Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 13:20

Επεκτείνεται και εκτός Μεσσηνίας το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Μανώλης Μάκαρης, Αντωνία Μπούζα, Νικήτας Κάρτσωνας, Ντίνα Νικολάκου, Παναγιώτα Ντίντα Μανώλης Μάκαρης, Αντωνία Μπούζα, Νικήτας Κάρτσωνας, Ντίνα Νικολάκου, Παναγιώτα Ντίντα

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από επιστήμονες και επαγγελματίες, αλλά και με σημαντική συμμετοχή από εκπαιδευόμενους συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Elite City Resort το 4ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας...

H επίσημη έναρξη έγινε χθες το απόγευμα από τους εμπνευστές της διοργάνωσης Ανδρέα Ζαγάκο και Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο, οι οποίοι εισέπραξαν τα συγχαρητήρια όλων των εκπροσώπων φορέων που χαιρέτισαν στην εκδήλωση, για την πρωτοβουλία που είχαν και την επιτυχία που σημειώνει, καθώς επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Ήδη στις 18 και 19 Μαΐου αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο.
Να διακτινωθεί το Σχολείο Τουρισμού σε ολόκληρη την Ελλάδα ευχήθηκε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ενώ σημείωσε ότι για πρώτη φορά διοργανωτές εκδήλωσης δεν ζήτησαν χρήματα αν και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί το Σχολείο Τουρισμού, εξέφρασε τη διάθεση να συνδράμει.
Για τη Μεσσηνία που εκτός από ωραίες περιοχές και αξιοθέατα έχει και εμπνευσμένους ανθρώπους, επαγγελματίες - επιχειρηματίες, μίλησε η Ελένη Αλειφέρη, ενώ η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη για θέματα τουρισμού Αντωνία Μπούζα, αναφερόμενη στους διοργανωτές, είπε πως «όταν αγαπάς κάτι και το πιστεύεις, όλα μπορούν να γίνουν».
Συγχαρητήρια στους Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο και Ανδρέα Ζαγάκο έδωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτα Ντίντα και πρότεινε η επόμενη διοργάνωση να είναι υπό την αιγίδα και του Δήμου.
Για επιτυχημένη προσπάθεια που δεν είναι κρατικοδίαιτη σε αντίθεση με άλλες κρατικοδίαιτες που συνήθως αποτυγχάνουν, έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης.
Το μήνυμα του δημάρχου Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρου μετέφερε στην εκδήλωση η Βασιλική Κονδυλάρου, ενώ προβλήθηκε επίσης βίντεο με χαιρετισμό από τη Γιάννα Ορφανίδου, εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, υπό την εκπαιδευτική εποπτεία του οποίου διεξάγεται το 4ο Σχολείο Τουρισμού.
Εκ μέρους του ξενοδοχείου Elite City Resort που συμμετέχει ως συνδιοργανωτής, ο ιδιοκτήτης του, Νικήτας Κάρτσωνας, ευχήθηκε το Σχολείο Τουρισμού να συνεχίσει με θάρρος και πάθος. «Εμείς θα είμαστε εδώ είπε» και εξέφρασε την ελπίδα και άλλοι επαγγελματίες να προσφέρουν στην προσπάθεια για το καλό του τόπου. Ακολούθησε η προσφορά συμβολικού δώρου στον κ. Κάρτσωνα, από τους εθελοντές της διοργάνωσης.
Σημειώνεται ότι συνδιοργανωτής στο 4ο Σχολείο Τουρισμού είναι και η ξενοδοχειακή μονάδα Costa Navarino.
Μαρία Νίκα

*Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσημη έναρξη