Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 14:58

Επιχειρηματίας και πλοιοκτήτης οι πρώτοι χορηγοί για τον τελικό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Η εταιρία του Λεωνίδα Μπόμπολα, «Ηλέκτωρ» και εταιρία του πλοιοκτήτη Θανάση Μαρτίνου είναι οι πρώτοι χορηγοί της Καλαμάτας, σε ό,τι αφορά την τελική φάση του διαγωνισμού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2021. Πάντως οι μεγάλες χορηγίες θα προέρχονται από τη Μεσσηνία και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα…

Το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Φάρις», έγινε ομόφωνα αποδεκτή χορηγία 5.000 ευρώ, από την εταιρία «Ηλέκτωρ» για την τελική φάση του διαγωνισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε γίνει αποδεκτή χορηγία επίσης 5.000 ευρώ από εταιρία του πλοιοκτήτη Θανάση Μαρτίνου.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της τελικής φάσης του διαγωνισμού, πρέπει να συγκεντρωθούν 175.000 από χορηγίες και άλλες 175.000 ευρώ θα τις βάλει ο Δήμος Καλαμάτας. Στο Δήμο υπάρχει αισιοδοξία ότι ο στόχος των 175.000 ευρώ από χορηγίες θα επιτευχθεί.
Σημειώνεται, τέλος, ότι κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε τη Δευτέρα η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας για την πορεία της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής του Διαζώματος, Σταύρος Μπένος, πρότεινε στα στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας να αξιοποιήσουν το crowdfunding, δηλαδή τη χρηματοδότηση από το πλήθος. 
Στ.Μ.