Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016 18:00

Γιορτάζει το Σάββατο η Αλαγονία και η νοστιμότερη πατάτα της Πελοποννήσου!

ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΤΑΤΑΣ 
Πάνω από 600 κιλά της πιο εκλεκτής από τις πατάτες που βγάζει η Πελοπόννησος, της πατάτας Αλαγονίας, θα είναι έτοιμες αύριο, Σάββατο, το βράδυ, για να τις απολαύσετε. Αύριο λοιπόν θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Πατάτας Αλαγονίας, για 31η χρονιά! Μια γιορτή και της πατάτας και των Αλαγόνιων, που περιμένουν να καλωσορίσουν στο ορεινό και καταπράσινο κεφαλοχώρι τους, τους εκατοντάδες κάθε φορά επισκέπτες…

MAVRIKHS-PATATA-THGANISMA-24-08-15.jpgΗ προετοιμασία για τη γιορτή έχει ξεκινήσει, θα κορυφωθεί όμως το Σάββατο το απόγευμα, με τις γυναίκες και τους άντρες της Αλαγονίας που θα φτιάξουν πατάτες ψητές, βραστές, σκορδαλιά, για να κεράσουν τον κόσμο. Φυσικά θα προσφερθούν και οι νοστιμότερες από όλες τις πατάτες, οι τηγανιτές, που θα φτιάχνονται την ώρα της γιορτής με φωτιά από ξύλα στο χώμα, μέσα σε μεγάλες λαμαρίνες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Τη Γιορτή Πατάτας διοργανώνει ο Σύλλογος του χωριού, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και το Δήμο Καλαμάτας. Τον κόσμο θα διασκεδάσει η ορχήστρα «Σπονδές», ενώ θα συμμετέχει χορευτικό του Λαογραφικού Ομίλου.
Στα καταστήματα της Αλαγονίας θα πωλούνται γουρνοπούλα, σουβλάκια, μπύρα και κρασί.
Μην ξεχάσετε, επειδή ο καιρός είναι δροσερός, να πάρετε μαζί σας μια ζακετούλα!
Στ.Μ.