Παρασκευή, 13 Μαϊος 2016 08:34

Φτιάχνοντας σαπούνι από ελαιόλαδο και βότανα

Φτιάχνοντας σαπούνι από ελαιόλαδο και βότανα

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΦΟΙΦΑ
Σειρά εργαστηρίων αφιερωμένων στην ομορφιά, την περιποίηση, την προστασία του δέρματος και όχι μόνο, διοργανώνει το Αγρόκτημα Φοίφα στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εργαστηρίων οικοτεχνίας. Η αρχή θα γίνει αυτό το Σάββατο 14 Μαΐου με το εργαστήριο φυσικού σαπουνιού…

«Η φύση έχει αρχίσει να μεθά από τα αρώματα και τα χρώματα και η συλλογή βοτάνων γίνεται μια απολαυστική διαδικασία. Με αφορμή την ημέρα της μητέρας, που για εμάς είναι κάθε μέρα, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ ωραίο δώρο για την μητέρα μας, αλλά και για τον εαυτό μας, ένα σαπουνάκι από παρθένο ελαιόλαδο, σμιλευμένο με τα πιο μυρωδάτα λουλούδια και βότανα» σημειώνεται στην πρόσκληση.
«Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, αλλά λόγω της διαδικασίας του εργαστηρίου, οι μικροί μας φίλοι θα γνωριστούν με τα βότανα του αγροκτήματός μας, θα συλλέξουν φαρμακευτικά βότανα και θα δημιουργήσουν το φυτολόγιο του μοναδικού τους σαπουνιού. Όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν να φέρουν το δικό τους μείγμα βοτάνων είναι ευπρόσδεκτο».
Για πληροφορίες και συμμετοχές, τηλ. 27210 22505. E.email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Το κόστος του εργαστηρίου είναι 5 ευρώ (για παιδί με έναν συνοδό ή για ενήλικα). Στο πλαίσιο αυτό προσφέρονται καφές και βιολογικά αφεψήματα, φυσικός βιολογικός χυμός πορτοκάλι και φυσικό δεκατιανό, όλα από το αγρόκτημα. Καλύπτονται έτσι τα έξοδα υλικών του εργαστηρίου, ενώ ταυτόχρονα στηρίζεται η διατήρηση της Ανοιχτής Τράπεζας Σπόρων του Αγροκτήματος καθώς και το εκπαιδευτικό του έργο. (Για περισσότερους συνοδούς ή παιδιά, γίνονται ξεχωριστά πακέτα).
Ώρες εργαστηρίου: 11.00 - 14.30