Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 03:53

Πασαρέλα στην οδό Αμφείας

Πασαρέλα στην οδό Αμφείας

ΣΑΒΒΑΤΟ 
Το πρώτο Kalamata Street Fashion Show θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Απριλίου στην οδό Αμφείας του Ιστορικού Κέντρου. Στις 7.00 το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση 28 Ελλήνων σχεδιαστών μόδας με καινοτόμα προϊόντα που ανάγουν το ελληνικό σχέδιο, ενώ την προηγούμενη μέρα, Παρασκευή 22 Απρίλη, θα παρουσιαστούν ομιλίες από τους σχεδιαστές στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη, στο Πνευματικό Κέντρο...

Πρόγραμμα

Παρασκευή 22 Απριλίου, 18:00
Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας - 5ος Όροφος Πνευματικού Κέντρου
Ομιλίες - συζήτηση γύρω από το Product Design, την εξέλιξη της τεχνολογίας, τη μόδα μέσα στους αιώνες 
Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 23 Απριλίου, 11:00
Δημιουργικό Brunch από τον σεφ Γ. Μαύρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, στην Αμφείας

17:00: Έναρξη "27210 Pop Up Shops"

19:00: Έναρξη "1st Kalamata Street Fashion Show"

Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και τη συνδιοργάνωση του Συλλόγου Αποφοίτων Μαρία Κάλλας του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, της δημιουργικής ομάδας της εταιρείας "Λάδι Βιώσας" και του art cafe “Οι Κούνιες”. Σκοπός είναι να παρουσιαστούν αποκλειστικά χειροποίητα προϊόντα (ρουχισμός, υποδήματα, αξεσουάρ, διακοσμητικά κ.λπ.) και να δοθεί η δυνατότητα σε νέους Έλληνες σχεδιαστές να δείξουν τις δημιουργίες τους.
Ο κόσμος της Καλαμάτας θα έχει την ευκαιρία μέσα από τα "27210 Pop Up Shops" που θα λειτουργούν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο, να δει από κοντά και να αγοράσει προϊόντα των σχεδιαστών σε συγκριτικά χαμηλές τιμές με μέρος των εσόδων να διατίθεται στο Κέντρο Ημέρας Παιδιών & Εφήβων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας και τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας.
Βασικό κομμάτι της εκδήλωσης είναι και το “1st Kalamata Street Fashion Show”, μια υπαίθρια πασαρέλα που θα στηθεί σε όλο το μήκος του πεζόδρομου της Αμφείας. Στην πασαρέλα αυτή θα παρουσιαστούν σειρές ρούχων από αναγνωρισμένους σχεδιαστές του εξωτερικού, της Ελλάδας, καθώς και από τοπικά Atelier.