Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 09:12

“Μάργω, φως και φωτιά” από τον Φώτη Κατσιμπούρη

“Μάργω, φως και φωτιά” από τον Φώτη Κατσιμπούρη

ΣΑΒΒΑΤΟ
Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Μάργω, φως και φωτιά» παρουσιάζει το Σάββατο 16 Απριλίου στο καφέ «…στο κύμα», στην Παραλία της Καλαμάτας, ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός Φώτης Κατσιμπούρης. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Αντίλογος, οι εκδόσεις Κλειδάριθμος και το βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις...

«Ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα, με ανθρωπολογικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις, στο οποίο το φυσικό και το μεταφυσικό εμπλέκονται αλλόκοτα κάτω από τη μαγική παρουσία και την επιρροή της Μάργως».
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. και για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας και συντάκτρια του blog "στην πρέσσα" Μαίρη Γεωργιοπούλου, η δημοσιογράφος Γιούλα Σαρδέλη και ο συγγραφέας. 

Ο Φώτης Κατσιμπούρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Η λογοτεχνία του φανταστικού τον ελκύει ως συγγραφέα και αναγνώστη, και γι’ αυτόν η συγγραφή κάθε νέου βιβλίου είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι που αρχίζει με τη γοητευτική φάση της έρευνας - ιστορικής, γεωγραφικής, λαογραφικής - η οποία συνεχίζεται και κορυφώνεται με την απρόβλεπτη, ακόμα και για τον ίδιο, ανάπτυξη της μυθοπλασίας. Έχουν εκδοθεί τα μυθιστορήματά του Ο Σκιοφύλακας (Διόπτρα 2005), Ο Όρκος (Ωκεανός 2011), μια μυθιστορηματική αναδημιουργία της παραλογής του Νεκρού Αδερφού, και Ανάμεσα σε δυο Αγγέλους (Ωκεανός 2012).