Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016 17:48

Ημερίδα για την ανάπτυξη της ορεινής βόρειας Μεσσηνίας στο Περιστέρι της Αττικής

Το χωριό Στάσιμο Το χωριό Στάσιμο

ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 
Τι χρειάζεται η ορεινή βόρεια Μεσσηνία και τι εργαλεία υπάρχουν για το επιτύχει, θα παρουσιαστεί σε ημερίδα που θα διοργανώνει για την Τρίτη το απόγευμα, στο Περιστέρι της Αττικής, η Ομοσπονδία Συλλόγων Χωριών Ορεινής Μεσσηνίας «Ο Επικούριος Απόλλων»…

Η ημερίδα θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Περιστερίου (σταθμός μετρό Περιστέρι) και θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα. Για την πραγματοποίησή της συνεργάζονται οι σύλλογοι των χωριών της περιοχής, που είναι τα εξής: Άγιος Σώστης, Αμπελιώνα, Άνω Μέλπεια, Δημάνδρα, Κακαλέτρι, Μαρίνα, Νέδα, Πέτρα, Σκληρού, Στάσιμο, Σύρριζο και Ψάρι.
Στην ημερίδα θα αναλυθούν από ειδικούς θέματα:
1. Αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και τα προγράμματα από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
2. Το νέο Πρόγραμμα LEADER για τη Μεσσηνία, τί περιλαμβάνει, επιδότηση για ιδιώτες, για Δημοτικά έργα και για έργα και δράσεις των Συλλόγων.
3. Δυνατότητες για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
4. Διεκδικήσεις για έργα υποδομής στην περιοχή μας.
Στην ημερίδα εκτός από τους εισηγητές θα υπάρξουν παρεμβάσεις από την Περιφέρεια, τον Δήμο Οιχαλίας, τους εκπροσώπους των συλλόγων και φυσικά όσοι παρευρεθούν μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.
Οι διοργανωτές τονίζουν ότι «επειδή τα θέματα είναι σημαντικά παρακαλούνται όλοι οι πατριώτες και ειδικά η νεολαία να παρευρεθούν».