Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 17:43

Μια διαφορετική Συλλογική Κουζίνα στη μαρίνα από το KALAMATA:21

Μια διαφορετική Συλλογική Κουζίνα στη μαρίνα από το KALAMATA:21

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ 
Με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων της Καλαμάτας, για την υποψηφιότητα της πόλης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης, το 2021, το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 και ειδικότερα η ομάδα έργου Δραστηριοποίησης Πολιτών, διοργανώνει στη μαρίνα μια διαφορετική Συλλογική Κουζίνα. Συμμετοχή έχει δηλώσει σειρά καταστημάτων της πόλης, που θα συμμετέχουν στο μαγείρεμα την Τετάρτη στις εννέα το βράδυ, μπροστά από το Yachting club, στο διοικητήριο της μαρίνας…

Όπως σημειώνεται στη σχετική αναγγελία της εκδήλωσης, «η ομάδα έργου Δραστηριοποίησης Πολιτών του KALAMATA:21, στο πλαίσιο της δράσης της για την κινητοποίηση των πολιτών σχετικά με την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σας προσκαλεί την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 και ώρα 21.00 στη βραδιά συλλογικής κουζίνας που θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα, στον ανοιχτό χώρο μπροστά από το Yachting club.  
Η ιδέα της συλλογικής κουζίνας προτάθηκε από την ίδια την ομάδα Δραστηριοποίησης Πολιτών, με σκοπό να πραγματοποιηθεί σε γειτονιές της πόλης και να ενημερώσει τους κατοίκους σχετικά με την υποψηφιότητα της Καλαμάτας. Η πρώτη συλλογική κουζίνα θα λάβει χώρα στη γειτονιά της Μαρίνας. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο κόσμος που θα παρευρεθεί θα έχει την ευκαιρία να πληροφορηθεί για τη δράση του KALAMATA:21 και να συζητήσει με τα μέλη του Γραφείου Υποψηφιότητας και της ομάδας Δραστηριοποίησης πολιτών ότι απορίες έχει. Ο κάθε ένας μπορεί να φέρει μαζί φαγητό ή ποτό για να προσφέρει στο τραπέζι.
Ευχαριστούμε πολύ τους υποστηρικτές του εγχειρήματος: ‘’το Μαγαζάκι της Βούλας’’, Παντοπωλείο Καλλιρρόη Κεκάκου (Διοικητήριο Μαρίνας), Ταβέρνα ‘’Αργώ’’, Μεζεδοποτείο ουζερί-καφέ ‘’Άραγμα’’, Ταβέρνα ‘’Κάπως αλλιώς’’, Αρτοποιείο ‘’Πες αλεύρι’’, Ταβέρνα ‘’Σάκης’’, Εξοχικό Κέντρο ‘’..Στου Κώστα’’ Κώστας Βασιλειάδης, Super Markets ΑΦΟΙ Π. Μουργή, Ηχητικά Συστήματα Οικονόμου Χ. Δημήτριος.
Η ομάδα δραστηριοποίησης πολιτών μετά την ολοκλήρωση αυτής της δράσης έχει σκοπό να προχωρήσει και σε άλλες παρόμοιες δράσεις που ενθαρρύνουν τη συμμετοχικότητα των πολιτών αλλά και την προώθηση δημιουργικών ιδεών».