκάλεπτα: 21-15, 38-33, 61-45, 81-67

Καλαμάτα (Κορογώνας): Μηλιτσόπουλος 8, Καραγιαννίδης 4, Καραγγελής 18(2), Χριστόπουλος 14, Νικολόπουλος 15(2), Κωνσταντίνου 10(2), Καραλής 2, Γεωργακόπουλος 6, Περρωτής 2, Γκιρίτσης, Καννής 2, Καρακαξής.

Άρης Πετρούπολης (Αρχιμανδρίτης): Λούβρος 16(3), Αχλατής 14(1), Ντούφας 10, Κολλιγρής 3(1), Μπαρδούλης 9(1), Σκούρτης 6, Κώρος, Γασπαράτος 9(2), Ζαρμπής, Μακρής.

1ος Όμιλος - Αποτελέσματα

ΣΚ Καλαμάτα-ΑΟ Άρης Πετρούπολης 81-67

ΑΟ Πεύκης-ΓΣ Μανδραϊκός 72-70

ΑΣ Τήρων Αγ. Θεοδώρων-ΑΣ Νίκη Αμαρουσίου 65-58

ΑΕ Βαρθολομιού-ΝΕΟ Ληξουρίου 62-74

Εκπαιδευτήρια Ο Πλάτων ΑΟ-Ροϊτίκων ΑΕ 69-66

ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας-ΑΕ Καναλακίου Αχέρων 91-74

Βαθμολογία

  1. ΝΕΟ Ληξουρίου (2-0) 4
  2. ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας (2-0) 4
  3. ΑΟ Πεύκης (2-0) 4
  4. ΑΕ Βαρθολομίου (1-1) 3
  5. ΑΕ Καναλακίου Αχέρων (1-1) 3
  6. ΑΣ Τηρών Αγ. Θεοδώρων (1-1) 3
  7. ΣΚ Καλαμάτα (1-1) 3
  8. Εκπαιδευτήρια Ο Πλάτων ΑΟ (1-1) 3
  9. ΓΣ Μανδραϊκός (1-1) 3
  10. Ροϊτίκων ΑΕ (0-2) 2
  11. ΑΟ Άρης Πετρούπολης (0-2) 2
  12. ΑΣ Νίκη Αμαρουσίου (0-2) 2

Επόμενη αγωνιστική (3η, 18/10)

ΑΣ Νίκη Αμαρουσίου-ΑΟ Πεύκης

ΓΣ Μανδραϊκός-ΣΚ Καλαμάτα

ΑΟ Άρης Πετρούπολης-ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας

ΑΕ Καναλακίου Αχέρων-Εκπαιδευτήρια Ο Πλάτων ΑΟ

Ροϊτίκων ΑΕ-ΝΕΟ Ληξουρίου

ΑΕ Βαρθολομίου-ΑΣ Τήρων Αγ. Θεοδώρων

 

Στο ποδόσφαιρο και τη Γ΄ Εθνική, αξιοσημείωτη η διατήρηση του Πανθουριακού στο γκρουπ των αήττητων ομάδων. «Βγάζει» δύσκολο πρόγραμμα στο γήπεδό του. Μετά τον Παναργειακό στην πρεμιέρα που παραμένει όνομα υπολογίσιμο… βαρύ σαν ιστορία, ασχέτως αν βρίσκεται πιο κάτω από τη Θουρία στη βαθμολογία, ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου αποδείχτηκε πως διόλου άδικα είχε 2 νίκες στα δυο πρώτα ματς στον 7ο όμιλο!!!

Οι δυο ομάδες στο «Στ. Παπαδόπουλος» έμειναν στο 1-1.

Ο Μιλτιάδης θα το βρει… Τρώει γκολ πολλά, άλλα δυο από τον Ερμή Κιβερίου την 3η αγωνιστική (μετά την 3άρα στην Κόρινθο), αλλά να ανάψει λαμπάδα στον πορτιέρο των φιλοξενούμενων με τα δώρα που έκανε και στον Μπατζέλη που σχεδόν με τη λήξη έγραψε το 3-2 και δεν είχαμε νέο στραβοπάτημα για τους επίδοξους πρωταθλητές του Νίκου Κουρμπανά στο Πυργάκι.

Στο Βλαχιώτη στο πρόωρο ντέρμπι της παρηγοριάς, ανάμεσα στις πρώτες υποψήφιες ομάδες για υποβιβασμό, ο Τέλλος Άγρας τσίμπησε «Χ» (1-1) από τον τοπικό Αστέρα.

