Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 14:24

Συναυλία τη Δευτέρα, προσφορά μουσικών της Καλαμάτας για τα παιδιά του Ειδικού Εργαστηρίου

Χριστίνα Μαρκουίζου, Αθηνά Σπανού και Παναγιώτης Κάτσος Χριστίνα Μαρκουίζου, Αθηνά Σπανού και Παναγιώτης Κάτσος

ΚΑΙ ΠΑΖΑΡΙ 
Μια εξαιρετική πρωτοβουλία πήραν μουσικοί της Καλαμάτας, οι οποίοι θα δώσουν συναυλία τη Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο για τα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας, με τα οποία μάλιστα θα τραγουδήσουν και μαζί. Η συναυλία θα γίνει το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο, ενώ νωρίτερα θα ξεκινήσει και το παζάρι δημιουργημάτων και φυτών, τα οποία έφτιαξαν και καλλιέργησαν οι ίδιοι οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους. Κάλεσμα στη συναυλία και στο παζάρι απεύθυναν σε όλο τον κόσμο της Καλαμάτας οι εκπρόσωποι του σχολείου και των γονιών των παιδιών…

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ειδικού Εργαστηρίου, Αθηνά Σπανού, ο διευθυντής του Εργαστηρίου Παναγιώτης Κάτσος και η μουσικός του Εργαστηρίου Χριστίνα Μαρκουίζου, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι ευχαρίστησαν θερμά τους μουσικούς για την πρωτοβουλία τους και τόνισαν ότι είναι σημαντικό να προσέλθει ο κόσμος στις εκδηλώσεις της Δευτέρας και να ευχαριστήσει τα παιδιά.
Ειδικότερα, η Αθηνά Σπανού σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι μουσικοί θα τραγουδήσουν με τα παιδιά, τα οποία θα αισθανθούν ότι είναι ισότιμα μέλη του συνόλου. Σε ό,τι αφορά το παζάρι, ανέφερε ότι θα προσφερθούν δημιουργήματα, η κατασκευή των οποίων συνέβαλε στην ανάπτυξη της ψυχικής υγείας και των δεξιοτήτων των παιδιών.
Ακόμη, η Αθηνά Σπανού εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες στους μουσικούς αλλά και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενώ προέτρεψε τον κόσμο να έχει ευαισθησία με τον συνάνθρωπο, τονίζοντας ότι ακόμη και μια κουβέντα έχει μεγάλη δύναμη και μπορεί να βοηθήσει τον άλλο να αισθανθεί καλύτερα.
Ο διευθυντής του σχολείου, Παναγιώτης Κάτσος, σημείωσε ότι η συναυλία θα ξεκινήσει στις εννέα το βράδυ της Δευτέρας ενώ το παζάρι στις οκτώ. Είπε επίσης για την είσοδο της συναυλίας θα υπάρχει συμβολικό εισιτήριο 5 ευρώ. Όπως ανέφερε, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων θα διαθέσει τα έσοδα από τη συναυλία και από το παζάρι για εκπαιδευτικές ανάγκες.
Τέλος, η μουσικός του Ειδικού Εργαστηρίου, Χριστίνα Μαρκουίζου, επίσης απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει στις εκδηλώσεις, σημειώνοντας ότι το θερμό του χειροκρότημα θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει τα παιδιά.
Σε ό,τι αφορά τη συναυλία, επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Σάκης Σταματελόπουλος και θα παίξουν οι μουσικοί:Αρμόνιο - Σάκης Σταματελόπουλος, Μπουζούκι - Μάκης Πανταζόπουλος, Μπουζούκι - Θοδωρής Δρούγας, Μπουζούκι - Νίκος Μπάλας, Μπουζούκι - Δημήτρης Πικιός, Μπάσο - Σωτήρης Παπαδέας, Ντραμς - Μπάμπης Κληρονομίδης, Κιθάρα - Μιχάλης Καραγιάννης, Κρουστά - Σπύρος Χελάς.
Θα τραγουδήσουν οι Παναγιώτης Μάλαμας, Νάντια Μερκούρη, Γρηγορία Μαρώλια, Μάκης Ευθυμιάδης, Νίκος Μπάλας.
Υπεύθυνος για τον ήχο είναι ο Χρήστος Κουτσαϊμάνης.
Θα συμμετέχει με φλάουτο η Εβίτα Πετρίδη
Προπώληση εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο και στο καφενείο «Πλάτανος»
Στ.Μ.