Σάββατο, 28 Μαϊος 2016 08:02

Στολίδι του 10ου Δημοτικού η σχολική βιβλιοθήκη του

Στολίδι του 10ου Δημοτικού η σχολική βιβλιοθήκη του

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ
Πάνω από 1.400 τίτλους διαθέτει η σχολική δανειστική βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν μόνοι τους το υλικό που τους ενδιαφέρει στα ράφια ή μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή με τη βοήθεια των υπεύθυνων του χώρου. Επίσης, κάθε Τετάρτη απόγευμα από 5.30 έως 8.30, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή και σε μέλη εκτός σχολείου...

Βέβαια «η πολυμάθεια δεν είναι το παν», σημείωσε στα εγκαίνια ο προσκεκλημένος ομιλητής Μιχάλης Μερακλής. Ο καθηγητής της Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, επέμεινε ότι για να είναι κάποιος σοφός πρέπει εκτός από πολυμάθεια να έχει και γνώμη.
Τους χορηγούς ευχαρίστησε για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης ο διευθυντής του 10ου Δημοτικού Γιάννης Χριστόπουλος: Το ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, το οποίο στα εγκαίνια εκπροσώπησε η πρόεδρός του Βίκυ Καρέλια, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την TEMES και τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο για την αγορά βιντεοπροβολέα, το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου και τον πρόεδρό του Γιάννη Μούντανο, την αρχιτέκτονα Μάρω Μακρή για τη μελέτη και επίβλεψη, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν με την προσφορά βιβλίων ή με άλλους τρόπους. «Ο Κικέρων λέει πως αν έχεις μια βιβλιοθήκη κι έναν κήπο, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται. Εμείς τη βιβλιοθήκη τη φτιάξαμε, τώρα ελπίζουμε να φτιάξουμε και τον κήπο» κατέληξε ο Γιάννης Χριστόπουλος απευθυνόμενος με νόημα στον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, τον οποίο προηγουμένως είχε ευχαριστήσει για την προσφορά βιβλίων.
Μ.Ν.

*Ακολουθούν φωτογραφίες από τα εγκαίνια και την ομιλία του καθηγητή Μιχάλη Μερακλή