Παρασκευή, 13 Μαϊος 2016 19:43

Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα με μουσική από τα ταλέντα της πόλης

Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα με μουσική από τα ταλέντα της πόλης

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
Όποιος θέλει τη Δευτέρα να είναι πιο ήρεμος, πιο ελκυστικός άνθρωπος, τότε αυτό που πρέπει να κάνει είναι να παρακολουθήσει το Σάββατο και την Κυριακή τις συναυλίες που θα γίνουν στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, από μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Είναι σίγουρο ότι μετά από ένα διήμερο μουσικής θα είμαστε τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες καλύτεροι. Το Σάββατο λοιπόν γίνεται η αρχή με τη συναυλία της Τάξης Κρουστών, ενώ την Κυριακή ακολουθεί η συναυλία των αριστούχων. Και για τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει συνέχεια, με τις συναυλίες της Άνοιξης των Πλήκτρων, με τον Λουκά Γεώργα την Τετάρτη και την Ελεονώρα Αποστολίδη την άλλη Κυριακή…

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να γεμίσουν το Σαββατοκύριακο το Πνευματικό Κέντρο, ώστε να δώσουν δύναμη στους νέους μουσικούς στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο.
Οι συναυλίες τόσο του Σαββάτου όσο και της Κυριακής θα ξεκινήσουν στις εφτά το απόγευμα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Όπως σημείωσε ο Στάθης Γυφτάκης, οι μαθητές της Τάξης Κρουστών θα χρησιμοποιήσουν το Σάββατο όλη τη γκάμα των μουσικών τους οργάνων. Ειδικότερα, πρόκειται για τους Ηρώ Αποστολοπούλου, Ηλέκτρα Πουλακίδα, Μαρία Μήτρου, Αλέξανδρο Καλφακάκο, Ιάσωνα Καστόρα, Κωνσταντίνο Μανωλακάκη, Γιώργο Τσαούση. Προετοιμασία και επιμέλεια: Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου, Θοδωρής Βαζάκας, Μαρία Μήτρου.
Σχετικά με τη συναυλία της Κυριακής, ο Στάθης Γυφτάκης ανέφερε ότι θα παίξουν οι νέοι μουσικοί που διακρίθηκαν στον εσωτερικό διαγωνισμό του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ο οποίος,  όπως τόνισε, ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού αποφασίστηκε να απονεμηθούν17 υποτροφίες και πέντε έπαινοι. Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι: Κατερίνα Χρυσανθακοπούλου και Απόστολος Φουσέκης (φλάουτο με ράμφος), Χριστίνα Καίσαρη και Φιλοθέη Μαστέα (φλάουτο), Αριστόδημος Πετρούλιας και Αθηνά Χαμρίστσακ (τρομπέτα), Αναστάσιος Κοτσομύτης και Νικόλαος Σιψάς (κιθάρα), Αθανάσιος Μπουφέας και Παναγιώτης Μαυροειδής (βιολί), Όλγα Γραμματικοπούλου και Ελένη Αλεξοπούλου (μονωδία), Αλέξανδρος Καλφακάκος (κρουστά), Ερμής Γιαννούκος, Παναγιώτα Ντίνου, Παναγιώτα Πελεκούδα και Γεώργιος Ρηγόπουλος (πιάνο). Επαίνους απέσπασαν οι Δήμητρα Μενούνου (φλάουτο), Ιωάννα Γιαννακοπούλου και Ιωάννα Σπυροπούλου (πιάνο), Ηρώ Αποστολοπούλου (κρουστά), Αφροδίτη Πολυχρονοπούλου (φλάουτο με ράμφος).
Τέλος, ο Στάθης Γυφτάκης σημείωσε ότι στις 24 Μαΐου θα δώσει συναυλία στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Δημοτικού Ωδείου, ένας διακεκριμένος Κορεάτης πιανίστας που έρχεται από την Αμερική, ενώ τόνισε ότι πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων και για το μήνα Ιούνιο.
Στ.Μ.