Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016 16:43

Πόσα λεφτά θα δώσει η Μεσσήνη στην Καλαμάτα αν γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Πόσα λεφτά θα δώσει η Μεσσήνη στην Καλαμάτα αν γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. 
Αν η Καλαμάτα κερδίσει το Νοέμβρη τον τίτλο της Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2012, τότε ο Δήμος Μεσσήνης θα τη στηρίξει με το ποσό των 24.000 ευρώ, με υλικοτεχνική υποδομή που μπορεί να διαθέσει και με παραχώρηση χώρων για πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. Αυτά αποφάσισε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης…

Την εισήγηση έκανε η γραμματέας του Σώματος και πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου, Γεωργία Παναγοπούλου, που σημείωσε ότι ο Δήμος Μεσσήνης θα υποστηρίξει την Καλαμάτα με το ποσό των 2.000 ευρώ το 2017, των 3.000 ευρώ το 2018, των 4.000 ευρώ το 2019, των 5.000 ευρώ το 2020 και των 10.000 ευρώ το 2021.
Επίσης η κ. Παναγοπούλου σημείωσε ότι ο Δήμος Μεσσήνης μπορεί να προσφέρει στην Καλαμάτα υλικοτεχνική υποστήριξη για την πραγματοποίηση δράσεων του προγράμματος της πολιτιστικής πρωτεύουσας στα όρια του Δήμου Μεσσήνης, μπορεί να παραχωρήσει χώρους εκδηλώσεων, ενώ θα επιδιώξει ο Δήμος Μεσσήνης να ενταχθεί μαζί με την Καλαμάτα σε επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα που συνδέονται με την πολιτιστική πρωτεύουσα.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, συμφώνησε με την εισήγηση και τόνισε ότι ο Δήμος Μεσσήνης μπορεί να αποκομίσει οφέλη από την κατάκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από την Καλαμάτα.
Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Αποστολόπουλος, ψήφισε «παρών», τονίζοντας ότι η Καλαμάτα, ως σχετικά μικρή πόλη, πιθανότατα δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου θεσμού, για τον οποίο εξέφρασε αυτή τη φορά σοβαρές επιφυλάξεις, με κίνδυνο να δημιουργηθούν μεγάλα ελλείμματα όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.
Στ.Μ.