Και… σκοράρει ο Ίλιτς

Μέχρι τώρα ο ένας εκ των Πλάβι του Πανθουριακού, έδινε σημαντικά στηρίγματα στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά αποκτήθηκε ως ακραίος επιθετικός και με φοβερό σουτ σχεδόν με τη συμπλήρωση του ημιώρου «απάντησε» στο γκολ  του Ηρακλή μόλις στο 12΄(0-1 με Μερκούρη), ισοφαρίζοντας 1-1 σκορ που τελικά σφράγισε την προσπάθεια των δυο ομάδων.

Πολύ καλό ματς, εξαιρετική ομάδα το Ξυλόκαστρο, δικαίωσε τα πολύ καλά σχόλια που το ακολουθούν, σταθερή αγωνιστική παρουσία, με πλάνο, διαχείριση ο Πανθουριακός που είδε τον Σέρβο Μπρότσετα να κάνει ντεμπούτο και να προσπαθεί. Θέλει χρόνο ακόμα να προσαρμοστεί πλήρως στα δεδομένα, καλή κίνηση με την πλάτη στο τέρμα…

Πανθουριακός: Τόσκα, Γιαννακόπουλος, Σαμέλης, Δρούγας, Σερπάνος, Νικολόπουλος, Μπρότσετα (89′ Μούζος), Ίλιτς (89′ Παπανικολόπουλος), Γεωργουλέας (77′ Παπαδόπουλος), Γεωργέας (85′ Αριστομενόπουλος), Ζαχαρόπουλος.

Ηρακλής Ξυλοκάστρου: Γκλώτσος, Πυργάκης (6′ λ.τρ. Χαλκιόπουλος), Παπαχρήστος, Θελερίτης, Σπυριδάκης (74′ Κένι), Μερκούρη, Μιχόπουλος, Αθανασόπουλος, Χαλαστάνης (59′ Μπούμπαλης), Κοτσώνης, Συρμής (59′ Βιγκλιάρης).

Θα το βρει ο Μιλτιάδης…

Ματς-ροντέο στο Πυργάκι, που έσπασε καρδιές και κρίθηκε στο φινάλε. Ανασταλτικά, ξανά τρικυμίες οι γηπεδούχοι, που φαίνεται να ξεκινάνε από χαλαρότητα στον άξονα και να καταλήγουν στο τέρμα, με τον Κουρμπανά να έχει εντοπίσει ήδη τι πρέπει να κάνει. Επιθετικά πίεση, ευκαιρίες, ανταγωνιστικότατο το Κιβέρι, δεν κατέθεσε όπλα και στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης λύγισε από ενέργεια του Μπατζέλη που ξεκάθαρα πρέπει να παίζει βασικός, όπως και ο Μασούρας και ο Θεοδοσιάδης… Ποιος να μείνει απ’ έξω από μια ομάδα με ονόματα, που σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της κατηγορίας όλοι θα έπαιζαν βασικοί, ο Κορίνθιος τεχνικός ξέρει πως αυτό θα το διαχειριστεί για να βιώνει η ομάδα πιο ευχάριστα απογεύματα.

Για λίγο και θα άφηνε δυο πολύτιμους βαθμούς, ευτυχώς που ο Ερμής είχε… Κατσιανούνη κάτω από τα δοκάρια που δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή μέρα.

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Μιλτιάδη, που πάλεψε μέχρι τη λήξη, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 23 (Αργύρης 0-1), αλλά με τον Παπουλή έσωσαν την παρτίδα πριν το ημίχρονο (1-1 στο 45+).

Στο 54΄ ο Ηλιόπουλος έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του με κοντινό πλασέ (2-1). Στο 85΄ ψυχρολουσία για τους Τριφύλιους 2-2 με το Λέρμα, αλλά ο επιμένων νικά και ο πορτιέρο του Ερμή… διαπρέπει, 3-2 στο 90’+5’ με κεφαλιά του Μιχάλη Μπατζέλη.

Εμφανές πολύ το κενό του «μικρού» Βαρελά… Δεν έχει αντικαταστάτη.

Διαιτητής: Δημήτριος Μαστρογιαννάκος (Λακωνίας)
Βοηθοί: Αναστάσιος Αντωνόπουλος, Αγγελική Μάρκου (Λακωνίας)

ΑΟ Μιλτιάδης: Χαμός, Κωνσταντινόπουλος, Στασινόπουλος, Μυρτάι (Θεοδοσιάδης), Τόλιας, Μαυρόπουλος, Πολίμος (Μπατζέλης), Τζούροβιτς (Τσιγαρίδης), Περέιρα (Μασούρας), Παπούλης, Ηλιόπουλος.

Ερμής Κιβερίου: Κατσιαούνης, Λέρμας, Λυκομήτρος, Καραντζούλης, Φλώρος, Καραμάνος, Τσαγδής, Αργύρης, Kamara, Θεοδοσιάδης, Μάζος.

