Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 13:05

Σεμινάριο θεάτρου για εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, φοιτητές

Σεμινάριο θεάτρου για εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, φοιτητές

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΣΚΗΝΗ
Σε δασκάλους, καθηγητές, καλλιτέχνες, φοιτητές και εμψυχωτές απευθύνεται το σεμινάριο θεάτρου (2η Ενότητα) που διοργανώνει η Αυτοσχέδια Σκηνή Καλαμάτας και αφορά επίσης τον σχεδιασμό εκδηλώσεων και σχολικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της εκπαίδευσης...

2η Ενότητα (Οι ενότητες είναι αυτόνομες. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθήσουν όσες τους ενδιαφέρουν)

- Δημιουργία σκηνών/θεατρικού έργου μέσα από αυτοσχεδιασμούς
- Ανάλυση σκηνών θεατρικού έργου, μεθοδολογία
- Οργάνωση σχολικών γιορτών

Πώς ξεκινώντας από έναν ζωγραφικό πίνακα, ή ένα λογοτεχνικό κείμενο ή μια φωτογραφία οδηγούμαστε να συγγράψουμε ως ομάδα το δικό μας κείμενο για μια σχολική παράσταση/εκδήλωση. Στόχος είναι η ανίχνευση του όποιου συγκινησιακού αντικρίσματος μπορεί να προκαλεί στο μαθητή η ανάγνωση ενός λογοτεχνικού κειμένου ή η θέα ενός πίνακα ή μιας φωτογραφίας και η μετουσίωσή τους σε πρωτότυπη δημιουργία. Καθώς και το κατά πόσο από την προσωπική έκφραση κι έκθεση μπορούμε να περάσουμε στο στάδιο όπου δουλεύοντας συλλογικά καταλήγουμε σε ένα κείμενο στο οποίο είμαστε όλοι συνδημιουργοί από την αρχή ως το τέλος.

To σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 27 Μαρτίου και τις ώρες 10.00 - 15.00 
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων
Βεβαίωση παρακολούθησης
Εισηγήτρια: Mαρία Α. Σκαφιδά / ηθοποιός-σκηνοθέτης

Δήλωση συμμετοχής: τηλ. 27215 50787, 6908 676 277
Μπενάκη 19, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
site: www.aftosxediaskini.blogspot.com