Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 14:57

Παλιές και νέες συνεργασίες με το Γραφείο Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Παλιές και νέες συνεργασίες με το Γραφείο Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Την ανανέωση της συνεργασίας του Γραφείου Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 με τη Μαρία Καλλικούνη και με την εταιρία Kulturexperten, καθώς και την έναρξη συνεργασίας με την εταιρία INDEVIN και με τον Ηλία Σκενδερίδη, αποφάσισε το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις. Το κόστος θα ανέλθει στα 87.000 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, τα οποία θα καλυφθούν από χορηγούς…

Ειδικότερα, το Δ.Σ. της Φάρις αποφάσισε να αναθέσει στη Μαρία Καλλικούνη την ευθύνη του σχεδιασμού και των συνεργασιών με αμοιβή 20.000 ευρώ (μαζί και ο ΦΠΑ). Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Γραφείου Υποψηφιότητας, Έκτωρ Τσατσούλης, η Μαρία Καλλικούνη ήταν στέλεχος του Γραφείου και στην πρώτη φάση του διαγωνισμού και έχει αξιολογηθεί ως ιδιαίτερα επιτυχημένη. Σημείωσε επίσης ότι στην αμοιβή περιλαμβάνονται και οι δύο μήνες, στις αρχές του χρόνου, κατά τους οποίους εργάστηκε χωρίς να αμειφθεί διότι η σύμβασή της είχε λήξει στο τέλος του 2015.
Στην εταιρία INDEVIN ανατίθεται το αντικείμενο των εθελοντών και της συμμετοχικότητας με 20.000 ευρώ (μαζί και ο ΦΠΑ). Όπως είπε ο επικεφαλής του Γραφείου, η συγκεκριμένη εταιρία επελέγη ύστερα από αξιολόγηση που έγινε με πρόχειρη διαδικασία και στην οποία συμμετείχαν συνολικά 20 ενδιαφερόμενοι. Σχετικά ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, είπε ότι ο Δήμος συνεργάζεται με την εταιρία αυτή και την έχει αξιολογήσει θετικά. Όπως σημείωσε, η εταιρία έχει φτιάξει το site του Δήμου, φτιάχνει τώρα ένα άλλο site για τοπικά προϊόντα, ενώ είπε ότι της έχουν ανατεθεί και άλλες δουλειές.
Στην εταιρία Kulturexperten, από τη Γερμανία, ανατίθεται η παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου, με 28.000 ευρώ (μαζί και ο ΦΠΑ). Ο Έκτωρ Τσατσούλης σημείωσε ότι το Γραφείο Υποψηφιότητας συνεργάστηκε με την εταιρία αυτή και στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, η οποία είπε ότι προσέφερε σημαντική βοήθεια. Η Kuturexperten, συνέχισε, θα βοηθήσει το γραφείο υποψηφιότητας και κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Καλαμάτα η ευρωπαϊκή επιτροπή επιλογής, το Φθινόπωρο.
Τέλος, στον Ηλία Σκενδερίδη ανατέθηκε το αντικείμενο της ψηφιακής στρατηγικής με ποσό μέχρι 10.000 ευρώ (μαζί και ο ΦΠΑ). Ο Έκτωρ Τσατσούλης σημείωσε ότι ο Ηλίας Σκενδερίδης συνεργάστηκε με το Γραφείο Υποψηφιότητας εθελοντικά κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού και επίσης προσέφερε σημαντική βοήθεια χωρίς να πληρωθεί.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις υπερψήφισε για τις παραπάνω αναθέσεις, εκτός του επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλη Αντωνόπουλου, που ψήφισε λευκό.
Στ.Μ.