Ο Καραχάλιος… άλλαξε την ψυχολογία

Μοιράστηκαν την… παρηγοριά της ουράς στη βαθμολογία στο Βλαχιώτη, ο τοπικός Αστέρας του τεχνικού συμβούλου Τζίμη Αναστασόπουλου και οι μαχητές του Αλέκου Μαντζούνη στον Τέλο Άγρα. Ο φιλότιμος τεχνικός άλλαξε το τέρμα του, αυτός είδε αμέσως το πρόβλημα (σε αντίθεση με το Μιλτιάδη), ο Καραχάλιος δε φέρει ευθύνη καμία στο γκολ, αλλά ενέπνευσε σιγουριά και εγγύηση στους συμπαίκτες του που με μαχητικότητα διεκδίκησαν και πήραν αποτέλεσμα.

Με Ματέους όχι απλά από την αρχή στην 11άδα, αλλά στο σχήμα όλο το 90λεπτο όπως φυσικά οι Τάτος, Φελίπε (!!!) ο Τέλλος Άγρας ξεπέρασε και τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της αναμέτρησης με την αποχώρηση λόγω τραυματισμού των Ελευθεριάδη και Ανδρινόπουλου, για να επιστρέψει με τον πρώτο βαθμό στις αποσκευές του από το Βλαχιώτη.

Ο Αστέρας άνοιξε το σκορ με ένα πολύ όμορφο γκολ, σουτ από μακριά σε κίνηση του Σαραντόπουλου στο 42΄ (1-0). Οι Γαργαλιάνοι αντέδρασαν με ηγέτη στη δημιουργία τον Τάτο και στο 48΄ από εκτέλεση φάουλ του πολύπειρου άσσου ο Απαλοδήμας με κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ιωάννης Παπαγεωργόπουλος της ΕΠΣ Αργολίδας, ελέγχεται για μια φάση που οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι (βοηθοί Ανδρέας Κωστάκης, Κωνσταντίνος Κοτσοβό, επίσης από την ΕΠΣ Αργολίδας).

Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Παναγιώτης Σταθόπουλος της ΕΠΣ Ηλείας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ: Παναγάκος, Κουρτέσης, Λάτσης, Ζορμπάς, Μιχελάκος, Αρώνης, Μανωλάκος, Κουβούσης, Κανελλάκης, Κοντάκος, Σαραντόπουλος.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Καραχάλιος, Σαρηγιάννης, Απαλόδημας, Μπουρδέκας, Ματέους, Φελίπε, Τάτος, Ανδρινόπουλος (42′ λ. τρ. Κιοσσέας), Ελευθεριάδης (62′ λ. τρ. Γασπαρινάτος), Καστόρας, Μουλιάτος (80′ Λιόσης).

Αποτελέσματα 3ης αγωνιστικής:

Α.Ο. Μιλτιάδης – Α.Ο. Ερμής Κιβερίου 3-2 (45′ Παπούλης, 54′ Ηλιόπουλος, 90+5′ Μπατσέλης / 23′, 85′)

Πανθουριακός – Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1-1

ΑΣ Αστήρ Βλαχιώτη – Τέλος Άγρας 1-1

ΓΠΣ Πέλοψ Κιάτου – ΠΑΣ Κόρινθος 2-1 (36′ Τζαφέρρι, 90+’ Ραυτόπουλος Β. / 20′ Πόντης)

Παναργειακός – Α.Ο. Λουτράκι 1-1 (90+1′ / 31′ Καμαρός)

Πανθυρεατικός – Α.Ο. Αστέρας Αμαλιάδας 0-0

Η βαθμολογία (3η αγωνιστική)

  1. Ηρακλής Ξυλοκάστρου 7
  2. ΑΟ Μιλτιάδης 6
  3. Πέλοπας Κιάτου 6
  4. ΑΣ Πανθουριακός 5
  5. Αστέρας Αμαλιάδας 4
  6. Ερμής Κιβερίου 4
  7. ΑΟ Λουτρακίου 4
  8. ΠΑΣ Κόρινθος 4
  9. Παναργειακός 3
  10. Αστέρας Βλαχιώτη 2
  11. Τέλος Άγρας 1
  12. Πανθυρεατικός 1

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

ΑΟ Λουτρακίου – Τέλος Άγρας

ΑΟ Μιλτιάδης – Πανθυρεατικός

Αστέρας Αμαλιάδας – Πανθουριακός

Ερμής Κιβερίου – Πέλοπας Κιάτου

Ηρακλής Ξυλοκάστρου – Αστέρας Βλαχιώτη

ΠΑΣ Κόρινθος – Παναργειακός.