Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 13:28

"Πάσο Πολιτισμού KALAMATA:21" ετοιμάζει η Φάρις

"Πάσο Πολιτισμού KALAMATA:21" ετοιμάζει η Φάρις

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ 
«Πάσο Πολιτισμού», μια χρηστική κάρτα με την οποία οι κάτοχοί της θα μπορούν να αποκτήσουν εισιτήρια για εκδηλώσεις, να ενημερώνονται για διάφορες δραστηριότητες και να απολαμβάνουν προνόμια, ετοιμάζει η Φάρις, ύστερα από εισήγηση του Γραφείου Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης «KALAMATA:21» και ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Με την κάρτα αυτή θα δημιουργηθεί και μια βάση δεδομένων σχετικά με το πολιτιστικό κοινό της Καλαμάτας, ιδιαίτερα απαραίτητη για τον φορέα που θα διαχειριστεί το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, σε περίπτωση που η πόλη κερδίσει τον τίτλο ή για την Φάρις, σε περίπτωση που δεν τον κερδίσει…

Η εισήγηση που έκανε ο επικεφαλής του Γραφείου Υποψηφιότητας, Έκτωρ Τστατσούλης, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Σημείωσε ότι στην ουσία πρόκειται για ένα εργαλείο εκπαιδευτικής πολιτικής και πολιτικής ανάπτυξης κοινού. Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε σχεδόν 3.100 ευρώ. Το «Πάσο Πολιτισμού» θα εκδίδεται με αντίτιμο που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη. Ωστόσο, ο Έκτωρ Τσατσούλης σημείωσε ότι οι κάτοικοι του πάσου θα έχουν διάφορα προνόμια, μεταξύ των οποίων και ορισμένες εκπτώσεις για την παρακολούθηση ορισμένων δραστηριοτήτων.
Σύμφωνα με την εισήγησή του, το πάσο θα είναι ατομικό και θα είναι συνδεδεμένο με ένα «προφίλ» χρήστη στο οποίο θα υπάρχουν όλα του τα στοιχεία και θα μπορεί εύκολα και γρήγορα να κάνει τις αγορές των εισιτηρίων του, να ενημερώνεται εξατομικευμένα για εκδηλώσεις και δράσεις που τον ενδιαφέρουν και να συλλέγει πόντους που θα μπορεί να τους εξαργυρώνει σε διάφορες υπηρεσίες και δράσεις.
Η λειτουργία του προγράμματος θα γίνει σε τρεις φάσεις και ειδικότερα μέχρι τις αρχές Νοέμβρη θα είναι το στάδιο της προεγγραφής, από τις αρχές Νοέμβρη μέχρι το τέλος του 2018 θα είναι το στάδιο εγγραφής και λειτουργίας του προφίλ του κατόχου και από την αρχή του 2019 μέχρι το τέλος του 2022 θα είναι το στάδιο της πλήρους λειτουργίας.
Στ.Μ.